Gemakkelijk ijs of milkshake maken, zonder toegevoegde suikers.

Gemakkelijk ijs of milkshake maken, zonder toegevoegde suikers.

7 augustus 2018 0 Door Jeanet

Ook zin in een ijs of milkshake, maar wil je geen toegevoegde suikers? Dan is dit recept wellicht ook een tip voor jou. 
En/of heb je overrijpe bananen en wil je ze liever niet weggooien? Doe ze dan in stukjes en gooi ze in de vriezer. Ze komen bij dit recept goed van pas.

Op Instagram kwam ik een afbeelding tegen met een eigen gemaakte milkshake. Hierdoor kreeg ik ook wel zin in een milkshake. Op internet ging ik daarom op zoek naar een milkshake zonder toegevoegde suikers. 
De bedoeling was dus om eigenlijk een milkshake te maken. Maar doordat ik er te weinig melk in deed, werd het ijs. Met het warme weer, hadden we daar toch ook echt wel zin in. 
Het was heerlijk én gemakkelijk te maken. Superfijn én lekker, een aanrader voor iedereen! Ik deel het dan ook graag met jullie. 

Wat heb je nodig: 
– Blender
– Kommetjes 
– Banaan.
Rijpe bananen ingevroren uit de vriezer. Zijn je bananen nog niet rijp? Doe ze dan nog even in de oven. Zijn je bananen nog niet ingevroren? Leg ze dan gesneden in plakjes op een bordje zo’n 2 uurtjes in de vriezer. Wij hadden al gesneden banaan in de vriezer liggen, erg handig voor nu. 
– Melk, wij gebruikten koeienmelk. 
– Aardbeien, eventueel voor erbij. Maar dit is niet perse nodig. 

ijs

Hoe maak je het ijs of de milkshake. 
De bevroren banaan doe je in de blender en daarbij schenk je wat melk erbij. Ik deed dit allemaal een beetje op de gok, dus hoeveel het precies moet zijn moet je zelf even proberen. De blender aan en shaken maar. 
We hebben geen super goeie dure deluxe blender, dus moesten af en toe even stoppen, roeren en schudden, zodat er weer goed gemixt kon worden. Maar dit hoeft wellicht niet bij alle blenders.
Ja kan net zo lang mixen totdat alles gemixt is. Bij ons ontstond er daardoor ijs, wil je een milkshake dan moet je er nog even wat meer melk bij doen.
Daarna het ijs in een bakje of de milkshake in een mok. 
De aardbeien kun je er eventueel nog bij doen als versiering of als extra toevoeging. 

We vonden het om te smullen!

ijs

Wat voor lekkere zomerse recepten maak jij gemakkelijk en snel thuis?