Vertellis Chapters, een boek wat je bewuster maakt.

Vertellis Chapters, een boek wat je bewuster maakt.

1 mei 2019 7 Door Jeanet

Vertellis heeft een dagboek, niet zomaar een dagboek. Het is eigenlijk een combinatie tussen dagboek, notitieboek en inspiratieboek. Een boek wat je tot nadenken zet en je andere inzichten geeft.  In deze blog vertel ik je meer over dit boek, genaamd Vertellis Chapters, waar je zelf mee aan de slag moet. En maak je kans om er ook eentje te winnen!

Vertellis. 
De missie van alles van Vertellis is de saamhorigheid verbeteren door juist in onze haastige samenleving goede gesprekken en offline tijd voor elkaar te stimuleren. Tegenwoordig zitten we meer op onze telefoon dan dat er daadwerkelijk gesprekken zijn met elkaar. En dat is eigenlijk best schandalig. Vertellis heeft daar daarvoor diverse producten ontwikkeld zodat er meer gesprekken met elkaar gevoerd kunnen worden.

Vertellis Chapters. 
Via Instagram kwam ik het boek Vertellis Chapters tegen, meerder keren trok het mijn aandacht. In samenwerking met Vertellis mocht ik het boek uitproberen, jullie er over vertellen én er eentje weggeven.

Vertellis Chapters is ingedeeld in verschillende thema’s. Bij elk thema wordt je aan het denken gezet over diverse psychologische aspecten en kun je veranderingen bij jezelf gaan uitvoeren. Door het boek in te vullen kan je positiever en zelfverzekerder je leven doelgericht vorm gaan geven.

Op elke bladzijde kan je de datum, dag en tijd invullen. Als je een keer een dag overslaat is dan ook niet erg en je kan elk moment van het jaar beginnen. Verder kan je bij elke dag een quote of spreuk vinden de je laat nadenken, je inspireert of je aan iets herinnert. Af en toe is de quote vervangen door een verhaal wat je prikkelt tot nadenken en/of verandering.

Elke dag reflecteer je waar je dankbaar voor was, wat er goed gaat, wat er beter kan, vertel je wat over de dag en geef je de dag een cijfer. Op deze manier sta je echt even bewust stil bij hoe de dag was. Door jezelf te trainen op dankbaarheid, ga je de mooie dingen meer zien en wordt je gelukkiger en dankbaarder. Dankbaarheid kan al iets kleins zijn zoals de zon die scheen, de vogels die fluiten, de warme koffie, het bosje bloemen die zo mooi bloeit op tafel. We denken vaker aan het negatieve, waardoor je ook negatiever wordt. Maar door bewust na te denken over het positieve wordt je ook positiever, blijer en gelukkiger.  In het boek sta je dus bewust stil bij elke dag en krijg je door je eigen verhalen en de opdrachten meer inzicht in jezelf. Hierdoor kan je jezelf (nog verder) ontwikkelen en een gelukkiger mens worden.

vertellis chapters
Mijn ervaring met Vertellis Chapters.
Als je al eerder blogs van me hebt gelezen en je me al langer volgt, zul je ongetwijfeld mee hebben gekregen dat ik de laatste paar jaar enorm aan de slag ben gegaan met mezelf. Dit heeft al voor een hoop veranderingen gezorgd, maar nog steeds werk ik aan mezelf. Het boek Vertellis Chapters helpt me hier zeker bij. Elke dacht sta ik even bewust stil bij de dag, waarvoor ik dankbaar ben, wat er goed gaat, wat er beter kan en hoe de dag was. Een bewuste reflectie voor mezelf.

Het boek heb ik bewust op mijn nachtkastje liggen, elke dag voor het slapen gaan zie ik het dus liggen. Wat mij verbaasde is dat ik het ook écht elke dag er in schrijf. Iets wat ik al diverse keren met andere dingen heb geprobeerd, maar uiteindelijk me niet meer lukte. Maar doordat dit me écht helpt me bewust te worden van de dag en inzicht te geven, maar ook geïnspireerd te raken lukt het me ook om het toch elke dag toe doen.

Ik merk dat doordat ik elke dag bewust stil sta én doordat ik het opschrijf in plaats van alleen tegen mezelf op te noemen, me zeker bewuster ben geworden van mezelf. Tijdens elk hoofdstuk ben je zowel bewust als onbewust bezig met jezelf. De laatste maanden waren persoonlijk best pittig, maar door elke dag wel de dankbare dingen te benoemen en te reflecteren kwamen er langzaamaan weer meer zonnestralen door de wolken heen. Ik raad dan ook zeker iedereen dit boek aan, want zelfreflectie hebben we allemaal nodig ook als je al goed in je vel zit.

Win het boek Vertellis Chapters en ga ook bewuster en gelukkiger in het leven staan.
In samenwerking met Vertellis, mag ik het boek Vertellis Chapters weggeven! Je kan voor jezelf mee doen, maar je mag natuurlijk ook meedoen voor een vriendin die het volgens jou ook goed kan gebruiken.

Om kans te maken moet je:
– De Facebookpagina van mij liken.
– Like het originele bericht van 1 mei op mijn Facebookpagina.
– Laat in een reactie op mijn website weten dat je het boek graag wilt winnen. Graag reageren met dezelfde naam die je op Facebook gebruikt.  De reactie is pas zichtbaar wanneer ik hem goed heb gekeurd (dit is i.v.m. spamreacties).
– Als je bovenstaande 3 dingen niet hebt gedaan, kan je helaas niet mee doen aan de winactie!

Geen vereiste om te winnen, maar wel leuk en lief als je het doet:
– Deze blog delen op social media of via whatsapp/messenger met andere mensen.
– Mensen taggen in een reactie  onder het bericht op Facebook.
– De Facebookpagina van Vertellis liken.

Je kunt meedoen tot zondag 19 mei om 18.00 uur! De winnaar zal ergens in die week erna bekend worden gemaakt en hier in de blog komen te staan.

De winnares van het boek is: Anita te Gussinklo.