Kroko Loko, een leuk spel voor kinderen.

Kroko Loko, een leuk spel voor kinderen.

26 juni 2019 0 Door Jeanet

Kroko Loko, een spel wat leuk is voor kinderen van diverse leeftijden. Ook de jongere kinderen kunnen hier al snel aan mee doen. In deze blog vertel ik je meer over dit leuke gemakkelijke spel. 

Kroko Loko, het spel.
Elke speler begint met de kop en de kont van de krokodil, gedurende het spel wordt de krokodil langer en soms weer korter. Alle kaartjes van de dieren, liggen met de dierenkant naar boven en de staartkant naar beneden. Je kan er zelf voor kiezen of je de dieren per soort in rijen neerlegt of door elkaar. Wij kiezen ervoor (omdat we nog jonge kinderen hebben) om de diersoorten, per soort te sorteren zodat het gemakkelijker voor de kinderen te pakken is. Voor de wat oudere kinderen zou je het door elkaar neer kunnen leggen.
De speler die aan de beurt is gooit met de dobbelsteen. Op de dobbelsteen kan je dan zien welk kaartje je mag pakken, je een beurt over moet slaan of je een kaartje van de ander mag pakken. Daarna is de volgende speler aan de beurt.
Als alle kaartjes op zijn is het spel afgelopen, diegene met de langste krokodil heeft dan gewonnen.

Leerzaam spel.
Het spel is leerzaam doordat de kinderen tijdens het spel verschillende dieren leren, leren welke dieren in de lucht, op het land of in de zee leven, leren samen een spelletje te doen, leren kaartjes weer af te moeten geven, winnen en verliezen oefenen, leren op hun beurt te moeten wachten en leren welke kleur op de dobbelsteen staat.

Vanaf welke leeftijd.
Op de doos staat vanaf 4+ jaar. Maar hier spelen de kinderen van 2 en 3 jaar ook gerust mee. Het spel is gemakkelijk te snappen, waardoor je jongere kinderen ook mee kunnen doen. Uiteraard is het wel handig dat een volwassenen ook mee kijkt en begeleid.

Wil je het spel ook hebben? Bestellen kan hier.

Kroko Loko

Meer blogs over speelgoed, vind je in de categorie speelgoed.