Bijten op een bijtketting in plaats van kleding.

Bijten op een bijtketting in plaats van kleding.

14 april 2020 0 Door Jeanet

Bijten op kleding, mijn zoontje doet het regelmatig en vooral als er onrust en/of spanning is nog meer. De afgelopen weken is door alle veranderingen van o.a. het Coronavirus het bijten op kleding weer meer aanwezig. Er is veel onrust, niet meer naar school kunnen, het gemis van het spelen met vriendjes en ineens veel alleen met mama thuis zijn. Het is gezellig, maar brengt ook diverse spanning en onrust mee. Maar ook als mijn zoontje moe is en/of tijdens het tv kijken is wordt er meer gebeten op vooral kleding. De bijtketting geeft ons dan een hele fijne alternatief. Wij mochten 2 bijtkettingen bij bijketting.nl uitproberen, meer hierover vertel ik je in deze blog.

Prikkelverwerking.
Bijten is een manier van het verwerken van prikkels, niet alleen bij kinderen maar ook bij volwassenen. Bijten op kleding, nagels, pennen, potloden allemaal een manier van het verwerken van prikkels. Vaak gebeurd dit onbewust en heeft je kind of jijzelf het niet eens door. Het bijten zorgt ervoor dat je weer rustig wordt.

Bijten op een bijtketting.
Bijtkettingen zijn speciaal ontwikkeld om op te bijten. De materialen zijn stevig en gaan niet stuk door er op te bijten. Uiteraard moet je er wel op toe zien dat er geen stukjes afbreken, want het is niet onverwoestbaar. Een bijtketting zal daardoor ook moeten worden vervangen, hoe vaak dit nodig is hangt van de manier van gebruik af. Door te bijten op een bijtketting heb je geen last meer van kapotte/natte kleding, kapotte pennen/potloden en geen lelijke afgebeten nagels meer.

Bijtketting.nl
Op de website bijtketting.nl vind je diverse soorten bijtkettingen met in diverse soorten en maten en kauwdoppen voor op pennen/potloden vinden op de website. Voor het meenemen kan je eventueel ook een handige opbergdoos bestellen. Een bijtketting kost tussen de €5,95 en €14,95 per stuk. Vijf voorbeelden van leuke vormen van een bijtketting zijn de dino, legoblokje, unicorn, donut en de tractor. Maar er zijn nog veel meer leuke bijtkettingen te verkrijgen. Als kauwdop kan je bijvoorbeeld een legoblokje, bijtdop of gezicht bestellen. De verzendkosten zijn laag, namelijk €1,95 tot €25,- en vanaf €25,- gratis verzending. Binnen 24 uur wordt je pakketje verzonden, waardoor je na je bestelling snel gebruik kan maken van je gekozen bijtketting of kauwdop.

Mijn ervaring met de bijtketting.
Mijn ervaring is inmiddels wel, dat het bijten onbewust gebeurd. Als ik me zoontje er dan op aanspreek en de bijtketting aanreik dan pakt hij deze en bijt dan daarop i.p.v. op zijn kleding. Maar er zijn ook momenten dat hij het wel door heeft en het dan zelf pakt, vaak pakt hij dan de dino. De dino is gemakkelijk vast te houden door het gat in de buik. Ook is het me opgevallen dat hij wel eens onderweg zegt, ow mama we zijn de bijtketting vergeten! Een moment dat hij dus zelf beseft dat hij ergens op wil bijten en het op de bijtketting beter is dan op kleding. Het is dus even wennen voor ons beide dat we het meenemen als we weggaan.

Ik zal de bijtvoorwerpen dan ook zeker aanraden om te kopen voor je kind of jezelf als je veel bijt. Het zorgt ervoor dat kleding niet meer stuk/nat is door het bijten, maar ook nagelbijten en/of bijten op potloden kan hiermee verleden tijd zijn.

Meer blogs over het ouderschap vind je op mijn website.