Speeltuin in Roden

Speeltuin in Roden

11 mei 2018 0 Door Jeanet

Plaats: Roden
Provincie: Drenthe
Adres: De speeltuin ligt in/naast de straat Okster
Openingstijden: Geen
Mag de hond mee: Ja
Kan de wandelwagen mee: Ja, maar er is wel grasveld.

Verdere informatie over de gratis plek:
Midden in de nieuwe woonwijk in Roden, bevindt zich een leuke natuurlijke speeltuin. De speeltuin is opgedeeld in twee gedeelten met daartussen een pad wat je kan bewandelen.

Bij het eerste gedeelte bevindt zich een lange schommel, en diverse klimtoestellen. Er is ook een waterpomp, die op dit moment helaas stuk is maar wie weet wordt die nog gemaakt. Op het bankje kan je even zitten en afval kan in de daarvoor bestemde afvalbak. Maar er is ook ruimte genoeg voor je picknickkleed.

Via stapstenen in het water, een pad door het weiland en een brug kom je bij het andere gedeelte.
Als de stapstenen en de brug nog wat te moeilijk zijn, kan je ook via de weg naar het pad en de speeltuin komen. Je hoeft niet perse over de sloot om het pad door het weiland te volgen.

Bij het andere gedeelte is een netschommel en een glijbaan. Dit gedeelte is meer geschikt voor de wat jongere kinderen. Er naast is ook nog een voetbalveldje.

De beide speeltuinen bevinden zich in het gras.

Bij het gedeelte voor de wat oudere kinderen kun je oversteken de straat over en dan loop je zo het bos in.

Een  leuke speelplek in de natuur, maar toch ook in een woonwijk, voor zowel jongere kinderen als oudere kinderen. Je kan bij de ene speelplek, de andere speelplek wel zien maar tegen elkaar praten is de afstand te groot voor. De speeltuin is wel aan de weg waardoor je wel altijd moet uitkijken voor de auto’s.