Spel: Junior Labyprinth Paw Patrol

Spel: Junior Labyprinth Paw Patrol

3 november 2021 0 Door Jeanet

Spelletjes doen doe ik graag, een leuke activiteit om samen te doen en vaak ook nog een leerzame activiteit. Spelletjes doen kan een gezellige activiteit zijn om samen te doen. Schermen aan de kant en even een moment waarbij er écht contact met elkaar en tijd voor elkaar is. Daarnaast wordt er tijdens het spelen van een spelletje ook op een spelende manier dingen geleerd. Mijn zoontje kreeg op zijn verjaardag het spel Junior Labyprinth Paw Patrol. Ik kreeg dit leuke spel van Ravensburger, om zelf te ontdekken hoe leuk dit spel is én om jullie er meer over te vertellen. Junior Labyprinth Paw Patrol is een van de versies van het spel De betoverende doolhof, voor jonge kinderen is deze junior versie erg leuk om te spelen!

De betoverende doolhof.
De betoverende doolhof is een spel wat veel mensen wel kennen. Dit spel bestaat namelijk al 35 jaar! Ik speelde dit vroeger regelmatig bij mijn tante. Een leuk spel wat je met 2 tot 4 spelers kan spelen.
De betoverde doolhof is een bordspel, waarbij je moet nadenken.  Een bordspel zonder ingewikkelde spelregels, maar waarbij kinderen wel bij na moeten denken. Het juniorspel is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 4, afhankelijk van hoe goed kinderen al kunnen bedenken hoe ze van het ene naar andere vakje moeten komen. De andere versies vanaf ongeveer 7 jaar.

Op het spelbord liggen diverse gangen van het doolhof. In sommige gangen staat een afbeelding (figuur/schat).  Elke speler heeft een stapel met kaartjes, met op elk kaartje een afbeelding. De kaartjes mogen de anderen niet zien, want de speler die als eerste alle kaartjes op heeft, heeft gewonnen. Per beurt mag elke speler proberen om naar de afbeelding te lopen, als je bij de afbeelding bent mag je het kaartje laten zien en kan je de volgende beurt proberen om naar de afbeelding van het andere kaartje te lopen. Je mag per beurt maar naar 1 afbeelding toe lopen! Net als in een doolhof, lopen niet alle gangen door, maar staat er een muur. Een aantal gangen van de doolhof liggen vast, maar sommige gangen liggen ook los. Elke speler mag per beurt, 1x met het kaartje met een gang erop de gangen verschuiven. Hierdoor kan je makkelijker bij de afbeelding komen of juist iemand blokkeren als je er zelf al makkelijk naar toe kan lopen.

Diverse versies
Inmiddels zijn er 15 verschillende soorten versies van de betoverende doolhof. Wij hebben de junior versie met Paw Patrol. Het spelbord is hierbij wat kleiner, waardoor het voor jongere kinderen korter is om te spelen en de gangen van het doolhof ook korter zijn. Hierdoor is het speelplezier vooral bij jonge kinderen groter. En als het toch te kort is, kan je natuurlijk altijd nog een keer het spel spelen. In het doolhof zijn de diverse personages van Paw Patrol waar je heen moet lopen. Voor jongere kinderen is de junior versie, absoluut een aanrader!

Andere versies zijn:
– De originele 
– Pokémon
– Glow in the dark
– Mijn eerste doolhof
– Super Mario
– Harry Potter
– Junior Disney Frozen
– Junior Disney Frozen 2
– Twist
– 3D
– Compact 
– Limited Edition
– Verschrikkelijke Ikke
– Spongebob

 

Op zoek naar meer spelletjes tips? Bekijk dan de blog Speltips voor een gezellig moment samen. In deze blog staan 50 speltips vermeld.