Nieuwe elektrische fiets.

Nieuwe elektrische fiets.

7 september 2020 0 Door Jeanet

Mijn fiets ging stuk, waardoor er een nieuwe fiets gekocht moest worden. Ik ga regelmatig met mijn zoontje fietsen en breng/haal mijn zoontje regelmatig op de fiets van school, zonder fiets zou ik zeker niet willen. Ik had al een elektrische fiets en wou ook zeker weer een elektrische fiets weer. Een elektrische fiets zie je tegenwoordig steeds meer en wordt zeker niet gebruikt door alleen maar bejaarde mensen. Het maakt het fietsen net wat comfortabeler en aantrekkelijker. Op Instagram liet ik laatst al een foto van de nieuwe fiets zien. Inmiddels zit er ook een mand, fietstassen en zadeltje voor mijn zoontje op. In deze blog lees je meer over de aanschaf van mijn nieuwe fiets. 

Elektrische fiets, een bewuste keuze. 
Ik heb bewust voor een elektrische fiets gekozen. Vanwege mijn fibromyalgie is bewegen belangrijk, maar ook al snel pijnlijk. Door de ondersteuning van een elektrische fiets pak ik sneller de fiets en fiets ik gemakkelijker een groot stuk. Ideaal als het bijvoorbeeld waait, mijn zoontje voorop zit en we ergens naar toe willen. Door een elektrische fiets zal ik de auto meer laten staan wat ook weer scheelt in benzinekosten. Daarbij zie je op de fiets ook veel meer dan met de auto. Een fietstochtje is leuker, gezelliger en relaxter dan een ritje met de auto.

Op zoek naar een nieuwe fiets. 
Bij het aanschaffen van een nieuwe fiets is het belangrijk om te weten wat je wilt. Wil je een gewone of een elektrisch fiets. Wil je een nieuwe of een tweedehandse fiets. En niet geheel onbelangrijk wat is je budget voor de fiets. Fietsen zijn er namelijk in diverse soorten en prijsklassen.

Ik wist al dat ik een elektrische fiets wou, daarbij wou ik er in elk geval dat er een zadeltje voorop kon en een mand. En daarbij vond ik het belangrijk dat de fiets snel geleverd kon worden, zodat we in de vakantie nog wel konden fietsen. Ik ben eerst op zoek gegaan op internet, maar merkte al snel dat dit voor mij niet werkte. Een fiets wou ik graag zien. Ik besloot daarom naar een dorp verderop te gaan waar diverse fietsenwinkels zitten.

De eerste winkel waar ik binnenstapte was Stella Fietsen. Geluk bij een ongeluk was dat ze juist op dat moment ook een onwijs gave inruilactie hadden. Je kreeg namelijk voor je oude fiets €600 aan inruilkosten, verder kijken bij andere winkels hoefde ik dus niet, want €600,- voor mijn oude fiets zal ik bij andere winkels waarschijnlijk niet krijgen.

Toen was nog de keuze welke fiets, maar die keuze was ook snel gemaakt. Ik wou een fiets die snel leverbaar was, aangezien ik met mijn zoontje als hij er weer is ook uitstapjes wil gaan doen met de fiets. Doordat er door de Corona veel mensen een nieuwe fiets hebben aangeschaft, was er eigenlijk nog maar 1 fiets die snel geleverd kon worden. Even een rondje door de winkel gedaan, navraag gedaan m.b.t. fietszadel en mand en toen besloten om de fiets te bestellen. Bijna 1,5 week later is de nieuwe fiets thuisbezorgd.

Verschil met mijn vorige fiets. 
Groot verschil met mijn vorige elektrische fiets (die al zo’n 6 jaar of ouder was) is dat de fiets lichter fietst, erg handig als batterij toch uitvalt omdat we verder hebben gefietst dan de batterij kon. Het was namelijk zo dat de fiets enorm zwaar fietste zonder ondersteuning, bij de nieuwe fiets merk je het uiteraard wel maar niet meer zo erg. Daarbij is de batterij vergelijkbaar met een telefoonbatterij oftewel opladen wanneer die bijna leeg is. Mijn vorige fiets moest altijd aan de oplader.

Stoeltje voorop
Mijn zoontje is bijna 5 jaar, maar ik heb hem liever voorop dan achterop. Voorop zie ik namelijk wat hij aanwijst, zie ik wat hij ziet en versta ik hem beter. Daarbij is er voorop meer contact mogelijk en vind ik gewoon veel gezelliger dan achterop.
Hij heeft vrij lang in het kinderstoeltje voorop gezeten van Bobike die ik eens kocht via de rommelmarkt. Daarna kocht ik een zadel op stang kinderzitje. Deze zijn er in diverse maten, waardoor het soms even puzzelen is welke er op jou fiets past. Op mijn andere fiets had ik er eentje gekocht via Marktplaats. Helaas paste die niet op deze fiets en kocht ik daarom een nieuwe. Gemakkelijk zelf vast te maken en veilig met voetsteuntjes en een rugsteuntje. Deze voldoet beter dan de tweedehandse die we kochten via marktplaats. Die had namelijk geen rugsteuntje en mijn zoontje zette toen zijn voeten op mijn mand, aangezien de voetsteuntjes niet passte. Dit voldoet beter. Een prijzig stoeltje van bijna €80,-. Maar een achterzitje van bijvoorbeeld Yepp kost ook al gauw rond deze prijs.

Mand
De mand was nog wel een lastig dingetje. Door de motor in het voorwiel paste het rek niet voorop. Maar een mand voorop vind ik toch handiger dan alleen de fietstassen. Dus zocht ik verder. Via bol.com kwam ik een leuke fietsmand tegen. Het nadeel van een fietsmand is dat het sneller oudbollig lijkt, dan een krat voorop. Maar goed helaas is dat nu eenmaal niet anders.

Fietstassen
Fietstassen had ik nog én deze waren nog goed dus heb ik ook gehouden. Stevige fietstassen die ruim zijn en dicht kunnen met een gesp maar ook nog met een binnenzak.

elektrische fiets

De laatste tijd zijn er wat minder nieuwe blogs online gekomen, in verband met de vakantie maar ook vanwege o.a. de burn-out en depressie. Op Instagram en mijn Facebookpagina plaats ik wel regelmatig nog berichten, aangezien dat minder tijd en energie kost.