Gebaren gebruiken tijdens het voorlezen van het boek: Ssst! De tijger slaapt.

Gebaren gebruiken tijdens het voorlezen van het boek: Ssst! De tijger slaapt.

30 januari 2018 7 Door Jeanet

Een overzicht van de gebaren bij het boek: ‘Ssst! De tijger slaapt!‘kon ik eigenlijk niet vinden. Ik ging opzoek op youtube en zette de filmpjes in een afspeellijst. Deze afspeellijst deel ik graag met jullie. Zodat iedereen gemakkelijker de gebaren kan gebruiken tijdens het voorlezen van het boek. Ik had het ook voor mezelf kunnen houden, maar delen en er anderen ook van gebruik laten maken is natuurlijk veel leuker ;).

Op dit moment lezen we vaak het boek: ‘Ssst! De tijger slaapt!‘. Het prentenboek wat bij de Nationale Voorleesdagen hoort.  Tijdens o.a. voorlezen maak ik gebruik van gebaren, ter ondersteuning van de gesproken taal. Meer hierover kon je lezen in de blog van gisteren.

Gebarenliedjes leest een klein gedeelte van het boek voor (inclusief gebaren) in een filmpje.  Het hele boek als filmpje met gebaren kan je bestellen op de website van gebarenliedjes.
De andere gebaren van het liedje zocht ik ook op en zette ik bij elkaar in een afspeellijst op youtube. En deel ik nu dus ook met jullie, scheelt jou weer tijd.

Na het plaatsen van de blog, kreeg ik van een ander gastouder deze link van Nederlands Gebarencentrum. Het Nederlands Gebarencentrum heeft twee filmpjes gemaakt met de gebaren. Super handig, tijdens het zoeken kwam ik ze niet tegen, waardoor ik zelf de afspeellijst en deze blog al had gemaakt. Om dit nou gelijk maar helemaal te verwijderen, vindt ik zelf een beetje jammer. Wellicht heb je wel wat aan de andere filmpjes en tips.
Maar de link naar het gebarencentrum met het hele boek deel ik natuurlijk ook graag met jullie.

De makers van de gebarenfilmpjes hebben meer filmpjes met gebaren gemaakt en zijn erg leuk en handig om te bekijken. Op deze manier kan je zelf gebaren leren en het gebruiken met je kind(eren).
De gebarenfilmpjes in mijn youtubeafspeellijst zijn van:
– Gebarenliedjes: heeft een apart Youtubekanaal met allemaal filmpje met gebaren zoals kinderliedjes, kleuren, tellen, dagen van de week en nog veel meer.
Gebaar van de dag: op het youtubekanaal staan diverse gebaren per woord, erg handig als je een woord zoekt en niet een heel liedje.
Suzette Pauwles: heeft diverse filmpjes over gebaren die bij elkaar horen zoals de cijfers, het alfabet, dagen van de week.
T.U.T: heeft diverse filmpjes over de gewone dagelijkse dingen.
Spraakenzo: diverse filmpjes met gebaren, bijhorend per thema zoals herfst, kerst.
Wapperkids: diverse filmpjes met gebaren met boeken en liedjes.