Een andere aanpak voor de blogs met uitjes.

Een andere aanpak voor de blogs met uitjes.

31 oktober 2018 0 Door Jeanet
Schrijven over uitjes in Nederland doe ik graag, maar vanaf november komt er een nieuwe strategie. Even een andere aanpak, omdat de aanpak die ik nu heb me niet meer tevreden maakt. Wees niet getreurd, ik stop er niet mee! Daar vindt ik het veel te leuk voor.

In 2017 begonnen met alleen deze Facebookpagina voor Groningen, Friesland en Drenthe. Sinds begin dit jaar een website erbij aangemaakt, zodat alle uitjes gemakkelijker terug te vinden zijn. En de uitjes uitgebreid naar heel Nederland.
Een pagina met dik 5600 volgers en dik 5300 likers. En dagelijks komen er nieuwe volger/likers bij. Een pagina waar ik denk meer uitgehaald kan worden en waar ik meer mee wil doen. Maar voor nu wel een andere aanpak nodig heeft, om het met tevredenheid van mezelf te blijven doen.

De aanpak zoals het nu is.

De aanpak die ik nu heb is elke vrijdag een gratis uitje uit een van de provincies van Nederland plaatsen. Elke maand een andere provincie, waardoor we zo door heel Nederland gaan. De laatste vrijdag van de maand komt dan de lijst online met de gratis uitjes die ik heb kunnen vinden in die provincie. Sinds een paar maanden komt er ook elke maand een overzicht van 5 uitjes onder de €10,- entree per persoon. Deze uitjes bevinden zich dan in de provincie waar ik die maand ook schrijf over de gratis uitjes. En daarbij maakte ik de afgelopen maanden een overzicht met evenementen die er te doen zijn in Nederland in die maand. Diverse blogs die ik dus al schrijf over de uitjes in Nederland, ik ga hier dan ook niet mee stoppen, maar pak het even anders aan.

Daarnaast maakt ik een Facebookgroep uitjes in Nederland aan, waar uitjes gedeeld kunnen worden niet alleen door mij, maar ook door andere bloggers. Zo kunnen we elkaar informeren en inspireren voor een leuk en gezellig dagje uit.

De reden van een andere aanpak.
Sinds vorig jaar ben ik ook andere blogs gaan schrijven. Blogs over het ouderschap, producten die we gebruiken, mijn persoonlijke ontwikkeling en over andere dingen waar ik je graag over vertel.
Het bloggen doe ik nog steeds graag en met veel enthousiasme en ik zou er ook echt niet mee willen stoppen. Maar soms moet je je strategie even aanpassen en even opnieuw vinden wat je wil en wat voor jezelf ook werkt, want er is meer te doen dan alleen bloggen (en bloggen is meer dan alleen teksten schrijven). Ik moet mijn tijd even weer opnieuw indelen, en wil als mijn zoontje bij me is eigenlijk niet achter de laptop bezig zijn, maar lekker genieten van de tijd met elkaar.

De eerste uitjes waar ik over ben gaan schrijven, heb ik zelf bezocht of zijn bezocht door een van de lezers. Daardoor kon ik informatie en foto’s geven die klopten met de werkelijkheid. Nu ik door heel Nederland ga, lukt het me niet meer om alle uitjes zelf te bezoeken. Ik zoek daarom vaak op internet naar gratis uitjes en met die informatie die ik vind maak ik dan een blog. Maar zelf ben ik er niet geweest en hoe het er in werkelijkheid dus uit ziet weet ik niet. En dit vind ik best lastig en frustrerend. Door er zelf te zijn geweest, schrijf ik met een heel andere beleving dan er over te schrijven wat ik op internet lees. Daarbij komt het ook wel eens voor dat internet niet helemaal klopt met de werkelijkheid, wat ik dan juist weer vervelend vind voor diegene die er heen gaat. Maar alleen in het Noorden van het Nederland blijven hangen met de uitjes wil ik zeker niet, want er is zoveel moois te zien! Dus vandaar een nieuwe aanpak.

De nieuwe aanpak. 
Mijn idee is om op vrijdag, dit blijft dat de avond van de uitjes.
– 1x per maand een lijst te maken met de gratis uitjes die je in de provincie kan doen. Deze lijst kan je daarna uiteraard elk moment natuurlijk terug vinden op mijn website.
– 1x per maand een lijst te maken met uitjes onder de €10,- entree in de desbetreffende provincie. Ook deze lijst kan je dan elk moment weer terug vinden op mijn website.
– 1x per maand een overzicht te maken met diverse evenementen die er komende maand te doen zijn.
En dan die andere vrijdagen ook een uitje, maar dit kan per maand verschillen. Zoals een bioscooptip, restaurant of een ander leuk uitje of evenement.

Natuurlijk komen er niet alleen maar lijsten, zal ik ook blogs blijven schrijven. Maar dan zullen deze blogs wel over de plekken gaan waar ik dan ook daadwerkelijk zelf ben geweest.

De blogs zullen automatisch geplaatst worden, rond 19.30 uur, op deze website en mijn Facebookpagina Jeanetblogt, maar de gratis uitjes zal ik ook doorplaatsen op de Facebookpagina Gratis erop uit in Nederland.

Hopelijk blijven jullie met veel plezier mijn blogs lezen!