Hiep Hiep Hoera mijn zoontje is 5 jaar.

Hiep Hiep Hoera mijn zoontje is 5 jaar.

9 november 2020 0 Door Jeanet

Mijn zoontje is op 1 november 2020 5 jaar geworden. Een verjaardag die anders was door o.a. de Coronamaatregelingen, maar ondanks alles hebben we er toch een feestelijke verjaardag van kunnen maken. We hebben er 4 feestelijke dagen van gemaakt.
In deze blog vertel ik je hoe we zijn verjaardag hebben gevierd, wat we met het kinderfeestje hebben gedaan én welke cadeaus hij heeft gekregen. Met deze blog hoop ik je te mogen inspireren hoe jij een verjaardag in de coronatijd kan vieren én wat voor cadeaus je een kind kan geven. 

Verlanglijstje
Een paar week voor zijn verjaardag kwam het eerste speelgoedboek al binnen. Dat is dan weer een voordeel als je in november jarig bent. Hij was al druk aan het benoemen wat hij graag wou hebben (het liefst het hele boek behalve de spullen voor meisjes en baby’s). We hadden een groot wit papier en daar mochten net zoveel cadeautjes op dat er ook op paste, hierdoor beperkte ik dat het hele boek er op kwam te staan én moest hij echt gaan kiezen wat hij het allerliefste zou willen hebben. In het speelgoedboek stond geen Playmobil, daarvoor hebben we gebruik gemaakt van de site van bol.com. Nadat het verlanglijstje klaar was verstuurden we deze via de app naar de familie die anders ook zou komen op de verjaardag. Vervolgens plakten we het verlanglijstje op de deur in de keuken.
Ik merkte dat doordat we het verlanglijstje hadden gemaakt, mijn zoontje de dagen er na veel rustiger was met het benoemen van de cadeautjes die hij graag op zijn verjaardag zou willen hebben.
Een foto van het verlanglijstje kan je zien op Instagram.

In de speelgoedboeken die thuis worden bezorgd, of die je kan ophalen in de winkels, kan je kind gemakkelijk een verlanglijstje maken door te knippen en te plakken wat je kind graag zou willen hebben. Je kan dit beperken door te zeggen dat je kind bijvoorbeeld 20 cadeautjes mag uit knippen en eventueel er een maximaal bedrag. Het leuke aan het maken van een verlanglijstje vind ik dat je kind al zichtbaar heeft gemaakt wat hij/zij graag wil hebben, hij/zij er zelf invloed op heeft wat hij/zij krijgt én jij maar ook diegene die een cadeautje willen geven het gemakkelijker wordt gemaakt wat voor cadeautje ze kunnen geven. Er stonden namelijk diverse dingen op het lijstje die ik niet zou hebben uitgekozen. Is je kind niet in november/december jarig dan zou je de speelgoedboeken kunnen bewaren voor het moment dat je kind wel jarig is. Of je kijkt samen in de reclamefolders die wekelijks worden bezorgd, tenzij je een nee/nee sticker op de deur hebt zitten.

Bij diverse speelgoedwinkels kan je kind een winkelmandje vullen, waar je kind dan speelgoed in kan leggen en diegene die een cadeautje willen geven dan een cadeautje uit kunnen halen. Het voordeel daarvan is dat je ook geen dubbele cadeaus krijgt.

Een verlanglijstje is niet alleen handig voor een verjaardag, maar ook als jullie Sinterklaas/Kerst vieren en je kind dan cadeautjes krijgt.

Verjaardag
Door de coronamaatregelingen mochten we zeer weinig bezoek. Aan het begin van de Corona mocht je nog blokjesverjaardagen, een max. aantal mensen per keer, maar zo kon je wel in de ochtend, middag en avond verspreid vieren. Nu mocht je over de gehele dag maar een max. aantal personen thuis. Dit maakte het wel lastiger, want je wil niemand weigeren, je wil niet de een wel en de ander niet om scheve gezichten te krijgen, het was lastig maar we hebben er een fijne verjaardag gehad.
We besloten daarom iedereen die een cadeautje wil geven de cadeaus te brengen en het met ze vieren te vieren. Ik stuurde na de persconferentie iedereen die anders was uitgenodigd een app erover en vroeg of ze uiterlijk donderdag 29 oktober de cadeaus zouden willen brengen, zodat we op vrijdag 30 oktober de cadeaus kunnen verstoppen en op zaterdag 31 oktober de verjaardag kunnen vieren. Zodat hij op zaterdag én zondag heerlijk met zijn nieuwe cadeaus kan spelen.

Op donderdag gaat mijn zoontje altijd naar mijn ouders. Op de donderdag zelf besloot ik nog dat hij het dan daar die middag wel kon vieren. Ik zou anders de cadeaus die dag daar mee naar huis hebben genomen. In de ochtend nog even snel een kwarktaart gemaakt en deze naar mijn moeder gebracht, zodat ze het daar in de middag konden vieren inclusief taart. Mijn zoontje dolblij met de cadeaus die hij die middag al kreeg en waar hij toen al lekker mee kon spelen. Om de dag extra feestelijk te maken besloten we die avond nog patatjes thuis te eten.

Vrijdag hebben we samen de taart op gehaald en aten we alvast pizza. Mijn zoontje mocht natuurlijk kiezen wat we zouden eten vanwege zijn verjaardag, dit zou eigenlijk zaterdag aangezien we dan ook de verjaardag zouden vieren, maar de kinderen hadden vrijdag zin in pizza dus maakten we er vrijdag ook al een feestelijke dag van.

De cadeaus zou ik verstoppen, maar toen ik dit met mijn zoontje besprak was hij het daar duidelijk niet mee eens. Ik besloot daarom alle cadeaus daarom op de tafel neer te leggen vrijdagavond. Uiteraard de kamer ook versierd met slingers en ballonnen. Zaterdagochtend binnen een kwartier waren alle cadeaus uitgepakt en werd er om 6.30 uur al druk gespeeld met alle cadeaus. Dat was natuurlijk wel een groot voordeel, niet wachten op alle visite maar gelijk als je wakker bent er mee kunnen spelen. De hele dag met het nieuwe speelgoed gespeeld. Helaas was de aanvalstoren van Playmobil niet goed (verkeerd onderdeel in waardoor die niet in elkaar paste) dus moesten we nog even naar de speelgoedwinkel toe. We besloten daarna nog even lekkere kibbeling te eten. Diverse mensen hebben gebeld, een appje gestuurd en uiteindelijk zijn er toch nog wel een paar mensen langs geweest. Aan het van de dag hebben we het matras in de woonkamer neergelegd en met z’n vieren heerlijk in de woonkamer geslapen.

Ondanks dat veel anders was dan anders, hebben we er toch een feest van kunnen maken. Foto’s van de verjaardag kan je bekijken op Instagram.

Trakteren.
Bij een verjaardag hoort natuurlijk ook trakteren. In het begin van de Coronatijd mocht dit niet, maar gelukkig kon dit nu wel weer, mits de traktatie ingepakt was. Mijn zoontje heeft zelf gekozen om te trakteren op Dummy’s, bij de Action heb ik nog de feesttoeters gehaald en bij de Albert Heijen kwam ik de stickers tegen. Aan elkaar geplakt en op het verjaardagsdienblad neergelegd. Dit dienblad versierde ik vorig jaar al met vlaggetjestape en kon dit jaar nog prima weer worden gebruikt. Voor de juffen en meesters een doosje met Celebrations erbij en klaar was de traktatie. Vol trots nam hij zelf het dienblad mee het schoolplein op.

Een foto van de traktatie staat op Instagram 

Kinderfeestje
Eerst had ik besloten geen kinderfeestje te doen, maar een van de beste vriendjes uit mijn zoontjes klas hield ook zijn verjaardagsfeestje. Tja dat maakte de keuze wat lastiger. Na goed overleg met mijn vriend besloten we toch wel een kinderfeestje te vieren. De kinderen spelen namelijk ook in de klas met elkaar. Aangezien we het feestje bewust op woensdag vierden, de weekenden als mijn zoontje er is, is het weekend dat ook zijn dochter er is dus vonden we het fijner om het feestje op de woensdag te vieren. Op vrijdag hebben we de kaartjes rond gebracht, persoonlijk in de brievenbus zodat er op schoolplein ook geen verdrietige kindjes waren die geen kaartje kregen. Mijn zoontje mocht 4 vriendjes uitnodigen, dit zijn ook de kindjes waar hij eigenlijk het vaakste mee speelt.

Ik besloot het feestje te vieren van 13.30 uur tot 16.30 uur. Niet gelijk mee uit school, maar iedereen eerst even rustig thuis een broodje kunnen eten. Bij thuiskomst was mijn zoontje gelijk druk in de weer om zijn Playmobil klaar te zetten zodat er mee gespeeld kon worden. Een voor een werden de kindjes gebracht bij de deur, de ouders bleven buiten (net zoals op het schoolplein) en de kinderen konden gelijk door naar  binnen. De cadeautjes werden gelijk uitgepakt en moesten gelijk in elkaar gezet worden.

Van te voren had ik al met mijn zoontje besproken wat hij graag wou doen, zijn antwoord was spelen met mijn vriendjes. Ik stelde nog voor om een speurtocht, blik gooien of een ander spel te doen, maar hij wou echt alleen spelen, snoephappen en cake versieren. Zijn feestje dus ik vond het prima. De kinderen hebben erg leuk samen gespeeld, eerst binnen en het laatste halfuurtje buiten. Erg leuk om te zien hoe de kinderen samen spelen. Tussendoor hebben we nog eierkoek versierd, wat gedronken én chips happen gedaan. Eierkoek versieren, was net wat makkelijker dan cake versieren. Niet alle cake vindt mijn zoontje lekker en ik had geen zin om cake te bakken en de rest van de week verplicht cake te moeten eten. Eierkoek was dus een prima alternatief. Slagroom erbij, doosje smarties en een zakje tum tum. De kinderen mochten zelf kiezen wat ze er op deden, of ze het er op deden of dat ze het los gingen op eten. Alleen mijn eigen zoontje ging het versieren de rest at het liever los op. Mijn zoontje durft niet zo makkelijk met zijn hoofd onder water, dus besloot ik geen snoep maar chips te happen. Een rond chipsjes aan een snoepveter en dan alle vijf vast aan lijn met een wasknijper vast, en dan maar kijken wie als eerste het op at.

Het was een leuk, geslaagd, gezellig en relaxed kinderfeestje. Foto’s van het kinderfeestje kan je zien op mijn Instagram.

Cadeaus die hij gekregen heeft.
Mijn zoontje is dik verwend met cadeaus op zijn verjaardag. De cadeaus die hij heeft gekregen, op zijn verjaardag én kinderfeestje zijn: (door te klikken op de blauwe link kan je het cadeau ook gelijk bestellen voor jou kind).

Foto’s van zijn verjaardagscadeaus en kinderfeestje zie je op Instagram.

Bestuurbare auto
Boek Jarne en de grote machines (erg leuk en persoonlijk boek!)
Cadeaubon bol.com
Diverse kaartjes
Fiets
Geld
Groei ei Dino
Knuffel Dino

Lego
Politieauto
Poolijsglijder

Pizza

Playmobil
Aanvalstoren
Dwergzweefvlieger
Gevangeniswagen
Mountainbike en skater
Politie auto met speedboot
– Politie boevenbus
– Politie helikopter 
Politie motor
Politie SIE team
Ridderduel
– Sinterklaas en pieten
– Wolfskrijger

Projectiezaklamp Dino
Racebaan
Surprise-ei
Speelgeld 
Tiptoi pocket Dino

Trui Spiderman
Verrekijker

Cadeau tips
– Kijk naar wat je kind leuk vindt om mee te spelen. 
Mijn zoontje speelt de laatste tijd het liefst met Playmobil. Hij heeft al diverse keren zelf speelgoed verkocht, om zelf nieuw Playmobil te kunnen kopen. Playmobil kon dus ook zeker niet ontbreken op zijn verjaardag. De afgelopen weken is LEGO ook helemaal een hit tijdens het spelen, dus ook dit kan eigenlijk niet ontbreken. Het mooie van Playmobil en LEGO vind ik dat je het kan uitbreiden, waardoor je wel meer speelgoed hebt, maar wat toch zorgt voor meer speelplezier omdat er door de uitbreiding meer speelmogelijkheden zijn.

– Minder speelgoed is meer speelplezier.
Het nadeel van veel verschillende soorten speelgoed is namelijk dat kinderen vaak niet meer weten waarmee ze kunnen spelen, maar door speelgoed uit te breiden hebben kinderen hier minder moeite mee. De keus uit soorten speelgoed is minder, maar het speelgoedaanbod is alsnog groot genoeg voor diverse speelmogelijkheden.

– Tweedehands
De fiets en playmobil Sinterklaas en Pieten van Playmobil heb ik tweedehands gekocht. Met een fiets is hij nog zo ruig, dat een nieuwe fiets echt zonde van het geld zou zijn. Playmobil blijft vaak lang mooi en kost tweedehands een stuk minder.
Veel speelgoed kan gerust een tweede (of derde) keer mee gespeeld worden, dit scheelt vaak veel geld én met dat geld kan weer een ander/extra cadeau worden betaald.

– Cadeautjes verspreid door het jaar aanschaffen.
Vaak koop ik gedurende het jaar door cadeautjes, zo heb ik niet in 1x een grote kostenpost. Ik bewaar ze dan op een plek waar hij ze niet ziet. Maar soms zorgt dit vaak dat ik eigenlijk teveel heb, omdat ik teveel dingen leuk vindt. Wat er dan wel weer voor zorgt dat ik voor zowel verjaardag als sinterklaas klaar ben.

– Aanbiedingen
Diverse winkels, zoals Kruidvat en Action hebben regelmatig leuke aanbiedingen wat een stuk goedkoper kan zijn dan speelgoed uit de speelgoedwinkel.

– De vier cadeautjesregel.
In de blog met cadeautips voor het gehele gezin heb ik nog meer tips geschreven m.b.t. cadeautjes. Hierin heb ik ook de vier cadeautjesregel beschreven. De vier cadeautjesregel is overgewaaid uit Amerika en heet oorspronkelijk ‘the four gift rule’ genoemd. Deze regels kunnen je helpen bij het bedenken van een cadeau.

De laatste tijd zijn er wat minder nieuwe blogs online gekomen, vanwege diverse privéredenen zal dit voorlopig ook zo blijven. Op Instagram en mijn Facebookpagina plaats ik wel regelmatig nog berichten, aangezien dat minder tijd en energie kost.