Nationaal Park Dwingelderveld

Nationaal Park Dwingelderveld

24 augustus 2018 0 Door Jeanet

In Drenthe ligt een bijzonder uniek natuurgebied, namelijk het Nationaal Park Dwingelderveld. Uniek omdat het ’t grootste aaneengesloten natte heidegebied is van West-Europa. Schitterend, omdat je er zacht glooiende heidevelden vind met plassen en vennetjes, bos, en stuifzand. De 2 schaapskudden met hun herder zorgen er voor dat de heide in conditie wordt gehouden.

Bezoekersentrum
Je kan er voor kiezen zelf te bepalen waar je het Nationaal Park Dwingelderveld op gaat, maar je kan ook starten bij het bezoekerscentrum. Het bezoekerscentrum is rolstoeltoegankelijk en heeft diverse voorzieningen zoals een oplaadpunt voor elektrische fietsen, ruime parkeerterrein, een kleine speeltuin met waterplaats en wilgenhuttendorp, kruiden- en vlindertuin, kleinebeestjestuin, insectenhotel en een bijenstal. De aanwezige vrijwilligers vertellen je graag meer informatie over de diverse routes die je kan doen en wat je nog meer kan doen in de omgeving. Regelmatig worden er activiteiten georganiseerd bij het bezoekerscentrum.

Bekijk op de interactieve kaart wat je wilt gaan doen.
Via de interactieve kaart kan je zien wat er allemaal te zien én te doen is in het Nationaal Park Dwingelderveld. Het is een groot gebied, dus wel handig om van te voren wellicht te bedenken welke dingen je wilt gaan doen én zien. Op de kaart kan je alles bekijken. Zo kan je zien waar het een oorlogsmonument, hunebed, waterspeelplaats, diverse uitkijktorens zijn. Maar ook waar de startpunt is van het belevingspad, diverse wandelroutes en waar je je auto het beste kan parkeren.

Familiepaden voor als je in een rolstoel zit of de wandelwagen/buggy mee neemt. 
Er zijn 2 familiepaden die je kan bewandelen als je de wandelwagen/buggy mee hebt of in een rolstoel zit. Zo kan iedereen die wil, mooie plekjes bekijken in het Nationaal Park Dwingelerveld.

Nationaal Park Dwingelderveld

Plaats: Het Nationaal Park bevindt zich in Zuid- West Drenthe en kan je vanaf diverse plekken op. Het bezoekerscentrum bevindt zich net buiten Ruinen.
Provincie: Drenthe
Adres: Het adres van het bezoekerscentrum is Benderse 22, net buiten Ruinen.
Openingstijden: Wandelen kan altijd, het bezoekerscentrum en een aantal andere plekken hebben  wel openingstijden.
Mag de hond mee: Ja, er zijn ook plekken waar de hond los kan.
Kan de wandelwagen mee: Ja, de familiepaden zijn hier geschikt voor.

Deze website wordt sinds november 2019 op uitgebreid naar UitjesinNederland.com,  uitjes die ik eerder heb geschreven, kan je blijven vinden bij op deze website