Timer: Maakt tijd zichtbaar voor je kind.

Timer: Maakt tijd zichtbaar voor je kind.

7 april 2020 0 Door Jeanet

Door het gebruik van deze timer, wordt het voor mijn kind zichtbaar hoe lang het nog duurt voordat we gaan eten, voordat de tv uit gaat, hoe lang een schoolactiviteit duurt of hoe lang iets anders duurt. De timer is te gebruiken voor gebeurtenissen waarbij de wachttijd of activiteitsduur maximaal een uur is. Maar zorgt hier in elk geval voor meer duidelijkheid én inzicht. Meer over deze timer, lees je in deze blog. 

Ouderschap is altijd afstemmen.
Het ouderschap is een ontdekkingstocht én leerweg. Elk kind is anders, elke fase heeft weer een andere manier van aanpak nodig en continue is het de vraag of je het maar op de juiste manier aanpakt of toch dingen op een andere manier moet doen. Tenminste, zo ervaar ik het. Kan natuurlijk dat jij dit heel anders beleeft.

Hoe lang nog?
Regelmatig was de vraag mama hoe lang nog? We gebruikten de laatste tijd steeds vaker de Google Home Assistent, hierbij zetten we de kookwekker. Maar zichtbaar was dit niet, want 5 minuten is soms best lastig voor een kind, maar ook vaak nog voor volwassenen. Wij kunnen wel klokkijken, maar vooral voor jongere kinderen is dit nog erg lastig.

Timer.
Op internet ging ik op zoek naar een timer. Ik kwam terecht op de timer die we “vroeger” thuis ook in de klas hadden, perfect dacht ik. Maar toch twijfelde ik of die in ons huis ook zou werken. Maar nu we deze timer al een aantal maanden gebruiken, kan ik zeggen dat het een enorme aanrader is.

De timer geeft in het rood aan hoe lang de tijd nog duurt, met een maximum van een uur. Hierdoor kan je kind zelf zien hoe lang het nog duurt in plaats van 101 keer te vragen hoe lang het nog duurt. Als de tijd is afgelopen hoor je een soort piepje, wat aangeeft dat de tijd om is. Bij een zandloper is de tijd ook zichtbaar, maar hoor je geen piepje o.d. dat laat horen dat de tijd om is.

Het formaat is klein, maar groot genoeg om duidelijk te zien. Het voordeel van dit formaat is dat je het ook gemakkelijk mee kan nemen in de tas én dus overal kan gebruiken.

Wanneer te gebruiken. 
De timer kan je op diverse momenten gebruiken. Een aantal momenten dat wij de timer gebruiken zijn:
– 20 minuten tv kijken of op de tablet.
– aantal minuten voordat we weg moeten.
– aantal minuten voordat we gaan opruimen.
– 15 minuten lezen als opdracht voor school.
– aantal minuten dat ik even niet gestoord wil worden.
– aantal minuten dat de wortelcake in de oven moet.
– aantal minuten dat de kinderen 1 voor 1 op de trampoline mogen.
– aantal minuten tandenpoetsen.
– aantal minuten me-time.
En zo zijn er nog oneindig veel mogelijkheden waarbij je de timer kan gebruiken. Niet alleen voor je kind, maar ook voor jezelf om zichtbaar te hebben hoeveel tijd je nog hebt.

Duidelijkheid wat zorgt voor rust. 
Eerst dacht ik dat dit niet zal werken en helpen, maar het zorgt hier echt voor meer duidelijkheid en rust. Door van te voren aan te geven wat er gaat gebeuren,  zorgt dit voor minder strijd op het moment dat het moet. Hij is namelijk al voorbereid op het gene wat komen gaat en kan hij het wat meer afsluiten in plaats van er “abrupt” mee te moeten stoppen. Voorbereiding zorgt hier voor duidelijkheid, wat zorgt voor rust. Natuurlijk kan je niet altijd alles van te voren plannen, lopen soms dingen uit of net even anders. Maar voor heel veel dingen is het zeker inzetbaar.

En vooral nu we extra/meer thuis zitten, er schoolopdrachten moeten worden gemaakt een aantal minuten lang, je thuis moet werken van je baas, broertjes/zusjes meer samen zijn, er meer beeldschermtijd is etc., is deze timer wellicht een aanrader om in huis te hebben.

De timer kan je bestellen via o.a bol.com.