Hexagons, een leuke speelse fotowand zonder te boren.

Hexagons, een leuke speelse fotowand zonder te boren.

12 maart 2022 1 Door Jeanet

Foto’s zijn beelden van herinneringen, herinneringen die vaak enorm waardevol zijn. In ons huisje kan je op diverse plekken foto’s zien van voor ons waardevolle momenten en herinneringen. En sinds kort hebben we ook hexagons aan de muur hangen, een mooie snelle manier van foto’s op de muur én wat gemakkelijk uit te breiden is. In deze blog vertel ik je er meer over.

Persoonlijke tint in het huis.

Aan de ene wand van de woonkamer heb ik knutselwerken en tekeningen hangen van mijn zoontje. Aan de andere wand wou ik graag een fotowand maken. Persoonlijke spullen met waarde vind ik namelijk mooier dan kunst gemaakt door een ander gekocht bij bijvoorbeeld de Ikea. De knutselwerkjes herinneren aan de creativiteit van mijn zoontje, de foto’s aan waardevolle momenten die we samen hebben gehad.

Hexagon, fototegels aan de muur.

Ik had al bedacht dat ik de fotowand wou maken met hexagons. Hexagon is een ander woord voor zeshoek, hierdoor is het wel strak maar ook speels. Het voordeel van hexagons is dat je ze kan uitbreiden, gemakkelijk kan ophangen op de muur en je ze op een speelse manier kan ophangen. Geen strakke fotolijst met een of meerdere foto’s, maar foto’s op hexagons op een speelse manier op de wand. Je kan 1 hexagon bestellen, maar je kan er ook gelijk 20 bestellen. Hierdoor kan je gemakkelijk uit breiden, maar ook rustig aan de fotowand laten groeien.

Hexagons kan je op diverse manieren op hangen, je kan kiezen voor eigen gemaakte foto’s van jullie gezin en/of andere dierbare mensen. Of van zonsondergang, mooie plekken in de natuur, bloeiende planten, mooie gebouwen of een andere leuke foto. Je kan er ook voor kiezen om op een hexagon tekst te zetten, zoals een leuke uitspraak van je kind(eren), leuke mooie quotes of een stuk van een songtekst. Zo kan je toch door diversiteit een mooi geheel creëren. En wil je er extra hexagons bij, dan kan je die gemakkelijk bij bestellen en erbij plakken.

Superfijn dat fotocadeau.nl mij mailde met de vraag voor een samenwerking. Want hierdoor kon ik al een begin maken met de fotowand die ik zo graag wou. Voor deze samenwerking mocht ik 8 hexagons bestellen in een formaat naar keuze. Ik koos voor het grootste formaat namelijk 37 x 32 cm. Ik twijfelde eerst namelijk of mijn idee wel leuk was en op deze manier kon ik het toch uit proberen. Nu ze er hangen weet ik zeker dat ik ga sparen voor meer, zodat het echt een fotowand kan worden.

Ik koos ervoor om foto’s te kiezen van waardevolle en mooie momenten van afgelopen jaar.
– 2 foto’s van ons dagje op Schiermonikoog, hier zijn we heen geweest op mijn verjaardag. Een mooier verjaardagscadeau had ik niet kunnen krijgen, we hebben het er nog regelmatig over. En met deze 2 foto’s aan de muur zullen we er nog vaker aan terug denken. Op 1 foto staat mijn zoontje op het strand met de vlieger, helaas lukte de vuurtoren er niet bij op. De andere foto is een foto van ons twee boven bij de bunker. Een onwijs mooie dag hebben we toen gehad.
– 1 foto van mijn zoontje in de boom tijdens de wandeling aan het prachtige natuurgebied De Malpie. Hier waren we tijdens onze vakantie in Noord Brabant.
– 1 foto van mijn zoontje tussen de tulpen. Deze foto maakte ik toen we mee deden aan het piratenavontuur van op auto avontuur. Deze route reden we op moederdag.
– 1 foto van mijn zoontje en onze hond in het prachtige natuurgebied Zeegse. Hier waren we laatst een keer op een woensdagmiddag. Een magische plek en dat op maar een halfuurtje rijden vanaf ons huis.
– 1 foto van onze poes genietend van de zon op het tuinbankje voor bij ons huis.
– 1 foto van mijn zoontje en mij op ons bedje in de tent. Afgelopen zomer hadden we namelijk een tent in de tuin staan waar we in hebben gegeten en geslapen.
– 1 foto van mijn zoontje in de boom wat achter Speelbos Hossebos zit. Een verassend mooi verstopt bos, wat ik niet had verwacht op die plek.

Handig te bevestigen.

Hexagons is eigenlijk een fotowand maken zonder boren. En met die twee linkerhanden van mij is dat wel extra handig. Maar ook als je geen gaten in de muur wilt hebben, geen boormachine hebt, je muur van te dik beton is of je om een andere reden geen gaten in de muur kunt/wilt maken is dit systeem echt ideaal. Eerst de muur even schoonmaken, plakstrip erop plakken, 5 seconden goed aanwrijven, afstandhoudertje tussen de ene en de andere hexagon, hexagon op de plaksticker even aanwrijven en klaar is het. Echt wat een uitvinding, superfijn, handig en gemakkelijk.

Korting. 

Fotocadeau.nl heeft regelmatig leuke aanbiedingen waardoor je met leuke korting je fotoproducten kan bestellen.
Kijk op de website voor de actuele korting van dit moment.

Vind je de hexagons toch te speels? Dan kan je er ook voor kiezen om een vierkante fotolijst te bestellen op fotocadeau.nl