Netflix kijktips, voor jezelf én voor het hele gezin.

Netflix kijktips, voor jezelf én voor het hele gezin.

21 december 2019 0 Door Jeanet

Tijdens deze donkere dagen, langere avonden is het natuurlijk heerlijk om lekker Netflix aan te zetten. Netflix heeft een groot aanbod aan films én series die je kan bekijken. Best een zoektocht soms wat je wil kijken op je vrije dag of je vrije avond. In deze blog heb ik daarom voor je een aantal tips neer gezet van films en series die ik al eens heb bekeken én ik erg mooi vond om te bekijken.  

Mijn “eisen” aan een film of serie zijn dat het realistisch moet zijn, niet teveel actie, een goed verhaal én een beetje romantisch en met wat humor mag best. Eigenlijk dus alleen maar serieuze films, maar een musical kijk ik ook graag. Het hangt eigenlijk een beetje van mijn humeur af én de gebeurtenissen afgelopen tijd. Toen mijn relatie net over was hoefde ik écht niet een romantische film te zien. En actiefilms met veel geweld kunnen er ook best heftig in slaan door de bedreigingen begin van dit jaar. Maar series/films over de gevangenis trokken wel weer juist mijn aandacht. Een beetje aanvoelen is het hier keer op keer, maar sciencefiction zal ik zeker niet zo snel kijken veel te nep. Is het je al eens opgevallen dat er in veel films een soort van boodschap zit? Waardoor je na de film nog even blijft nadenken én soms wat bewuster wordt, zo leuk! Genoeg gepraat, je komt hier natuurlijk voor de tips.

Tips voor een serie op Netflix.
Het voordeel van een serie vindt ik dat je niet gelijk 1,5 tot 2 uur verder bent. Maar de afleveringen vaak een uurtje duren waardoor je soms net wat gemakkelijker kijkt. Het nadeel is dat je soms de hele serie in een keer wil zien, waardoor je wel weer langer dan 2 uur aan het kijken bent.

1. Vis a Vis. 
Vis a Vis is een Spaanse drama én misdaadserie en speelt zich af in de gevangenis . Een serie die inmiddels 4 seizoenen heeft.  Macarena wordt veroordeeld voor 7 jaar wegens fiscale fraude. In de serie wordt je meegenomen in de diverse gebeurtenissen binnen de gevangenis én de manier waarop je moet overleven in een gevangenis. Een serie die je vanaf aflevering 1 pakt, je het liefst gelijk compleet uitkijkt én vervolgens ervan baalt dat er niet meer afleveringen zijn.

2. La Casa De Papel. 
La Casa De Papel is Spaanse drama én misdaadserie, die inmiddels 3 seizoenen heeft. Een professor én 8 criminelen willen de Koninklijke munt van Spanje overvallen én gijzelen de werknemers. Een serie waarbij je wordt meegenomen in hun plan om te ontsnappen én rijk te worden. Een serie die je meesleept, die je gelijk uit wil kijken én je vervolgens niet kan wachten op seizoen 4.

3. Dead to me.
Dead to me is een drama serie, maar waarin ook zeker gelachen kan worden. Jen verliest haar man door een ongeluk, tijdens een supportgroep ontmoet ze Judy. Er ontstaat een vriendschap, maar Judy komt er achter dat ze iets te maken heeft met de dood van de man van Jen. Een spannende drama serie, die je meesleept en waarvan je door te kijken steeds meer het verhaal door krijgt. Er is helaas maar 1 seizoen, maar er is bekend gemaakt dat er nog een seizoen 2 komt.

4. Workin Moms.
Workin Moms is een heerlijke herkenbare grappig serie voor moeders. Diverse moeders spreken over het leven als moeder, waar ze tegen aan lopen en hoe hun leven verloopt als moeder. Een aanrader voor alle moeders om even te ontspannen, te lachen én met een knipoog naar het moederschap te kijken. Inmiddels zijn er 3 seizoenen te bekijken.

5.The missing.
Een serie over een kind wat vermist wordt. Het gaat wel heen en weer in de tijd, wat het soms wat irritant maakt. Maar dit is wel een serie die het liefst in 1x uitkijkt omdat je wil weten hoe het afloopt. Enorm goed en realistisch gespeeld. In elke aflevering wordt er namelijk weer iets meer duidelijk over de vermissing. Seizoen 1 gaat over een andere vermissing dan seizoen 2 en 3, maar heeft ook weer wel aanknopingspunten wat wel aansluiten bij seizoen 1.

Tips voor een filmavondje op Netflix. 
De kids lekker op bed én tijd voor een chill avondje op de bank. Alleen, met je vriendin of met je vriend/man. De films hieronder heb ik zelf kortgeleden of langer geleden gezien. Films met een goed verhaal, vaak een onbewust verhaal wat je aan het denken zet of bewust maakt én zeker een aanrader zijn om te kijken.

1. Same Kind Of Different As Me.
Een rijk stel met huwelijksproblemen raakt bevriend met een dakloze man. Door deze vriendschap verandert hun kijk op het leven. Een inspirerende, ontroerende film die is gebaseerd op het echte leven.
Deze film is gebaseerd op een boek.

2. Brain on fire.
Susannah is 21 jaar en op de een of andere dag wordt ze ziek, haar lichaam valt haar hersenen aan waardoor ze enorm veranderd.  Diverse onderzoeken, maar ze kunnen de oorzaak niet vinden. Ze wordt onterecht voor gek verklaard, maar ze geeft niet op en vecht door. Gelukkig is er een dokter die verder kijkt dan de normale onderzoeken én prognoses en die dieper gaat, waardoor ze uiteindelijk de oorzaak vinden. Een auto-immuunziekte die helaas nog steeds veel te vaak over het hoofd wordt gezien. Een spannende, meeslepende en indrukwekkende film die iedereen moet zien, zodat er nog meer bekendheid komt. Deze film is namelijk gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Susannah Calan, ze heeft er ook een boek over geschreven.

3. Patch Adams.
Na zijn opname in een psychiatrisch ziekenhuis besluit de man dokter te worden. Hij wil met humor de kwaliteit van leven van de patiënten verbeteren én dat lukt hem. Een film van 1998, maar nog steeds een mooi inspirerend en hartverwarmende film om te zien. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, nog steeds wordt er dagelijks door Cliniclowns in ziekenhuizen gezorgd voor humor.

4. Bad Moms.
Bad Moms is een geweldige, herkenbare én lachwekkende vrouw over moeders. Moeders die alle verantwoordelijkheden even los laten en genieten van hun leven in plaats van geleefd te worden door het moederschap. Een film met onbewust een goed verhaal én een mooie boodschap. Absoluut een aanrader voor alle moeders om te kijken. En natuurlijk mogen de vaders deze film ook bekijken ;).

5. The Boy Who Harnesses The Wind.
Geïnspireerd door een boek bouwt William op zijn jonge leeftijd, ondanks alle tegenslagen,  een windturbine en red hij het dorp van de hongersnood. Een prachtige inspirerende film gebaseerd op een waargebeurd verhaal.
Deze film kan je ook lezen in een boek.

Tips voor een serie voor je kind op Netflix.
Tv kijken gebeurd hier veel te veel, eerlijk is eerlijk. Maar ik probeer dan altijd wel dat mijn zoon programma’s ziet waar hij onbewust ook wat van kan leren. De onderstaande series worden regelmatig door mijn zoon bekeken.

1. Casper en Emma. 
Casper en Emma zijn een vriendje en vriendinnetje die samen met hun levende knuffels diverse avonturen beleven. Een leuke leerzame serie met wat magie en fantasie, over vriendschap en de meestvoorkomende gebeurtenissen in het leven van kinderen.

2. Paw Patrol. 
Paw Patrol gaat over zes heldhaftige pups die worden geleid door hun leider Ryder. Samen werken ze hard om de inwoners van Avonturenbaai te beschermen. Ze werken samen en doen samen diverse klussen. Een leerzame meeslepende serie vol met fantasie, spanning en leerzame momenten.

3.Buurman en Buurman. 
Buurman en Buurman zijn twee onhandige buurmannen waarbij altijd wel weer iets verkeerd gaat. Een grappige serie die leuk is voor de kinderen.

4. Tip de muis. 
Tip de muis is een tekenfilm waarbij een muisje diverse dingen leert, waar kinderen ook weer van kunnen leren.

5. Pieter Konijn
Pieter Konijn gaat samen met zijn vriendjes op avontuur. Hij doet diverse dingen waarvan hij leert én waardoor kinderen weer leren van Pieter konijn.

Tips voor een familiefilm op Netflix. 
Er zijn diverse leuke films die je kan kijken met het gehele gezin. Gezellig op een regenachtige vrije (mid)dag. Diverse films die ik vroeger als klein meisje keek, bekijk ik nu met mijn zoon. Zo énorm leuk om zo mijn jeugdherinneringen, ook zijn jeugdherinnering te maken.

1. Brammetje Baas. 
Brammetje is een fantasierijk, snel afgeleid jongetje. Hij heeft een strenge meester en zijn ouders willen dat hij zich aanpast, maar niet zijn enthousiasme verliest. Een film waarbij diverse kinderen, maar ook ouders zich zullen herkennen.

2. Apenstreken.
Een wees wordt gedwongen in een fabriek te werken, maar hoopt net als alle andere kinderen naar school te kunnen. Hij loopt weg en beleefd diverse avonturen. Een grappige film vol met avonturen, waarbij ook ouders kunnen lachen.

3. Abeltje.
Een jonge liftboy drukt op het verboden groene knopje, waardoor hij een wereldwijd avontuur beleefd. Een film die ik als jong meisje met veel plezier meerdere keren heb gekeken én die jij je wellicht ook nog kan herinneren. De film die voor het gehele gezin leuk is om naar te kijken.

4. Mees Kees. 
Mees Kees is een fantastische leraar, een leraar waarvan iedereen graag les had willen hebben. De kinderen zijn dol op meester Kees, maar de strenge directrice denkt anders over zijn manier van lesgeven. Er zijn diverse films van Mees Kees te bekijken op Netflix. Leuke grappige films over diverse avonturen op school.

5. De grote vriendelijke reus. 
Een weesmeisje ontmoet de grote vriendelijke reus, eigenlijk hoort hij haar op te eten. Maar hij neemt haar mee naar huis én beschermd haar tegen de andere reuzen. Een leuke spannende film, die wellicht door vele ouders vroeger ook is bekeken.

Door op de blauwe tekst (linkjes) te klikken, kom je op de Netflix waar je de serie of film kan bekijken.

Netflix is een betaalde streamingdienst voor films, series en documentaires die je kunt bekijken op hun website, of met de app op je telefoon, tv of tablet. Om de films, series en documentaries te kunnen zien moet je een abonnement hebben. Je kan Netflix een maand gratis proberen.

Een serie of film kijken die ik leuk vind doe ik eigenlijk niet wanneer me zoontje ook wakker is. Ik kan me dan niet concentreren én daarbij is niet alles geschikt voor de ogen van mijn zoontje. Wel kies ik er dan steeds vaker voor om een boek te lezen, zo is het toch ook voor mij een rustmomentje. Eerder keek ik veel op social media, maar door de vele prikkels zorgde dat vaak voor veel onrust.