Een speeltafel in de auto.

Een speeltafel in de auto.

11 juli 2018 2 Door Jeanet

Op vakantie, naar een pretpark of om een ander reden langer reizen in de auto. Voor de kinderen zijn de langere reizen niet altijd leuk en gezellig. Buiten is er van alles te zien, maar niet alle kinderen hebben hier interesse in of kunnen zo lang stil zitten. We kochten vorig jaar een speeltafel die over de autostoel heen kan. Op deze manier kan ons zoontje toch in de auto spelen en is de autoreis vaak een stuk gezelliger.

De speeltafel.
De speeltafel die we gebruiken heeft aan de zijkanten diverse vakjes waar we speelgoed in hebben zitten. Op deze manier hebben we toch divers speelgoed mee, maar ligt het niet door de hele auto heen. De vakjes vallen naast de stoel en zijn erg ruim, erg handig voor de dingen die je er in wilt stoppen. Door de ruime grote vakken, kan mijn zoontje vaak zelf niet de spullen er uit pakken.
De speeltafel kan je plat opbergen in de kofferbak of op de bank naast de autostoel, erg handig als je er even geen gebruik van hoeft te maken.
Je kan de tafel vast zetten door de gesp, waardoor de tafel mooi op z’n plek blijft zitten en niet wegglijd onder het rijden. De gesp heb ik altijd achter de autostoel langs.Onderweg spelen.
Het favoriete (kleine) speelgoed van je kindje kan je zo meenemen in de auto en je kindje kan in de auto spelen. Mijn zoontje speelt vaak met een paar auto’s, zijn knuffel, een klein zoekboek en zijn beker. Door de verhoogde rand vallen de speeltjes er niet bij de eerste hobbel of bocht uit. Ik heb liever (nog) geen schermpjes in de auto, waardoor dit een mooie oplossing is voor ons zoontje.
Wat we vaak onderweg ook doen is praten over de dingen die ik/hij buiten ziet. Interactie met je kind is ook in de auto erg belangrijk én erg gezellig.  Mijn zoontje vind het ook erg leuk om naar buiten te kijken, maar door de speeltafel worden de langere autoritten toch wat leuker en gezelliger. De speeltafel die wij gebruiken kochten we bij bol.com.

speeltafel in de auto

Wat doen of hebben jullie in de auto voor een (lange) autorit?