Leuke gezellige maar ook leerzame raamstickers op het raam.

Leuke gezellige maar ook leerzame raamstickers op het raam.

19 maart 2018 0 Door Jeanet

Hebben jullie die leuke raamstickers al gezien bij mij op het raam?
Eerst hadden we de sinterklaasversie, daarna de winter/kerstversie en sinds kort hebben we ook de lenteversie op het raam. Wil je ze ook bestellen of er meer over lezen? Lees dan verder.

Hoe ontdekte ik Gewoon Eefje.
Via Facebook kwam ik de raamstickers meerdere keren tegen. Keer op keer vond ik ze leuk, en nadat de twijfel was verdwenen heb ik ze besteld. Wat een leuke gezellige raamstickers, het raam ziet er zo een stuk gezelliger uit én de vensterbank lijkt hierdoor niet meer leeg.

Bestellen via Facebook.
Het bestellen kon gemakkelijk via haar Facebookpagina en daarna verder via een privébericht. Ik kon de raamsticker kiezen zoals ik het wou (natuurlijk wel binnen de keuzes die er waren).
Ik kon kiezen uit:
– De raamsticker in het zwart of in het wit.
– De tekst van binnen kunnen lezen of juist van buiten.
– De standaard versie of de gepersonaliseerde versie.
Ik koos uit een zwarte versie, van buiten te lezen en de standaard tekst.

De bestelling was snel gemaakt en verstuurd. Binnen een week na de bestelling, had ik de stickers  al in huis.

Een feestelijk pakketje. 
De raamstickers zaten in een doosje, die door de brievenbus past. Ideaal want hierdoor hoef je er niet om thuis te blijven. Het doosje, was als een cadeautje om te ontvangen!

De raamstickers zaten in een vrolijk doosje met een lief tekstje voor de postbode erop: “Lieve postbode, Dit pakketje is met liefde gemaakt! Behandelt u het ook met liefde? Dank je wel lieve postbode!”
Verder stond er de tekst: Enjoy the little things op de doos en waren er gekleurde hartjes op de doos gestempeld.

In het pakketje zaten:
– De raamstickers (uiteraard). De grote stickers waren opgerold en moesten eerst even onder een stapel boeken om plat te worden gemaakt.
– Een zakje met snoepjes
– Plakinstructies voor hoe de raamstickers op het raam moeten worden geplakt.

De raamstickers op het raam plakken.
Er zaten een heleboel raamstickers in het doosje, teveel voor alleen ons raam. Naja ze konden er wel allemaal op maar dan zou het erg druk worden op het raam en dat vindt ik persoonlijk niet zo mooi. Dus verdeelde ik de stickers in 2 series. Eentje voor dit jaar en de andere helft bewaar ik voor volgend jaar.
Nadat ik het raam had schoongemaakt plakte ik de stickers op de ramen. Elke sticker moest ik apart uitknippen voordat ik deze op het raam kon plakken. Daarna met een pasje even aandrukken zodat de sticker er goed op blijft plakken. En als laatste het stukje folie er afhalen.
Doordat het allemaal losse stickers zijn, kan iedereen het weer op een andere manier maken. En zo is dan weer elk raam met dezelfde stickers weer anders. Bekijk op de Facebookpagina van Gewoon Eefje voor meer ramen met raamsticker van Gewoon Eefje.
Helaas zijn de stickers niet herbruikbaar en moeten ze na gebruik weg worden gegooid.

Diverse pakketten.
In oktober plakte ik de eerste serie erop. De serie met Sinterklaas en zijn Pieten. Na Sinterklaasviering, gingen de Sinterklaasversieringen er af en kwamen de kerst/winterstickers erbij. Nu het bijna lente en Pasen is, kwam Gewoon Eefje met een nieuwe serie stickers. Het was mogelijk alleen een uitbreidingspakket of een volledige nieuwe set te bestellen. Aangezien hier de raamstickers van de winter er nog op zaten, bestelde ik de uitbreidingspakket.

Een lege vensterbank, maar toch niet helemaal leeg.
Doordat de kinderen ook in de vensterbank spelen en ze graag door het grote raam naar buiten kijken, was het vaak een groot leeg raam. En kon ik er ook niet echt plakfolie op doen of luiken inzetten, want dan konden de kinderen niet meer naar buiten kijken. Door de stickers is het toch een beetje gevuld. En vanaf de binnenkant lijkt het erg leuk, vanaf de buitenkant is het door de zon niet altijd even duidelijk te bekijken.
De stickers zie je het allermooiste in het donker vanaf de buitenkant. De zwarte stickers tegen het witte rolgordijn. Achteraf was voor overdag toch handiger geweest om witte stickers te nemen.
Maar ik ben er erg blij mee en ze blijven ook zeker nog wel een tijdje op het raam zitten.

Bekijken en benoemen.
Regelmatig benoem en bekijk ik met de kinderen wat we zien en de kinderen bekijken ook regelmatig zelf de stickers. Niet alleen leuk, maar ook nog eens leerzaam.

Niet alleen leuk voor als je gastouder bent, maar ook voor bij de huisarts, tandarts, winkel, kinderopvang of gewoon bij jou thuis op het raam.
Wil je ook graag deze mooie stickers op je raam? Neem dan een kijkje op de Facebookpagina van Gewoon Eefje.