Schoolspullen voor de eerste keer naar de basisschool.

Schoolspullen voor de eerste keer naar de basisschool.

25 november 2019 0 Door Jeanet

Mijn zoontje gaat inmiddels naar de basisschool. Daarvoor hadden we natuurlijk schoolspullen zoals een broodtrommel, drinkbekers én een tas nodig. In deze blog vertel ik je welke schoolspullen we hebben gekocht én waar jij ze ook kan halen.

Schooltijden.
Op de basisschool van mijn zoontje hebben ze een continue rooster. Dit betekend dat hij op maandag, dinsdag én donderdag van 8.30 uur tot 14.30 uur naar school moeten. Op woensdag is hij om 12.30 uur vrij en op vrijdag is hij de hele dag nog vrij.

Broodtrommel.
Op maandag, dinsdag én donderdag moet hij zowel fruit als brood mee naar school. Ik ben op zoek gegaan naar een broodtrommel, met 2 vakken zodat hij tijdens de eetmomenten zelf kan kiezen brood of fruit. Maar ik wou ook weer niet een te grote broodtrommel, want het moet natuurlijk niet broodtrommel met jongetje worden ;). Dit was best nog wel een zoektocht. Ik ben op internet gaan zoeken, maar vond dat toch best wel lastig inschatten. Bij de Action had ik wel een bakje met 2 vakken gevonden, maar die was weer te klein voor het fruit of weer te groot voor het geheel. Bij de Blokker heb ik uiteindelijk de broodtrommel gehaald. Gemakkelijk open én dicht te doen, doorzichtig zodat hij kan zien wat er in zit, precies goed qua formaat én een betaalbare prijs.

Drinkbekers.
Mijn zoontje koos bij de Action zelf een beker uit met Paw Patrol er op. Een beker met een rietje én waarbij hij de schuifclip over het rietje kan schuiven, zodat het in de tas niet lekt. Ik had nog een beker van Drink in the box liggen, die ook voor school ideaal gebruikt kan worden. Tijdens de “lange” dagen krijgt hij 2 bekers drinken mee, zodat hij voldoende te drinken mee heeft. Meestal zijn deze bekers ook beide zo goed als leeg.
We hebben bewust gekozen voor bekers met rietjes, mijn zoontje drinkt dan namelijk beter en meer. Er zijn ook bekers met een draaidop te verkrijgen.

Spullen gemerkt met stickers.
De broodtrommel en beker hebben we voorzien met stickers van Goed gemerkt. Deze stickers kunnen ook mee in de vaatwasser én zorgen ervoor dat mocht mijn zoontje een keer zijn beker laten liggen op school, dan weet de juf gelijk van wie de beker is. Door het merkje (de afbeelding) kan ook mijn zoon, gemakkelijk zijn eigen spullen herkennen. Hij kan nog niet lezen, maar het merkje zorgt er toch voor dat ook hij zijn eigen spullen kan herkennen.

Goedgemerkt heeft speciaal voor de eerste keer naar school een voordeelpakket. In dit pakket zitten 30 kleine naamstickers in één kleur, 30 instrijklabels, 18 plakgemak kledingstickers, 20 mini labels in kleur, 20 schoenlabels (voor 10 paar schoenen) én een tassenhanger. Zo kan je dus alles wat je kind dat schooljaar én eventueel het schooljaar er op nodig heeft merken, zodat al zijn spullen duidelijk van je kind zijn. De stickers kan je persoonlijk maken door zelf te kiezen welke kleur, welke naam én welk merkje er op moet komen te staan.

Tas.
Natuurlijk moeten al die leuke mooie spullen ook in een leuke tas. Via Simply Colors bestelde we een schooltas mét dino én de naam van mijn zoontje.
Door de opdruk kan iedereen zien dat het zijn tas is. En mocht er dan toevallig nog iemand zijn met zo’n tas dan kan hij zijn eigen tas snel herkennen door de dino. Als er toevallig ook nog een andere kindje is met dezelfde tas én ook een dino, dan kan de juf of hijzelf zien door zijn naam dat het zijn tas is.
In de tas past precies de broodtrommel met daarnaast de bekers. Doordat het allemaal precies past, vallen de bekers ook niet snel om, wat weer zorgt voor minder kans op lekkende bekers in de tas.
De tas is mooi qua formaat, precies groot genoeg om de spullen er in te kunnen doen, maar ook omdat het op de rug van mijn zoontje een mooi formaat is. Geen formaat waarbij de gehele rug van mijn zoontje gelijk bedekt is.

Wat voor schoolspullen heb jij gekocht voor je kind(eren) toen hij/zij voor het eerst naar de basischool ging.

Gaat je kind nog niet naar de basisschool? En heb je nog tips nodig voor het kiezen bij het basisschool, ik schreef eerder hierover een blog