Buitenspeelkleding voor de herfst.

Buitenspeelkleding voor de herfst.

15 oktober 2018 0 Door Jeanet

De herfstdagen staan vaak bekend om de regenachtige dagen. Gelukkig zijn er ook zomerse zonnige dagen zodat we toch nog even kunnen genieten van de zon. In deze blog vertel ik je meer over de buitenspeelkleding die ik erg fijn vind en die ik gebruik.

Buiten spelen moet ook gewoon in de herfst kunnen. En doen we dan ook zeker. Mijn zoontje is echt een buitenkind én ik echt wel een buitenmens. Dus we gaan graag erop uit en blijven liever niet de hele dag maar binnen zitten.

Buitenspeelkleding wat gewoon nat mag worden en je kind dan niet gelijk koud wordt, is wel erg handig en fijn om te hebben als het wel heeft geregend buiten. Zo kan je kindje gewoon lekker buiten spelen en maakt het niet uit als je kindje in de plassen springt, over het gras rolt of in de bomen klimt.

Regenoverall
Een regenoverall is veel fijner dan een gewone overall. Er kan gewoon gekliederd worden met water en springen in de plassen is niet erg. Een ademende overall die verkrijgbaar is in diverse motiefjes.  De pijpen van de regenbroek kunnen over de laarzen heen, waardoor er lekker gestampt kan worden in de plassen. Erg handig is dat de regenoverall gemakkelijk mee te nemen is. Hij kan namelijk opgevouwen worden in een zakje dat verborgen zit achter een ritsje in de broekspijp. Hierdoor past ie gemakkelijk in de tas en kan die overall mee naar toe.
De regenoverall die wij hebben gekocht, heb ik aangeschaft bij de webshop ikspeelbuiten.nl. Een leuke webshop met diverse leuke buitenspeelkleding- en -producten.

buitenspeelkleding

Regenoverall Tuinbroek model.
De regenoveralls in de vorm van een tuinbroek vind ik ook ideaal. Je trekt ze zo over de broek en jas heen en de kinderen kunnen gelijk lekker spelen. De Lidl heeft ze regelmatig in de aanbieding, gevoerd en niet gevoerd. Ook ideaal als je kindje nog kruipt!
Tijdens mijn werk als gastouder heb ik ze met veel plezier gebruikt en ook op het kinderdagverblijf waar ik nu werk worden ze gebruikt tijdens het buitenspelen.

Colshawls van Label-enzo.
De leuke colshawls van Label-enzo hebben een zachte rekbare stof en zorgen er voor dat de nekjes lekker warm blijven. Geen gedoe met shawls die weer vallen op de grond, ergens achter blijven hangen of als trektouw wordt gebruikt. De shawls zijn lang te gebruiken, doordat ze dubbelgevouwen kunnen worden gebruikt bij de allerkleinsten en uitgevouwen bij de wat oudere kinderen. Op de foto, zie je dat mijn zoontje een blauwe om heeft.

Regenlaarzen.
Regenlaarzen kunnen natuurlijk niet ontbreken. Er is veel keus qua prijs.
Ik koos altijd bewust voor de laarzen van Bergstein. De laarzen van Bergstein worden gemaakt van soepel natuurrubber waardoor ze heerlijk comfortabel zijn. En soepele schoenen/laarzen vind ik erg belangrijk, want hierdoor kan je een stuk gemakkelijker bewegen.
Tegenwoordig kies ik voor de laarzen van Druppies. De laarzen van Druppies zijn ook soepel en gemaakt van natuurrubber. Daarnaast gaat er €2.50 per paar naar CliniClowns én dat vind ik toch wel een heel fijn idee!
Ja deze regenlaarzen zijn duurder dan die van de Hema, maar ook echt wel een stuk soepeler waardoor je kind gemakkelijker kan bewegen buiten. Zelf draag ik ook geen stugge schoenen, dus mijn zoontje ook niet. En laarzen worden hier meer gedragen dan schoenen. Lekker gemakkelijk aan en uit te doen en stampen in de plas is dan geen enkel probleem.

https://www.instagram.com/p/Bml1LL0Flmg/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=ff5jtmti7k4k