Belevingspad Hoogersmilde in Drenthe. Een beleving in de natuur voor jong en oud.

Belevingspad Hoogersmilde in Drenthe. Een beleving in de natuur voor jong en oud.

4 augustus 2018 0 Door Jeanet

Tijdens het wandelen van het belevingspad in Hoogersmilde kom je allerlei leuke en uitdagende dingen tegen, een belevenis voor al je zintuigen. Zo kan je sporen zoeken, wandelen over het keienpad, naar boven klimmen via boomstammen en midden in het bos vind je zelfs een oorlogsvliegtuig (replica) waar je in kunt spelen. Een hele beleving in de prachtige natuur van het Nationaal Park Drents-Friese Wold.

Belevingspad hoogersmilde

Je kan starten vanaf  Camping de Reeenwissel in Hoogersmilde aan de Bosweg 23.  Vanaf de camping is het 300 meter lopen naar het belevingspad. Bij de camping zijn toiletten, horeca en speelvoorzieningen aanwezig waar je vooraf en/of na tijd gebruik van kan maken. De route is zo’n 2,5 kilometer lang en gaat door de prachtige natuur van het Nationaal Park Drents-Friese Wold.  De route kan je gemakkelijk volgen door de rode paaltjes. Het belevingspand is met de wandelwagen niet goed begaanbaar, wel kan je er voor kiezen om met de wandelwagen een andere route door het gebied te wandelen.

Belevingspad Hoogersmilde

Nationaal Park Drents- Friese Wold ligt op de grens van Zuidwest Drenthe en Zuidoost Friesland. Het is één van de grootste natuurgebieden van Nederland, en bestaat uit bos, heide, stuifzand en beekdalgraslanden. Het Drents-Friese Wold behoort tot de mooiste en belangrijkste natuurgebieden van Europa. Een mooie plek om te wandelen en te fietsen.  Een plek waar je meer kan doen dan alleen het belevingspand lopen. Meer over het natuurgebied en de activiteiten die je er kan doen,  kan je lezen op de website van Nationaal Park Friese Wold. Zo is er ook een speelbos, kabouterpad, familiepad en zijn er diverse wandel- en fietsroutes te vinden op de website. Ook voor mensen in een rolstoel zijn er routes die je kan volgen.

Nationaalpark Drents Friese Wold

Plaats: Hoogersmilde
Provincie: Drenthe
Adres: Bosweg 23 in Hoogersmilde
Openingstijden: Wandelen kan altijd, horeca van de camping heeft wel openingstijden.
Mag de hond mee: Ja
Kan de wandelwagen mee: Ja, maar is op bepaalde plekken moeilijk begaanbaar.

Op mijn Instagrampagina kan je meer foto’s zien ons bezoekje in 2021 aan het belevingspad.

https://www.instagram.com/p/CGVOjpLp29v/

Door elkaar te informeren, kunnen we elkaar inspireren.

gratis er op uit in nederland