Uitkijktoren De Onlanden

Uitkijktoren De Onlanden

26 januari 2018 0 Door Jeanet

In het natuurgebied De Onlanden staat sinds december 2017, een uitkijktoren. De uitkijktoren is 25 meter hoog en heeft 3 verschillende platforms waar je over het gehele natuurgebied De Onlanden, tussen de stad Groningen en Peize kan kijken.

De trap is redelijk stijl en heeft zo’n 125 treden. Maar het uitzicht bovenin is prachtig! Een prachtig uitzicht van het mooie natuurgebied, je kan zelfs stukken natuur zien waar je lopend niet bij kan komen.
Met helder weer kun je o.a. de suikerfabriek, Eemshaven, Delfzijl, het  politiebureau van Assen en de Smildertoren zien!

Als je hoogtevrees hebt, moet je boven niet naar beneden kijken als je boven bent ;). Maar wie weet overwin je door het prachtige uitzicht je hoogtevrees.

De uitkijktoren is gemaakt van hout en staal en draait in een wijde slag rondom het centrale deel van de constructie.

Plaats: Onlanden
Provincie: Drenthe
Adres: 
parkeren kan bij de parkeerplaats Noorddijk in Peize.  Via een korte wandeling loop je dan naar de uitkijktoren toe.
Openingstijden: altijd geopend
Mag de hond mee: Ja, mits aangelijnd. Maar of dat zo handig is i.v.m. de trappen betreden betwijfel ik.
Kan de wandelwagen mee: Nee, er is geen lift aanwezig namelijk.
Website voor meer informatiehttps://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/de-onlanden/route/beleefpad-uitkijktoren-de-onlanden

Deze website wordt sinds november 2019 op uitgebreid naar UitjesinNederland.com,  uitjes die ik eerder heb geschreven, kan je blijven vinden bij op deze website