Traktatie: Dino gaat op avontuur.

Traktatie: Dino gaat op avontuur.

28 oktober 2019 0 Door Jeanet

Mijn zoontje is 4 jaar én gaat op avontuur naar de basisschool. Voor de peuterspeelzaal, waar hij afscheid moest nemen, maakte we een Dino traktatie.

Je eigen kind moet het leuk vinden.
Belangrijk bij het bedenken van een traktatie vind ik dat hij het zelf leuk én lekker vindt. Mijn zoontje is op dit moment dol op dino’s en schatkistjes zijn een van zijn favoriete snoepjes. Op deze manier is het voor hem ook een feestje om het uit te delen. Want iets wat je zelf niet leuk vind om te krijgen, ga je natuurlijk ook niet enthousiast aan andere kinderen uitdelen.

Je kind betrekken bij de traktatie.
Samen zijn we naar de winkel geweest om de dino’s én de schatkistjes op te halen. Op deze manier heb ik me zoontje er bij betrokken en is het echt iets wat niet alleen vanuit mij, maar ook vanuit hem komt. Met veel enthousiasme vertelde hij aan anderen wat we hadden gekocht en dat dat was omdat hij mocht trakteren voor zijn verjaardag.  Samen hebben we er een aantal in elkaar gezet, hij gaf me de spullen aan. Op deze manier wist hij wat hij ging trakteren, hoe het eruit zag en heeft hij er zelf ook iets voor kunnen doen.

Snoep of fruit. 
Op vele scholen mag geen snoep meer worden getrakteerd, hier wisselt het nog wel. Snoep vind ik persoonlijk wel gemakkelijker want daarin zijn meer mogelijkheden omdat er meer te krijgen is. Daarbij is het voordeel van snoep dat je het in gedeeltes de weken/dagen ervoor kan klaar maken en niet op de avond ervoor nog hard aan de slag moet.

Cadeautje.
Het mooie aan een cadeautje vind ik dat kinderen er wat langer wat aan hebben. En als er absoluut geen snoep mag, dan is een cadeautje ook een gemakkelijke keuze. Daarbij is het handige aan een cadeautje dat je het van te voren kan bestellen, waardoor de traktatie niet op de laatste avond nog gemaakt hoeft te worden.

De traktatie in elkaar zetten.
De Dino’s zette ik op het schatkistje neer of ik deed het schatkistje vast in de klauwen van de dino. Vervolgens pakte ik het in folie in en maakte ik het af met lint én een label er aan. Op de label schreef ik: ‘Hiep Hiep Hoera (naam) is 4 jaar. Op naar de basisschool voor nieuwe avonturen.
Alle pakketjes zette ik op het dienblad neer, aangezien dit handiger is om mee te nemen én beet te houden tijdens het uitdelen. Het dienblad beplakte ik met tape waar vlaggetjes op zaten.

Waar kocht ik de traktatie?
De Dino’s, inpakfolie, het dienblad, de tape kocht ik bij de Action.
De schatkistsnoepjes kocht ik bij de Albert Heijn.
De labels kocht ik bij de Hema.

Wat voor traktatie heb jij al eens gemaakt voor je kind(eren) om uit te delen?