Flesvoeding klaarmaken, roeren in plaats van schudden.

Flesvoeding klaarmaken, roeren in plaats van schudden.

21 mei 2018 0 Door Jeanet

Zelf geef ik borstvoeding, maar voor mijn werk als pedagogisch medewerker moet ik ook flesjes klaar maken voor andere kinderen. Flesjes met borstvoeding, maar vaker flesjes met kunstvoeding.

Via een blog van Aukjes wereld, kwam ik er achter dat je beter kunt roeren dan schudden en geen warm water uit de kraan moet gebruiken.  Hier was ik me totaal niet van bewust, maar trok wel mijn interesse.

Ik zocht hier meer informatie over en kwam terecht op de site van Opvoeden.  Graag deel ik deze informatie ook met jullie, om jullie ook hierover te informeren.

Koud water uit de kraan, mengen met gekookt water uit de waterkoker. 
Je kunt voor flesvoeding koud kraanwater gebruiken. Het leidingwater in Nederland is zuiver genoeg voor flesvoeding.  Warm water uit de kraan wordt afgeraden, doordat de metalen van de boiler gemakkelijk worden opgenomen in warm water. Je kan dan beter eerst het water koken in de waterkoker en dan koud water erbij doen. Let er wel op dat je van te voren even voelt, of het niet te warm is voor de baby!

Roeren i.p.v. schudden.
Meng de melkpoeder goed met het water door te roeren in plaats van te schudden. Door het schudden komen er luchtbelletjes in de voeding en kan de baby krampjes krijgen.

Voor het volledige artikel van Opvoeden, klik je op deze link.

Ik schreef al eens eerder een blog over borstvoeding