Wat hangt er bij mij aan de muur in de woonkamer?

Wat hangt er bij mij aan de muur in de woonkamer?

7 oktober 2019 0 Door Jeanet

Inmiddels is mijn wandinrichting in de woonkamer af en vertel ik jullie met veel enthousiasme over wat er bij mij aan de muur hangt. Het voordeel van alleen een eigen huis hebben en moeten inrichten, is dat je het ook zo kan inrichten zoals je zelf wil. Geen partner die ook diverse eisen en wensen heeft, maar gewoon lekker doen wat je zelf leuk vind en wat je zelf wil.

Strak én persoonlijk. 
Als ik mijn muur zou moeten omschrijven zal ik zeggen strak én persoonlijk. Ik wou namelijk dat het persoonlijk is, niet te rommelig dus strak en toch gezellig. Naar mijn mening is me dat wel gelukt. Persoonlijk door de foto’s van mij en mijn zoontje, tekeningen die we samen hebben gemaakt én de kaartjes met quotes die me kracht geven. Strakheid door dezelfde lijstjes en hetzelfde aantal foto’s en kaartjes in elk rek.

Ophangsysteem
Nu ben ik tevreden, maar het kan maar zo zijn dat ik er over een halfjaar weer verandering in wil brengen. Door het ophangsysteem kan ik op diverse manieren ophangen, maar hoeven er geen nieuwe gaten in de muur te worden geboord.  Het ophangsysteem kocht ik bij de Ikea. De strips hang je op aan de muur, doordat de gaten geboord worden en de strip er vast op wordt geklikt heb je weinig kans dat de strip los komt van de muur. Er zijn namelijk ook strips die je op de muur kan plakken, maar ik denk dat de strips die ik heb langer blijven zitten. Het uitmeten, boren en ophangen is best wel even een klusje. Maar als het dan eenmaal hangt ben je ook klaar.
De fotolijsten en wandrekken kon ik er gemakkelijk aan hangen. Bij elke strip zitten 2 ophangdraden en eventueel kan je er extra ophangdraden bij kopen. Aan de ophangdraden zit een soort haakje, waardoor het rek of de lijst kan blijven hangen.

Wandrekken.
Aan de muur in de woonkamer heb ik 3 wandrekken hangen. Deze wandrekken kocht ik bij de Kwantum. In deze wandrekken hangen 3 foto’s en 3 kaartjes. In het wandrek bij de tv heb ik ook nog veertjes hangen, deze heeft mijn zoontje gevonden tijdens het wandelen. En bij het wandrek bij de eettafel hangt het kruisje die ik kreeg na het uitlopen van de Nijmeegse Vierdaagse.

De foto’s zijn gemaakt in de periode van dat we de sleutel hebben gekregen tot nu. Geen foto’s van de periode ervoor, maar nieuwe foto’s. Het afgelopen jaar is intens geweest, waardoor oudere foto’s herinneringen geven wat weer emoties kunnen veroorzaken. Om die emoties te voorkomen heb ik foto’s laten afdrukken die alleen na die periode zijn gemaakt. Ik heb bewust foto’s van alleen mij en mijn zoontje, geen vrienden en familieleden. Ik wil niet dat iemand teleurgesteld of gekwetst is omdat hij/zij niet tussen de foto’s hangt maar een ander wel.
De foto’s heb ik laten afdrukken met de afdruksnelservice van de Hema. Je kan goedkoper foto’s online bestellen en thuis laten bezorgen, maar daar had ik het geduld op dat moment niet voor.
Eerst had ik de foto’s los aan de clips hangen, maar de foto’s gingen wat krom trekken. Ik bestelde bij Ali Express kartonnen fotolijstjes. Deze zorgen ervoor dat de foto niet krom trekt én het lijkt ook nog eens leuker dan alleen de foto. Wel is het nadeel dat de lijstjes een gedeelte van de foto “verstoppen”, waardoor sommige foto’s in de fotolijstjes niet mooi uitkomen. Handig om dus even rekenschap mee te houden met het bestellen van de foto’s.

Kaartjes zijn leuk om te krijgen en te versturen. Maar ik krijg niet vaak kaartjes én eerlijk ik verstuur ze eigenlijk ook niet meer. Enorm jammer, want het is zo leuk om een kaartje te krijgen en sturen maar ik denk er gewoon te weinig aan (sorry lieve mensen).  Het leukste is om zelf een leuke winkel in te gaan waar veel kaarten te koop zijn, zo kan je zelf de kaarten even goed bekijken (vooral de grootte is in echt handiger te zien dan op een online website). Het grootste gedeelte van de kaarten die ik heb hangen komt bij Card&Zo in Roden vandaan. Een leuk gezellig klein winkeltje met een assortiment aan kaartjes en leuke woonaccessoires. Op de kaarten staan quotes die me raakten en/of aansluiten bij de dingen die in me leven gebeuren of zijn gebeurd. Kaarten die me kracht geven en/of me weer even laten stralen.

Fotoshoot. 
In mei organiseerde het kinderdagverblijf een fotoshoot voor alle kinderen, een fotograaf zou op een dag komen om foto’s te maken van de kinderen.  Als ouder konden we zelf kiezen of we hier aan mee wouden doen of niet. Ik maak veel foto’s van me zoontje, maar een fotograaf doet dat toch weer even anders én mooier. Ik gaf hem daarom wel op voor de fotoshoot. En bedacht me toen gelijk dat ik (mits de foto’s mooi waren) een foto zou laten afdrukken voor in de woonkamer. Een paar weken na de fotoshoot kregen we een code waarop we de foto’s online konden zien en eventueel konden bestellen. De foto’s waren prachtig! En het kiezen was best lastig. Ik koos er bewust voor om de foto’s die ik bestelde in een bestand te bestellen. Hierdoor kan ik de foto meerdere keren gebruiken voor bijvoorbeeld in het fotoboek, foto voor opa/oma, op mijn telefoon etc..
Foto’s door een fotograaf zijn vaak van betere kwaliteit, dan foto’s die je met je mobiele telefoon maakt. Vooral bij het laten vergroten van foto’s, op bijvoorbeeld posterformaat of op canvas, is dit goed zichtbaar.

Foto ’s op posterformaat.
Voor de foto’s had ik twee lijsten gekocht bij de Ikea. De foto heb ik laten vergroten op posterformaat bij Studentendrukwerk. Doordat de foto gemaakt is bij een fotograaf én ik deze besteld heb als bestand, blijft de foto duidelijk ondanks dat de foto vergroot is. De foto’s heb ik besteld met een witte rand eromheen, ik was anders namelijk wat bang dat het in de lijst niet mooi uit zou komen. Het handigste is dat je kiest voor de optie zelf ontwerpen, op deze manier kan je vooraf zien hoe je vergroting er uit komt te zien. Ik koos er voor om 1 foto te vergroten. Je kan ook met verschillende foto’s een collage maken en deze dan op 1 posterformaat laten afdrukken. Door de optie zelf ontwerpen, kan je je gehele poster zo ontwerpen als je zelf graag zou willen. Wel hangt natuurlijk van de foto’s af of het ook wil zoals je zelf in je hoofd hebt bedacht. Ik had namelijk bedacht om de fotolijsten horizontaal neer te hangen, maar door de manier waarop de foto’s zijn gemaakt is verticaal mooier.

Tekst gaat verder onder de afbeelding, we hebben namelijk ook een foto laten afdrukken op Canvas.


Foto op canvas.
Boven de tv heb ik een grote canvas foto van mijn zoontje met de hond in het bos hangen. Een foto op canvas zorgt toch net even voor een andere uitstraling van de foto dan een foto in een fotolijst. De foto is gemaakt tijdens een wandeling in het bos, nadat we het Struin- en duinpad waren geweest. Een foto die ik zelf erg mooi vind en dan ook graag vergroot wou hebben. Doordat ik zelf deze foto heb gemaakt is de kwaliteit van de foto niet optimaal. Topdoek bied de keuze dat ze vooraf je foto bekijken of die geschikt is voor vergroten. Een fijne keuze die ik je zeker aanraad, want dan kom je thuis niet voor teleurstellingen te staan. Deze foto keurden ze helaas af, we hebben wat mail contact gehad en ik kreeg een stukje te zien van hoe het er dan uit zou komen te zien. Toch koos ik ervoor om hem wel te laten afdrukken. Ik heb er zeker geen spijt van, je ziet zeker wel niet scherpe stukken in de foto maar bij deze foto vind ik dat juist wel wat hebben.
Een grote vergroting, maar die erg mooi uitkomt boven de tv of bank. Ik koos ervoor om deze boven de tv te hangen, zodat ik vaak met trots en dankbaarheid naar kan kijken. Bij het canvasdoek zaten twee ophanghaakjes, helaas moesten we die er zelf aanschroeven. Door de ophanghaakjes te bevestigen kan de foto het mooist, aan het ophangsysteem aan de muur hangen.
Bij Topdoek kan je terecht voor een foto op canvas goedkoop en daardoor betaalbaar.  Regelmatig leuke aanbiedingen waardoor het nog aantrekkelijker is op die leuke (vakantie)foto’s een plekje te geven.