Natuurgebied Natuurschoon tussen Nietap en Roden.

Natuurgebied Natuurschoon tussen Nietap en Roden.

10 augustus 2018 1 Door Jeanet

Tussen Nietap en Roden in Noord-Drenthe ligt een uniek natuurgebied Natuurschoon.
Een prachtig stukje natuurgebied. Weilanden, bos en daartussen een grote diversiteit aan sloten, watertjes, paden en lanen maken het Natuurschoon tot een prachtig gebied.

natuurschoon bos

In het natuurgebied Natuurschoon groeien vele soorten planten en in het voorjaar ligt er een wit tapijt van bosanemonen. Wandelpaden slingeren door het gebied en in de weilanden lopen Schotse Hooglanders .
In het bos zijn allerlei bijzondere plekken te vinden. Verscholen tussen het groen ligt een ronde vijver waar gele plomp en waterlelie bloeien. Midden in het gebied ligt een mooie pingoruïne. Vroeger werd hier veen gestoken. En er is een vennetje, “het Vagevuur” en een labyprint.

natuurschoon labyrint

Via dit natuurgebied kan je diverse kanten op, bijvoorbeeld richting Leekstermeer of Roden, maar je kan er ook gewoon wandelen. Of een wandelroute volgen, ook is er een wandelroute met paaltjes.  Je kan er heerlijk rustig wandelen over diverse paden.

De wandelwagen of rolstoel kan hier ook mee. Ik zag dat er ook een route voor scootmobiels, maar hoe die precies loopt weet ik niet en kon ik weinig over vinden.

De auto hebben we geparkeerd op de parkeerplaats naast Vagevuurselaan 7, hier staat ook een informatiebord over dit natuurgebied.

Voor meer informatie kun je kijken op hun website.

natuurschoon vennetje

Plaats: Nietap
Provincie: Drenthe
Adres: Vagevuurselaan 7 in Nietap.
Openingstijden: Wandelen kan altijd.
Mag de hond mee: Ja
Kan de wandelwagen mee: Ja, maar kan op bepaalde plekken moeilijk begaanbaar zijn.

Deze website wordt sinds november 2019 op uitgebreid naar UitjesinNederland.com,  uitjes die ik eerder heb geschreven, kan je blijven vinden bij op deze website