Tv programma’s, series en films met Sinterklaas en zijn Pieten.

Tv programma’s, series en films met Sinterklaas en zijn Pieten.

6 november 2019 0 Door Jeanet

Al maanden liggen de pepernoten, chocoladeletters en andere sinterklaas lekkernijen in de winkels. Maar ook op tv, in de bioscoop en op internet zijn er diverse tv programma’s en films te zien in het teken van Sinterklaas en zijn Pieten. In deze blog lees je een aantal tv programma’s en films die in het teken van Sinterklaas en zijn Pieten staan. Scheelt je weer zoeken ;). 

Sinterklaas op tv.
Er zijn diverse tv programma’s die in het teken staan van de avonturen van Sinterklaas en zijn pieten.

Sinterklaasjournaal. 
Voordat Sinterklaas in Nederland komt, kan je alvast de avonturen beleven die gebeuren tijdens de weg vanaf Spanje naar hier. Vanaf 11 november kan er weer gekeken worden naar het Sinterklaasjournaal. Tijdens de intocht, is er een extra lange uitzending waarbij de Sinterklaasintocht kan worden bekeken. Daarna is er tot 5 december nog elke dag Sinterklaasjournaal te zien over de belevenissen in Nederland.
Als ouder wellicht ook handig om ook écht mee te kijken, want zo weet je wat er bij de kinderen speelt én waar op school over wordt gepraat.
Elke avond om 18.00 uur en op zondag is er een marathonaflevering waarbij alle afleveringen van afgelopen week worden herhaald. De uitzendingen duren op maandag t/m zaterdag ongeveer 10 minuten per aflevering én de marathonuitzending op zondag duurt ongeveer 45 minuten.
Het Sinterklaasjournaal is te bekijken op Zapp (Nederland 3).
Gemist? Je kan het terug kijken op tv en op internet.

Club van Sinterklaas. 
Dit jaar kan is de Club van Sinterklaas te volgen via Facebook en Youtube. Op woensdag om 18.30 uur én op zondag om 10.30 uur, worden er live uitzendingen uitgezonden. Tijdens deze uitzendingen is het mogelijk om vragen te stellen. Verder is de Club van Sinterklaas niet op tv te zien. De Club van Sinterklaas  gaat namelijk dit jaar, vanwege het 20 jarige bestaan, op theatertour.

Zapp Sinterklaasfeest. 
De Sint viert zijn verjaardag, maar komt niet alleen. Naast zijn Pieten neemt hij ook vele bekende Zapp-presentatoren en -acteurs mee. Ook hun Zappelin-vriendjes zijn van de partij, speciaal voor de allerkleinsten. Het Zapp Sinterklaasfeest wordt gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht op 23 en 24 november 2019.
Het Zapp Sinterklaasfeest wordt ook uitgezonden op tv én de feesten van de afgelopen jaar kan je terug kijken op de website.

Bennie Stout. 
Bennie is een jongetje dat graag naar zijn vader in Spanje wil. Hij probeert dit te bereiken door zichzelf in het Grote Boek van Sinterklaas te zetten als ‘stout jongetje’. Op die manier hoopt hij dat hij van Sinterklaas mee moet in de zak naar Spanje
Een leuke film voor jong en oud. Vorig jaar werd deze film uitgezonden op Zappbios, of dat dit jaar ook zal zijn kon ik nog niet vinden. En anders kan je de film altijd bestellen om elk jaar te kunnen kijken.


Sinterklaas op Videoland.
Als je een abonnement hebt op Videoland, kan je ook via Videoland nog een sinterklaasserie zien én mee dansen op de muziek van Sinterklaas.

Sint en Co: Het verdwenen boek. 

Een Sinterklaasserie met 2 seizoenen, waarbij de afleveringen ongeveer 10 minuten duren. De afleveringen zitten vol avontuur, humor, spanning, pepernoten en gezelligheid waarin Sinterklaas en de pieten worden gevolgd in de aanloop naar pakjesavond.

Minidisco Sinterklaas. 
Dans mee met Sinterklaas en zijn Pieten! Bekende Sinterklaasliedjes in lekkere, frisse Minidisco-arrangementen.

Sinterklaas op Youtube.
Ook op Youtube staan diverse leuke films, filmpjes én series. Als je een Google chromecast gebruikt, kan je het zo door streamen naar je tv. Door te zoeken op Sinterklaas, kom je diverse filmpjes die over Sinterklaas gaan.

Sinterklaas En Het Gouden Hart (Volledige Film)

Marja Kettel, de gemene Barones van het dorp leidt een rustig leventje tot ze onverwachts bezoek krijgt van een mysterieuze gast… Samen smeden ze een plan om de gouden spaarpot van Sinterklaas, de spaarpot waar al het geld voor de cadeautjes uit komt, te stelen. Gelukkig proberen de stoerste pieten van Sinterklaas hier een stokje voor te steken. Lukt het om op tijd de spaarpot terug te vinden of is het sinterklaasfeest voor eeuwig verloren?! Een avontuur vol met vrolijke liedjes, grappige streken en gemene boeven plannen!

Sinterklaas speelfilm 2018, door RTVGO.
“Het zijn de moderne dingen die het doen”, is de titel van de nieuwe Sinterklaasspeelfilm van RTVGO. In de film wil de Sint stoppen als Sinterklaas. De kinderen vragen zulke dure cadeaus, daar kan de Sint niet langer aan voldoen. Om toch nog iets te kunnen, besluit te Sint te gaan solliciteren. Zou de functie van rijdende rechter iets voor hem zijn? Of achter de kassa van de Jumbo? Brandweercommandant of burgemeester? Een film voor de kinderen, maar met een vette knipoog naar de volwassenen.

Sinterklaasliedjes compilatie.
Meer dan 1 uur sinterklaasliedjes waarbij je kan luisteren naar, meezingen met en dansen op sinterklaasliedjes.

Sinterklaas en het Zebrapaard.
Dierentuindirecteur Claessen is boos wanneer hij merkt dat een zebra geen zebra blijkt te zijn, maar een wit paard. Totdat hij erachter komt dat het niet zomaar een wit paard is.

Films in de bioscoop.
Niet thuis op de buis, maar even weg van huis. Een leuk uitje voor het gehele gezin.  In de bioscoop draaien dit jaar 2 sinterklaas films.

De brief van Sinterklaas.
De feestelijke aankomst van Sinterklaas wordt overschaduwd door een gigantisch probleem: door een groot tekort aan Pieten dreigt de traditie voor eens en altijd te verdwijnen. Sinterklaas organiseert een auditie, zal het hem lukken om nieuwe pieten te krijgen of komt er een eind aan het sinterklaasfeest?

Waar is het grote boek van Sinterklaas?
Guus Blik, de eigenaar van de grootste speelgoedfabriek van het land, vindt het belachelijk dat Sinterklaas speelgoed ‘gratis weggeeft’ aan de kinderen. Hij steelt het boek van Sinterklaas en hierdoor dreigt pakjesavond in het water te vallen. Ten einde raad vraagt de Sint aan de Kerstman of hij zijn boek mag lenen, maar dan blijkt dat Guus ook op de Noordpool heeft toegeslagen! Lukt het Sinterklaas om samen met de Kerstman beide feestdagen te redden?