Wondgel van de Kruidvat.

Wondgel van de Kruidvat.

21 oktober 2019 0 Door Jeanet

Wondgel van de Kruidvat is zeker een aanrader als je een wondje hebt. Een paar weken geleden heb ik een rare val gemaakt, wat zorgde voor een beste diepe schaafplek op mijn knie. Diverse zalfjes geprobeerd, maar de wondgel van Kruidvat hielp toch wel het meest bij de wondgenezing.  In deze blog vertel ik jullie daarom met veel enthousiasme over deze wondgel. Een aanrader voor iedereen om in de kast te hebben.

Een ongeluk zit een klein hoekje. 
De hond zag de kat, ik zag de kat niet waardoor ik niet op tijd kon reageren op de reactie van de hond die met een snelvaart naar de kat rende. Hoppa, daar lag ik op de grond. Legging stuk, onder de knie een lelijke pijnlijke plek en mijn hand geschaafd én nog een brandwond door de riem. Thuis gelijk de legging uit gedaan en gespoeld onder de kraan. Maar eigenlijk had ik niets in huis voor ongelukken, alleen pleisters,  Bepanthen, i.v.m. mijn tattoo en Calendulan van VSM. Geen jodium, geen verband of andere wondverzorgingsartikelen. Ik heb het eerst maar even afgespoeld en vervolgens er Bepathen en een pleister op gedaan. Maar de wond was toch wat meer wond dan ik dacht.

Wond nat houden.
Heb je een wond(je), en is die nat, door bijvoorbeeld pus. Dan is het ook belangrijk dat je deze nat houd d.m.v. zalf, zodat het goed kan genezen. Dit wist ik ook niet maar vertelde de dokter. Ik moest een paar dagen later toch langs de dokter vanwege een andere reden, maar  aangezien ik nog last had van de wond heb ik de dokter even laten kijken. Hij benoemde dat ik meerdere keren per dag me wond moest spoelen en dat het inderdaad erg goed was de wond vochtig te houden. Een vochtige wond geneest namelijk mooier dan de wond laten opdrogen in de lucht.

Wondgel.
De pleister begon te irriteren dus gebruikte ik inmiddels verband met een nat gaasje, zodat het niet zal vast hechten in de wond. Toen zag ik in het schap de wondgel staan. Ik nam deze mee en gebruikte dit in plaats van de Bepathen.
De wondgel spuit je gemakkelijk op de wond. Daarna deed ik er een nat gaasje over en verband, zodat ik wel me legging of broek aan kon hebben. Het verband maakte ik vast met tape, zodat ik niet weer op mijn huid tape hoefde te hebben, pleisters gingen namelijk irriteren op mijn huid.
De wondgel deed zijn werk en ik kon echt merken dat mijn wond sneller aan het genezen was. Na het douchen deed ik er wel elke keer weer wondgel op.  Op andere dagen liet ik het wel eens gewoon drogen aan de lucht.  Maar ik kon duidelijk verschil merken. Als ik de wondgel had gebruikt kon ik echt zien dat de wond mooier was dan dat is het aan de lucht liet drogen en er een korstje op kwam. Dus hoe irritant het soms ook is, ik raad je echt aan de wondgel te gebruiken totdat ook na het douchen de wond niet meer opnieuw open is en er weer vocht uit komt, dit kan zo’n 6 weken duren!
Op de verpakking staat dat het niet hecht aan pleisters en gaasjes. Nou helaas is dit dus wel zo! En ik kan het je vertellen dit doet best pijn! Niet gelijk, maar als het opdroogt droogt het ook vast in het verband of op de pleister, waardoor los halen erg pijnlijk kan zijn. Als dit bij jou ook zo is, dan is natmaken d.m.v. een doekje of met de douchekraan een fijnere oplossing.

Wat staat er op de verpakking?
Kruidvat wondgel is een hydrogel met Alginaat. Alginaat verandert wondvocht in een zachte gel. Waardoor de wondomgeving vochtig blijft en de genezing versneld kan worden. Kruidvat wondgel werkt verkoelend en verzachtend. Het verkleeft niet met verband of pleisters. Kruidvat wondgel is met name bedoeld voor de behandeling van lokale, droge en vochtige wonden zoals schaafwonden, 1ste en 2de graads brandwonden, niet geïnfecteerde diabetische voetzweren en lichte doorligwonden, indien vastgesteld door de arts. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.