Heerlijk relaxen in de hangmat van Tropilex.

Heerlijk relaxen in de hangmat van Tropilex.

25 september 2019 0 Door Jeanet

Een hangmat in mijn tuin kan niet ontbreken. Even heerlijk relaxen, tot rust komen even niksen, een boekje lezen of Netflix kijken. Inmiddels heeft mijn zoontje ook ontdekt dat het hangen in de hangmat wel erg fijn is. De hangmat van Tropilex heeft ons afgelopen zomer veel plezier gegeven. Ik vertel je hier graag meer over in deze blog. 

Hangmatten zijn er in diverse soorten en maten. En de juiste hangmat kiezen is dan ook best een lastige keuze. De hangmat die ik al had, was een eenpersoonshangmat met een vaste stok. Hierdoor bleef de doek mooi strak en deze lag ook prima. Vele uren heb ik er dan ook in gelegen en genoten van de zon. Geen stoel die niet lekker zit, of de tuinstoel waar je niet lekker op zit. Maar gewoon lekker relaxed in de hangmat.

Tweepersoonshangmat van Tropilex. 
De hangmat van Tropilex zorgde ervoor dat hangen in de hangmat nog lekkerder was.  Toen ik de hangmat uit de verpakking haalde, deed dit me gelijk denken aan een draagdoek. De hangmat is heerlijk zacht en ziet er qua stof ook uit als een draagdoek. De bijbehorende tas maakte het helemaal af. Met de handige tas kan je de hangmat gemakkelijk opruimen of meenemen.
De hangmat die ik heb is tweepersoons, hierdoor kan ik er heerlijk én gemakkelijk samen met me zoontje in liggen. Maar ook alleen is het een fijne hangmat om in te liggen, doordat de hangmat groot is lig je in een soort van tentje. Ideaal als je op je tablet Netflix wilt kijken, want je hebt geen last van de lichtinval. En doordat je in een soort van tentje ligt, net weer wat warmer waardoor je geen dekentje nodig bent. Alleen tijdens de hittegolf heb ik de eenpersoonshangmat gepakt omdat deze toen wel wat te warm was. Natuurlijk is het per persoon verschillend wat je wel/niet fijn vind, dus wat ik fijn vindt kan jij wel heel anders over denken.
Ik heb een hangmatstandaard gekocht zodat ik zelf kan weten waar ik de hangmat heb staan in de tuin (in/uit de zon). Doordat de standaard aan te passen is, kan ik deze ook gebruiken voor beide hangmatten.
Ook heb ik twee haken er bij gekregen, deze wil ik nog gaan bevestigen in de muur (waarschijnlijk binnen). De standaard neemt namelijk best veel ruimte in, en door alleen de haken te bevestigen aan de muur en de hangmat na gebruik op te ruimen, bespaard dit me weer ruimte. De haken zijn daardoor ook erg handig als je een kleine tuin hebt.