Kolonisten, een leuk gezelschapsspel.

Kolonisten, een leuk gezelschapsspel.

28 augustus 2019 0 Door Jeanet

Gezelschapsspellen zijn erg leuk voor een gezellige avond/middag met vrienden, familie of je eigen gezin. 
Tegenwoordig zitten we steeds meer achter de telefoon/tv en is er steeds minder tijd voor/met elkaar. Tenminste dat is wat ik bij mezelf heb herkend afgelopen jaar en komend jaar zeker verandering in wil gaan brengen.
Er zijn vele spellen die je kan spelen. In deze blog vertel ik je meer over het spel Kolonisten van Catan.

Het spel
In 1999 werd dit bordspel tot Speelgoed van het Jaar verkozen. Het spel is voor iedereen leuk vanwege de interactie, het vleugje geluk en de tactische mogelijkheden.

Het spel is gemakkelijk te snappen, waardoor je het ook met vrienden kan doen die het spel nog niet eerder hebben gespeeld. Door het spel bijvoorbeeld eerst open te spelen na een korte uitleg, wordt het spel al snel begrepen door alle spelers.

Tijdens dit bordspel moet je grondstoffen verzamelen, waardoor je dorpen en steden kan maken. De dorpen en steden leveren weer grondstoffen én punten. Wie als eerste 10 punten heeft, wint het spel. Het klinkt als een snel spel, maar het einde kan soms uren duren.

Om het spel te winnen heb je geluk nodig, maar moet je ook tactisch kunnen spelen om de juiste zetten te zetten en op de juiste manier je grondstoffen in te wisselen voor een straatje, boot, dorp of stad.

Verschillende edities.
Er zijn diverse edities te koop zo is er een bordspel, maar ook een kaartspel te verkrijgen van dit spel. Verder zijn er ook diverse uitbreidingen te koop. Ook voor de kinderen is er een speciale kinderversie ontwikkeld.
Een divers aanbod aan spelmogelijkheden hoe je Kolonisten kan gaan spelen.

Wil je het spel ook hebben? Bestellen kan hier.

Kolonisten

 

Meer blogs over speelgoed, vind je in de categorie speelgoed.