Kleuren op een blanco papier in plaats van op een kleurplaat.

Kleuren op een blanco papier in plaats van op een kleurplaat.

28 mei 2018 0 Door Jeanet

Kleuren doen we hier niet op een kleurplaat, maar op een blanco vel papier. Zelf kleuren wat je wilt en hoe je het wilt. Bij mij is dit absoluut geen kliederen, maar kinderkunst! Want tekenen doe je voor de lol!

Geen kleurplaat. 
Kleurplaten laten kinderen beperken in hun fantasie en manier wat ze willen tekenen. Soms vragen kinderen om een kleurplaat en dat kan dan ook wel, maar mijn voorkeur gaat altijd uit naar een blanco vel papier. Waar de kinderen zelf mogen bepalen wat ze gaan kleuren en hoe ze dat gaan maken.

Plezier is belangrijker dan eindresultaat. 
Mijn zoontje verteld hele verhalen bij het kleuren, de kraan, de auto, vrachtauto. Zelf kan ik er nog niet in zien wat het is, en dat maakt niet uit en laat ik hem ook niet merken. Hij ziet erin wat hij ervan maakt, het is zijn kunst. En dat is goed, een auto hoeft er niet uit te zien als een auto en een kraan niet als een kraan. Het plezier tijdens het tekenen, is veel belangrijker dan het eindresultaat. Geweldig om naar te kijken.

Eye opener door filmpje.
Bloemen hoeven ook hier niet perse rood te zijn en blaadjes niet perse groen. Er zijn zoveel mooie kleuren, zoveel mooie bloemen, zoveel mooie dingen om op te noemen, je ziet het overal.

Afgelopen zaterdag had ik een training van de Coole Kids Box (hier komt nog een blog over). De cursus sloten we af met een prachtig filmpje. Een filmpje wat ik graag met je deel! Neem even je tijd om het filmpje te bekijken, absoluut de moeite waard!

Mogen kinderen bij jou het vel papier vol kleuren zoals ze willen, of moeten ze rekening houden met hoe jij het in gedachten hebt?

Meer blogs over het ouderschap vind je op mijn website.