Thuiswerk Tag, je huis als je werkplek.

Thuiswerk Tag, je huis als je werkplek.

20 januari 2018 1 Door

Amanda van Kiddowz bedacht Thuiswerk Tag. samen met Merel van Lotus WritingsMamaplaneet heeft mij getagd met het verzoek de vragen ook eens te beantwoorden.

 • Wat voor soort thuiswerk doe je?
  Ik werk thuis als gastouder. Eerder schreef ik al een blog over mijn werkdag als gastouder.
 • Waarom ben je gaan thuiswerken?
  Ik werkte in de gehandicaptenzorg, maar helaas werd door de crisis mijn contract niet verlengd in een vast contract. Dit wist ik al na de verlening van mijn tweede contract. Ik ben toen wel een tijdje aan het solliciteren geweest, maar andere banen waren er eigenlijk ook niet. Werken met kinderen is toch wel echt waar mijn hart ligt en ik heb altijd al geroepen dat als ik moeder zou worden ik thuis willen werken. Op dat moment was ik nog geen moeder, maar een baan was op dat moment ook lastig te krijgen. Dus besloot ik om als gastouder aan het werk te gaan.
 • Hoeveel tijd besteed je iedere week aan je werk?
  Ik ben 4 dagen beschikbaar als gastouder en alle 4 de dagen komen ook kinderen. Maar na werktijd ben ik nog niet klaar met werken, voorbereidingen, schoonmaken, oudergesprekken, cursusavonden, administratie etc. komt er na werktijd nog bij.
  Per week zit ik dan ook al snel op zo’n 50 tot 60 uur wat ik werk.
 • Hoe houd je de planning bij?
  In mijn agenda staat wie wanneer komt en of er bijzonderheden zijn, zoals een cadeautje maken voor mama of papa.
 • Regel je opvang voor de kinderen?
  Ja, ondanks dat ik thuis werk gaat Jarne wel naar het kinderdagverblijf. Zodat ik op die momenten even de administratie en voorbereidingen kan doen achter de laptop én dat niet altijd ’s avonds hoeft te gebeuren. Door echt even hiervoor tijd vrij te maken, ben ik er uiteindelijk sneller mee klaar dan elke keer er eventjes mee bezig te zijn.
 • Hoe houd je werk en gezin in balans?
  Soms is dit wel lastig, aangezien ons huis ook mijn werkplek is. Maar ik ben erg blij met mijn man, die me steunt in het werk en helpt waar dat nodig is.
 • Op welke manier start je werkdag?
  Mijn werkdag start door vroeg op te staan (tussen 4.00 en 4.30 uur). Even een rondje hardlopen/wandelen met de hond, daarna even douchen en dan nog even achter de laptop bezig. Even de mails checken, bezig met een blog en/of even Facebook en Instagram bekijken.
  Door echt even dat momentje voor mezelf te nemen voordat de kinderen er zijn, kan ik er echt voor de kinderen zijn als ze worden gebracht.
 • Tijdens lunchtijd eet ik het liefst…dit is verschillend. Pannekoeken eten we hier regelmatig, maar ook wel een lekkere tosti. Een lekker luxe broodje met zalm is ook erg lekker, maar eten we eigenlijk niet.
 • Mis je het werken voor een baas?
  Ja en nee. Ik vind het heerlijk om zelf mijn dagactiviteiten met de kinderen te bepalen, zelf te bedenken welke materialen er wel/niet worden aangeschaft en bijvoorbeeld nooit in de file te hoeven staan. Maar er zijn ook zeker wel dingen die ik mis zoals doorbetaling op een vrije dag, vervanging bij ziekte, pensioenopbouw, uitkering als je een ongeluk krijgt (gelukkig nog nooit nodig gehad maar is wel een angst van me), niet als enige verantwoordelijk zijn voor de visie en werkwijze en zo kan ik nog wel een aantal dingen opnoemen denk ik.
 • Mis je de praatjes bij de koffieautomaat met collega’s?
  We hebben een heel fijn collegagroepje opgezet met collega gastouders uit de provincie Groningen. Maandelijks komen we bij elkaar en kletsen we gezellig, maar ook over de app hebben we regelmatig contact. Erg blij en dankbaar met deze lieve collega’s.
  Verder zijn er diverse facebookgroepen, waar je ervaringen met collega’s kan uitwisselen.
  Maar er is geen collega, waarmee ik op maandag even je weekend mee door bespreekt of op vrijdag bespreek wat voor leuke dingen er in de planning staan. En ja, soms mis ik die wel.
 • Heb je een vaste dag per week vrij
  Ja, op dinsdag ben ik vrij. Jarne gaat dan in de ochtend 3 uurtjes naar de Peuterspeelzaal en verder rommelen we wat aan in huis of gaan we gezellig samen op pad. Zaterdag en zondag zijn inmiddels wel echte gezinsdagen en ben ik ook niet geopend.
 • Wat kocht je van je eerste salaris?
  Geen idee wat ik van het eerste salaris kocht. Maar mijn mooiste (en duurste) aankopen zijn toch wel de Wobbel en de elektrische bakfiets.Veel bloggers hebben deze tag al ingevuld. Een blogger die thuis werkt én deze tag nog niet in heeft gevuld, maar wel in wou vullen kon ik helaas niet vinden. Ik wil wel graag dat de blogger die ik tag, het leuk vindt om het ook daadwerkelijk in te vullen voor zichzelf én ook op de hoogte is dat ik diegene heb getagt. Daarom helaas geen blogger die ik uitnodig om deze tag ook in te vullen. Maar als je een blogger bent én ook thuis werkt, mag je natuurlijk gerust deze tag ook voor jezelf invullen. Voorwaarde is dat wel dat je de bedenkers van de tag bedenkt. En natuurlijk vindt ik het leuk als je mij noemt (en een berichtje stuurt) als je n.a.v. deze blog deze thuiswerktag in vult, dan zal ik je naam hier neer zetten.