Griendtsveenpark in Schoonebeek, in de provincie Drenthe.

Griendtsveenpark in Schoonebeek, in de provincie Drenthe.

17 augustus 2018 0 Door Jeanet

Het Drentse Griendtsveenpark ligt op de grens tussen Erica en Schoonebeek in het Amsterdamscheveld. Met een groot hart voor de natuur is dit parkje opgezet met allerlei dieren. Zo zijn er schapen, kippen, herten, konijnen, pony’s, ganzen, pauwen, kalkoenen en nog vele andere dieren.
Er is bewust gekozen voor een opzet waarbij contact tussen mens en dier centraal staat, met de dieren als uitgangspunt. Het geeft de bezoekers, vooral de kinderen, de mogelijkheid om in alle rust van de dieren te genieten. Er zijn diverse zitmogelijkheden en er is een speeltuin voor de kleine kinderen, een speeltuin voor oudere kinderen en een kabelbaan.

Griendtsveenpark
Het Griendtsveenpark is gratis te bezoeken, doordat er alleen vrijwilligers werken. Wel kan je een vrijwillige bijdrage in de gele donatiekluis doneren.

Kom je met een groep, bijvoorbeeld een schoolreisje of kinderfeestje dan is het niet gratis. Om piek drukte in het park te voorkomen wordt namelijk aanbevolen om van te voren te bellen. Doordat een deel van de dag het gebruik van het park door de aangemelde groep opgeëist wordt, wordt per groepspersoon een bijdrage gevraagd van €1,-.  Niet gemelde groepen worden bij piek drukte niet toegelaten en moeten op een ander moment terug komen.

Het Griendtsveenpark heeft andere openingstijden dan het bijbehorende paviljoen!

griendtsveenpark drenthe

Meer informatie kan je lezen op de website van Griendtsveenpark

Het is het favoriete uitje van blogger Elke. Ze schreef er ook al eens een blog over en plaatst er regelmatig foto’s van op Instagram.

Plaats: Schoonebeek
Provincie: Drenthe
Adres: Tegen over: Berkenlaan 14, 7761PM Schoonebeek 
Openingstijden: Wandelen kan altijd, horeca van de camping heeft wel openingstijden.
Mag de hond mee: Nee
Kan de wandelwagen mee: Ja.

Deze website wordt sinds november 2019 op uitgebreid naar UitjesinNederland.com,  uitjes die ik eerder heb geschreven, kan je blijven vinden bij op deze website