Pure foto’s.

Pure foto’s.

6 januari 2018 0 Door

Mijn foto’s die ik gebruik, maak ik niet mooier dan ze zijn.
Puur zoals ze gemaakt worden, net zoals het leven ook is.

Instagram en Facebook. 
Tegenwoordig maak ik veel gebruik van Instagram. Dit is zo ontstaan, nadat ik mee heb gedaan aan de zwart/wit fotochallenge op Facebook. Tijdens deze challenge moest je elke dag een zwart/wit foto plaatsen, zonder personen en zonder opmerkingen erbij, echt alleen de foto.  Ik vond het erg leuk om te doen.
Ik merkte al dat ik het erg leuk vind om elke dag dingen te delen, dingen die me bezig houden die dag. Dit is ook de reden dat ik blogs ben gaan schrijven. Het liefst schrijf ik elke dag blogs, echter ontbreekt me vaak de tijd om dit ook daadwerkelijk te kunnen doen.
Door de fotochallenge, merkte ik hoe gemakkelijk het was om dingen te delen d.m.v. een foto. Een foto op Instagram delen, is gemakkelijk gedaan en kost weinig tijd. Instagram is volgens mij toch wel dé plek voor het delen van foto’s, vandaar dat ik ook op Instagram actief ben gaan gebruiken voor het delen van foto’s over de dingen in mijn leven.
Facebook gebruik ik voor mijn het delen en publiceren van mijn blogs, andere mensen leren kennen en contact houden met andere mensen. Op Facebook leer je nou eenmaal meer (gelijkgestemde) mensen kennen, dan bij de supermarkt in het dorp. Facebook heeft een zeer groot netwerk.

Geen filter
De foto’s die ik plaats, plaats ik rechtstreeks zoals ik de foto gemaakt heb.
Bewust zonder filter, niet mooier gemaakt, maar echt puur, puur zoals het is. Natuurlijk kan een foto veel mooier uitkomen als je het bewerkt. Maar het leven hoeft van mij niet altijd mooier te worden gemaakt dan het daadwerkelijk is.  Ik wil graag ook zijn wie ik wil zijn, ga me ook niet mooier maken dan ik ben, dus mijn foto’s ook niet.
Verder vind ik het bewerken soms ook best wel een dingetje, want het kost soms best even wat tijd om de perfecte mooie foto qua kleurbalans e.d. te hebben.  Tijd kom ik op een dag tekort, dus die tijd die ik bespaar met het bewerken kan ik weer voor andere dingen gebruiken.
Laatst had ik wel een foto gemaakt met filter, om het even uit te proberen. Ik geef toe de foto, was absoluut mooi, maar eigenlijk miste ik ook gelijk de puurheid in de foto.

Collages
Wel maak ik regelmatig collages. Zo kan ik diverse foto’s in een opslag met anderen delen bijvoorbeeld over een onderwerp op een blog of op facebook. Maar ook handig om later in het fotoboek bundelen.

1000 foto’s per maand.
Ik maak veel foto’s per maand en zit dan ook snel op 1000 foto’s per maand. Tijdens mijn werk als gastouder, maak ik diverse foto’s die ik naar de ouders stuur zodat ze even een beeld hebben met wat hun kindje aan het doen is.
Verder maak ik veel foto’s van mijn leven, ons gezin en van de dingen die we gezamenlijk doen. De gewone dingen in het leven, maar ook de speciale dingen in het leven.
Veel foto’s die ik maak zijn ook dubbel, want een foto lukt niet altijd gelijk duidelijk waardoor meerdere foto’s maken van hetzelfde niet overbodig is.
De dingen in het leven vastleggen voor later, om de herinnering in beeld te houden en terug te kunnen pakken wanneer de behoefte er is. En op bepaalde momenten kan ik me (of anderen om mij heen) ergeren aan de vele foto’s die ik maak en doe ik het wel eens wat minder, maar er zijn ook momenten dat ik erg blij was/ben dat ik zoveel foto’s maak.

Bewaren van de foto’s. 
Veel foto’s, ze worden automatisch gesynchroniseerd naar mijn One drive, waar ik ze vervolgens na het einde van de maand in een map zet en opsla op mijn laptop. En vervolgens gebeurd er weinig mee,  af en toe zoek ik wat foto’s op die ik gebruik voor bijvoorbeeld de fotomuur. Ik heb er helaas nog geen fotoboeken van gemaakt, want het uitzoeken alleen al is zoveel werk dat het me nog niet heeft gemotiveerd om er ook daadwerkelijk mee aan de slag te gaan.

Gebruik je ook instagram?