Bloemenvaas die niet alleen leuk is, maar ook een brand kan blussen.

Bloemenvaas die niet alleen leuk is, maar ook een brand kan blussen.

28 juni 2020 2 Door Jeanet

Brand, een van mijn grootste angsten. Toen ik las over deze bloemenvaas bedacht ik dat eigenlijk iedereen hier over moet weten. Inmiddels heb ik rookmelders hangen in mijn huis. Maar een branddeken of brandblusser heb ik (nog) niet in mijn woning. Wel heb ik een mand in de IKEA vakkenkast bij de voordeur waar de harde schijven met foto’s inzitten, zodat ik die hopelijk als het nodig is bij brand nog snel mee kan pakken. En deze vaas, die ook als brandblusser te gebruiken is,  zou ik ook absoluut graag in mijn huis willen hebben. 

Ongeluk zit in een klein hoekje. 
Brand, we moeten er niet aan denken. Zeker niet als je er persoonlijk mee te maken krijgt. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Een omgevallen kaars, de vlam in de pan of een smeulende sigaret, een brandje is zo ontstaan en kan binnen korte tijd uitgroeien tot een levensbedreigende situatie. Met de nieuwe en unieke Blusvaas® ofwel de Firevase® (een uitvinding van Samsung Fire & Marine) kun je jezelf (en anderen) een hoop ellende besparen. Want… altijd heb je een blusapparaat bij de hand in de vorm van een decoratieve bloemenvaas. Of dat nu thuis, in de caravan of op de boot is een vaas staat altijd leuk op tafel.

Vermomd als brandblusser
In een onbewaakt ogenblik kan een klein brandje veranderen in een vlammenzee. Ben je er op tijd bij, dan kun je met een brandblusser of blusdeken de schade en het gevaar beperken. Maar… heb je wel een brandblusser in huis? Nee? Je bent niet de enige. Heb je er wel een in je bezit? Weet je dan hoe je ‘m moet gebruiken en heeft de brandblusser de houdbaarheidsdatum al bereikt? En ben je in staat om het hoofd koel te houden als er daadwerkelijk brand uitbreekt? De Firevase® biedt uitkomst en blinkt uit in zijn eenvoud! De compacte vaas, die je uiteraard kunt vullen met water en fleurige bloemen, vrolijkt niet alleen de ruimte op, maar blust met één simpele handeling effectief een beginnende brand. Veel leuker en mooier dan een brandblusser aan de muur.

Pakken, gooien en doven
De Firevase® heeft een apart gedeelte dat dezelfde stof bevat als een brandblusser. Bij het uitbreken van een brand gooi je de vaas kapot op de vlammen, waarna het vrijgekomen kaliumcarbonaat het zuurstof onderdrukt waardoor het vuur zal doven. Heel simpel dus, zeker als elke seconde telt! Zelfs een kind kan het. De Firevase® is vooral geschikt voor beginnende brandjes in de brandklasse A en B. Een goede brandverzekering afsluiten is voor veel mensen vanzelfsprekend, maar een grote brand voorkomen is natuurlijk veel beter. Deze vermomde brandblusser is daarom een verstandige investering. Je brengt zo op een eenvoudige manier niet alleen sfeer, maar ook meer veiligheid in huis. Klik hier voor een demonstratiefilm.

Prijs & Verkrijgbaarheid
De Firevase® is online verkrijgbaar via o.a. Bol.com, heeft een adviesprijs van € 39,95 en is verkrijgbaar in drie kleuren, namelijk blauw, goud en roze. Ronest Safety is de exclusieve importeur en distributeur van deze Firevase® voor Nederland en België. Ronest Safety heeft als doel elke ruimte waar mensen zich bevinden eenvoudig, maar ook decoratief brandveilig te maken. Kijk voor meer informatie of online bestellen op www.ronest.com.