Massageknuffel van Senseez voor kinderen.

Massageknuffel van Senseez voor kinderen.

12 juni 2019 0 Door Jeanet

Senseez heeft vibrerende knuffels die door de trilling energieke kinderen helpen om tot rust te komen. We mochten van Kauwsieraden & meer een van deze knuffels uitproberen. In deze blog vertel ik je meer over deze knuffels én wat onze ervaring er mee is.

Kauwsieraden & meer.
Kauwsieraden & meer is het bedrijf van Wendy wat is voortgevloeid uit haar andere Webshop Moderne Moeders. Door de grote vraag naar mooie bijtsieraden voor kinderen besloot ze in 2017 er een aparte webshop voor op te zetten. Op de bijtsieraden kunnen kinderen die moeite hebben met het verwerken van prikkels, veilig kauwen om zo de prikkels te verwerken. Op deze manier kunnen de kinderen zich beter concentreren en hebben ze meer rust. De producten die ze verkoopt zijn van goede kwaliteit en voorzien van een keurmerk.
In de webshop kan je naast bijtsieraden ook boeken en speelgoed kopen wat de prikkelverwerking ondersteunt, waardoor kinderen tot rust kunnen komen. Wil je niet zelf de producten uitkiezen, dan kan je kiezen voor een surprisebox. Verder kan je ook diverse informatieve blogs lezen op de website.

Senseez, vibrerende knuffels
Senseez heeft producten ontwikkeld waarbij de vibraties helpen dat kinderen kunnen ontspannen. Kinderen die moeite hebben met stil zitten en overgevoelig zijn voor prikkels, hebben vaak baat bij de producten van Senseez. De vibrerende input kalmeert namelijk het zenuwstelsel, geeft daardoor een gevoel van comfort en veiligheid, waardoor een kind kan ontspannen.
Het trillen is een voorspelbare, regelmatige vorm van sensorische input is die het zenuwstelsel kan kalmeren. Voor sommige kinderen helpt deze input hen om te ontspannen en zich te concentreren of door hun alertheid te verhogen. Het trillingmechanisme geeft een aanwezig geluid (te vergelijken met een vibrator), waardoor het kan zijn dat dit juist niet geschikt is omdat het teveel prikkels opwekt en voor teveel onrust zorgt. Elk kind zal reageert namelijk weer anders op Senseez. Senseez is geen speelgoed en voorzichtigheid is geboden wanneer ze als zodanig worden behandeld. Senseez zijn bedoeld voor gebruik bij kinderen van 3 jaar met ouderlijk toezicht. 

Onze ervaring
We hebben de Senseez Soothtabels Massage uit mogen proberen. Een leuke samenwerking en op deze manier kan ik jullie er over informeren.
Ik moest erg wennen aan het geluid, maar kreeg niet de indruk dat dit mijn zoontje stoorde. Aan de binnenkant zit het apparaatje die zorgt voor de vibraties. Er omheen zit een lekker zacht vachtje, waardoor het een knuffel is. Er zit een grote knop op, die er voor zorgt dat als je er op drukt het beest gaat vibreren. Ik vond het zelf een vervelend trillend gevoel en moest er echt even aan wennen, maar ik heb ook weinig met trillende dingen dus is wellicht meer mijn eigen interpretatie. Mijn zoontje vond het gelijk erg fijn en pakt de knuffel dan ook regelmatig, vooral vaak vlak voor het slapen gaan zodat hij de geluiden van buiten niet hoort en rustiger in slaap komt. In het begin wist ik niet zo goed wat ik er van moest verwachten, maar vol verbazing werkt het dus écht. De knuffel zorgt voor meer rust op momenten dat mijn zoontje even geen rust kan vinden. Erg mooi dat er zulke producten zijn ontwikkeld en erg leuk dat we dit mochten uitproberen. Een lekker massagemomentje voor je kind, maar ook eventueel voor jezelf. Wellicht werkt het niet voor iedereen, maar daar kom je pas achter door het zelf te ervaren.