Regenboog van Grimms

Regenboog van Grimms

4 juni 2018 0 Door Jeanet

De regenboog van Grimms is een geliefd item onder de houten speelgoedliefhebbers. Wij hebben de regenboog in 3 formaten in huis. In deze blog vertel ik je meer over de regenboog van Grimms en welk formaat ik je aanraad om te kopen. 

Open end speelgoed.
De Regenboog behoort bij open end speelgoed, net zoals de Wobbel.
Open end speelgoed, is speelgoed dat diverse ontwikkelingsgebieden stimuleert. Kinderen, maar ook volwassenen worden gestimuleerd om te fantaseren, te bewegen, te rusten, te ontdekken, samen te spelen en te experimenteren. Hierdoor kan het speelgoed op meerdere manieren gebruikt worden en kan het alles zijn wat het kind of de volwassene er in ziet. Het kind groeit, waardoor er steeds meer mogelijkheden worden ontdekt en het voor alle leeftijden geschikt is. Kinderen, maar ook volwassenen, er lang plezier mee kunnen hebben. Voorbeelden van bekende merken van open end speelgoed zijn Grimms, Grapat en Ostheimer, maar er zijn meerdere merken die open end speelgoed hebben.

Welke formaten hebben we van de regenboog: 
De grootste regenboog, is een hele dure en hebben weinig mensen in huis.
De grote regenboog, de bekendste en best wel een dure in aanschaf. Past niet in de Ikea vakkenkast, maar staat ook heel gezellig in de vensterbank. Lang getwijfeld of ik hem zou kopen, maar uiteindelijk toch wel gekocht.
De middel regenboog, deze kocht ik voor een erg mooi prijsje op de rommelmarkt. Een kleiner formaat, maar ook met minder bogen.
De kleine regenboog, deze gaf ik als afscheid aan de kinderen toen ik grotendeels stopte met mijn werk als gastouder. Een klein formaat, handig voor onderweg mee in de tas, maar ook erg leuk om mee te spelen thuis.

Grimms Regenboog

De 3 formaten van de Grimms Regenboog die we in huis hebben.

Voor welke leeftijd is het geschikt?
Het voordeel van open end speelgoed vindt ik dat het voor meerdere leeftijden geschikt is. De jongste kinderen ontdekken en spelen er mee op hun eigen manier. Zo kunnen ze ontdekken dat de boog op en neer kan als je hem op de kop legt, kunnen ze de boog voelen met hun handjes of kunnen ze er al mee bouwen op elkaar. De wat oudere kinderen maken er hele kunstwerken van, de bogen worden een weg, een brug, hekjes voor de dieren en maken er diverse figuren van.
Elk kind speelt er mee op zijn of haar manier. Hoe ouder het kind, des te meer manieren worden er gezien om er mee te gaan spelen. Kinderen kunnen er apart mee spelen, maar ook combineren met ander speelgoed en hele bouwwerken er mee maken.

Hoe en waar te verkrijgen?
De regenbogen zijn te verkrijgen in diverse webshops en stenen winkels die ook houten speelgoed verkopen.

Wat is mijn ervaring met de Grimms Regenboog.
Een geliefd item is de regenboog onder de houten speelgoedliefhebbers. En ik ben dan ook zeker wel blij dat ik hem in de woonkamer heb. Naast dat de regenboog gezellig, vrolijk en kleurrijk in de woonkamer staat, spelen de kinderen er ook regelmatig mee.
De regenboog is al op diverse manieren gebruikt tijdens het spelen. Erg leuk om te zien wat de kinderen er mee bouwen en/of gebruiken tijdens hun spel. We hebben ook wel eens voorbeelden op internet opgezocht en dan deze nagemaakt, dit was ook erg leuk om te doen.
Er wordt met alle drie de regenbogen hier in huis gespeeld. Soms in combinatie met elkaar, maar soms ook los van elkaar.

Welk formaat raad ik aan om te kopen.
Alle drie de formaten kan mee gespeeld worden en zijn leuk om mee te spelen. De kleinste is klein maar fijn, maar niet te klein om mee te spelen. De middelste hadden we als eerste en werd ook echt wel mee gespeeld.  Maar met de grootste kunnen meer dingen worden gebouwd, dit komt niet alleen doordat ie groter is, maar ook omdat er meer bogen in zitten. Hierdoor kunnen er hogere stapelwerken gebouwd worden, meer bruggen of op een andere manier gebruik worden gemaakt van de diverse bogen. Als je twijfelt en het geld er wel voor over hebt, dan zal ik toch kiezen voor de grootste.