Toverboom, tovert mooi speelgoed tevoorschijn.

Toverboom, tovert mooi speelgoed tevoorschijn.

30 oktober 2018 0 Door Jeanet

Toverboom is een prachtige webshop met de producten van Ostheimer, Grimms en Wobbel. Ben je nog op zoek naar mooi houten speelgoed voor de komende decembermaand, dan is deze webshop zeker een aanrader om te bekijken (en decembercadeaus te bestellen).

Sinds kort (september 2018), is Toverboom overgenomen door Richard en Eveline Oudshoorn. Richard en Eveline kregen een kraamcadeau van Grimms, dit was hun eerste aanraking met Grimms en zo is de interesse en het enthousiasme in Grimms en Ostheimer ontstaan. Ze zagen en zien nog steeds hoe leuk hun dochter speelt met de producten, met veel enthousiasme hebben ze daarom Toverboom overgenomen.
Tijdens het gesprek wat ik met Eveline had, merkte ik haar enthousiasme en hoeveel ze wist van de producten die ze verkopen. Niet alleen een webshop die mooie producten verkoopt, maar ook verder kijkt en denkt dan alleen het product en het verhaal achter de producten belangrijk vindt.

Speelgoed wat de ontwikkeling van kinderen stimuleert. 
De producten van Ostheimer, Grimms en Wobbel stimuleren de fijne motoriek, oog-hand coördinatie en de fantasie van kinderen. Hele verhalen worden er gemaakt en er worden diverse bouwwerken gemaakt.
Wat Richard en Eveline vooral aanspreekt is dat het ook kinderen met een lichamelijke beperking door deze producten worden uitgedaagd om te spelen. Dit komt doordat het hout zacht en prettig aanvoelt, waardoor het kinderen met een lichamelijke beperking uitnodigt om de producten aan te raken. Door de vrolijke kleuren en verschillende vormen wordt de fantasie geprikkeld. En de vorm van de producten stimuleert de fijne motoriek van de handen.

Speelgoed van Ostheimer.
De producten van Ostheimer zijn handgesneden houten figuren. Diverse dieren, personen en gebouwen zijn er gemaakt, om zo het spel van de kinderen compleet te kunnen maken. Erg leuk voor het fantasiespel van de kinderen, maar ook erg leuk voor bijvoorbeeld een thematafel.

Speelgoed van Grimms
De producten van Grimms zijn een mooie aanvulling op de figuren van Ostheimer, waardoor er nog meer fantasie in het spel kan worden gebruikt.  Grimms heeft producten voor kinderen vanaf de geboorte, maar ook voor oudere kinderen zijn er diverse producten te verkrijgen. Het meest bekende van Grimms is de regenboog. Hier schreef ik al eens eerder een blog over:

Regenboog van Grimms

Wobbel.
Bij de Toverboom kan je ook de Wobbel bestellen. Een balansboard wat voor jong en oud leuk is om te gebruiken tijdens het fantasiespel, maar ook leuk is om om te bewegen.

Producten verdeeld in categorieën. 

Op de website van de Toverboom kan je zoeken op Ostheimer, Grimms, aanbieding en Wobbel. Binnen deze grote categorieën, hebben ze de producten verdeeld in kleinere categorieën. Dit maakt het zoeken een stuk gemakkelijker en prettiger.

Gemaakt door mensen met een sociale of lichamelijke beperking.
Ostheimer en Grimms maken de producten samen met mensen met een sociale of lichamelijke beperking, waardoor deze mensen ook een kans hebben op de arbeidsmarkt en worden betrokken bij het sociale leven. Iets wat Richard en Eveline erg aanspreekt, naast de duurzaamheid van de producten.

Duurzame materialen en verpakkingen.
De producten die Toverboom verkoopt worden gemaakt van duurzaam gecertificeerd hout en kindvriendelijke (niet-giftige) verven en oliën, waardoor het veilig is voor de allerkleinste kinderen.
Toverboom hergebruikt zoveel mogelijk de verpakkingsmaterialen van de leveranciers om de producten naar de klanten toe te sturen. Zo willen ze aansluiten bij de duurzaamheid van het product en rekening houden met de kwaliteit van ons milieu.

Alleen een webshop. 
Toverboom is een webshop en heeft hun producten niet in een stenen winkel staan waar je eerst van te voren even heerlijk kunt rond neuzen. Wel is het mogelijk om in overleg een afspraak te maken om de bestelling op te komen halen, zodat er geen verzendkosten hoeven te worden betaald. Er is dan wel een mogelijkheid om een kijkje te nemen in het magazijn, maar dit is écht een magazijn met stellingkasten en geen winkel. De producten staan wel ingepakt, i.v.m. het versturen, waardoor het bekijken bemoeilijkt. Maar zo kan je wel de producten van Ostheimer op werkelijke grote zien, want in de webshop is dit soms toch een beetje lastig in te schatten.

Laagste prijs garantie en acties.
Diverse producten kan je bij de Toverboom voor de laagste prijs van Nederland kopen. Regelmatig hebben ze leuke acties waardoor je met korting producten kan kopen. Deze acties worden vermeld in de nieuwsbrief en vind je terug onder het kopje aanbieding op de website.

Voor meer informatie en het bestellen van een van de producten van Ostheimer, Grimms of Wobbel, kan je een kijkje nemen op de website van Toverboom.

toverboom