Het uitwisbare notitieboek van Bambook.

Het uitwisbare notitieboek van Bambook.

16 september 2019 0 Door Jeanet

Een notitieboek gebruik ik voor diverse dingen, op me werk maar ook thuis. Even snel een to do list, aantekeningen voor me nieuwe woning, lijstjes voor wat er mee moet op vakantie en ga zo maar door. En als de notitieboekjes vol zijn, gaan ze weer weg bij het oud papier. Maar dat hoeft nu niet meer door de notitieboeken van Bambook. De notitieboeken, en andere producten van Bambook, kan je meerdere keren gebruiken, waardoor je minder notitieboeken nodig hebt én dus ook minder afval hebt. Meer over de producten van Bambook lees je in deze blog.

Bambook.
Bambook heeft diverse producten die je kan gebruiken om zo efficiënt en minimalistisch te werken. De notitieboeken kan je gebruiken voor al je notities. De grootte én invulling van je notitieboek kan je helemaal zelf bepalen. Zo kan je een aantal pagina’s met lijntjes doen, een aantal pagina’s met to do list, een aantal pagina’s blanco voor al je tekeningen en een aantal pagina’s met bijvoorbeeld hokjes of muzieklijnen. Je kan het notitieboek dus samenstellen naar wat jij nodig hebt in je notitieboek. Hierdoor heb je maar een notitieboek nodig voor al je aantekeningen. Van de notities die je graag wil bewaren kan je een foto maken en op slaan, zodat je de notities altijd kan bewaren en bij je hebt. Deze foto kan je dan opslaan in de app die daarvoor is ontwikkeld en die je notities dan op je Cloud op slaat. Wil je de notities niet bewaren of heb je ze al verwerkt/gebruikt dan kan je ze gemakkelijk weer uitwissen door de bladzijde schoon te maken met een doekje. Daarna is de bladzijde weer bruikbaar voor nieuwe notities.

De inkt van de speciale Bambookstiften blijft na een paar seconden staan, waardoor het niet snel vervaagt of weggaat als je er over heen gaat of je boek weer dicht hebt gedaan. De stiften zijn in diverse kleuren te krijgen, waardoor je je notities ook nog kan verdelen in kleurtjes.

Meer dan alleen notitieboeken.
Naast notitieboeken heeft Bambook nu ook magnetische én uitwisbare post its. Enorm handig voor boodschappenbriefjes, leuke quotes of andere notities die je wil opschrijven.
Gebruik je tijdens je werk van die grote Flap overs? Dan is de Stick-on vast een aanrader (voor je baas) om aan te schaffen. Geen papierverspilling meer, maar gewoon uit kunnen wissen, gemakkelijk mee te nemen en keer op keer weer opnieuw te kunnen gebruiken.

Milieubewust.
Door het gebruik van de uitwisbare en herbruikbare producten, hoeven er minder bomen gekapt te worden om notitieboeken te maken. Maar voor ieder product die je bij Bambook koopt, planten ze een boom waardoor er nog minder bomen verloren gaan.  De producten worden gemaakt in een sociale werkplaats, waardoor er weer werkgelegenheid is voor meer mensen. Een mooi bewust product, waar goed over na is gedacht.

Mijn ervaring met Bambook.
Ik ben zeer tevreden over Bambook en raad het dan ook zeker aan. Mijn eerste notitieboek kreeg ik cadeau tijdens mijn afscheid als gastouder, de andere kocht ik zelf én het grotere notitieboek en de post its kreeg ik door deze mooie samenwerking.
De notitieboeken zijn enorm fijn en ik heb er inmiddels 3 in huis. De grootste is handig voor thuis, kan lekker veel op kwijt en als de notities niet meer nodig zijn wis ik ze zo weer uit om de pagina’s opnieuw te gebruiken. De kleintjes neem ik vaak mee in de tas, zodat ik ook op het werk op deze fijne manier notities kan maken. Qua papierinvulling gaat mijn voorkeur uit naar de blanco pagina’s en de pagina met lijntjes.
De post it’s vind ik vooral erg fijn doordat je per post it wat op kan schrijven, waardoor het geordend is en niet alles door elkaar heen staat. Daardoor oogt het ook rustiger. Superhandig niet alleen voor het werk, maar ook zeker voor thuis.