De musical Jacques J.

De musical Jacques J.

7 januari 2018 0 Door

Gisteravond ben ik naar de musical Jacques J. geweest in de Stadsschouwburg in Groningen. Een prachtige musical en absoluut een aanrader om naar toe te gaan.
Helaas is vanmiddag de laatste voorstelling, mocht je deze musical nog willen zien én vanmiddag geen plannen hebben, is vanmiddag je allerlaatste kans.

Oud klasgenoot
Samen met mijn vriendin hadden we het er vorig jaar over dat we wel weer graag naar een musical wouden. We kozen voor deze musical, omdat een klasgenoot van de basisschool er in speelt én Groningen mooi dicht bij huis. De kaarten waren in september al besteld. De recensies op internet waren veelbelovend en ik was erg benieuwd!

Kaarten vergeten
Vlak voordat we de parkeergarage in reden, bedacht ik me ineens dat de kaarten nog thuis lagen! We konden op de site niet zo snel zien of we ook de kaarten op de telefoon mochten laten zien en er was geen telefoonnummer bereikbaar om het te vragen. Om geen tijd te verspillen draaiden we snel de auto, belde ik mijn man om te vragen of hij ons tegemoet wou rijden met de kaarten, en zo reden we elkaar tegemoet.
Toen we bij de Stadsschouwburg waren, heb ik nog wel even nagevraagd hoe het zat als we geen tijd meer hadden gehad om heen en weer te rijden. Wat bleek, we hadden daar ook de kaarten kunnen printen of op onze telefoon konden laten zien. Naja wij durfde het niet aan om die gok te nemen.

Stadsschouwburg Groningen
De musical werd gespeeld in de Stadsschouwburg in Groningen. Ik was hier nog nooit geweest, maar wat een mooie theaterzaal! Een ronde zaal, mooi plafond en een echt podium. Prachtig!
Wij zaten op de eerste rij op het balkon, prachtig uitzicht op het podium. Onder het podium zat het orkest, wat je deels kon zien zitten spelen.

De musical Jacques J.
Een prachtige musical met plezier heb ik gekeken naar hoe het leven van Jacques J. was. De musical gaat namelijk over het leven van Jacques J. d’Ancona.
Jacques J. groeide op in Groningen, zijn vader heeft ondergedoken gezeten tijdens de tweede wereldoorlog, Jacques J. was homo waar hij niet voor uit durfde te komen, hij was scheidsrechter bij Be Quick,  jurylid bij de Soundmix show waar hij zijn landelijke carrière begon en is nog steeds redacteur bij Dagblad van het Noorden. Inmiddels is hij al 80 jaar en heeft hij dus zijn eigen musical.  Wat een eerbetoon!
Een musical zonder liedjes, is natuurlijk geen musical. Veel liedjes werden er gezongen door de toneelspelers en gespeeld door het orkest. Prachtig en zuiver gezongen, echt mooi om naar te luisteren.
Eerst moest ik er even in het verhaal komen (wellicht omdat ik hem eigenlijk niet ken), maar als snel werd het duidelijk hoe het in elkaar stak.
Jacques J. d’Ancona speelde zelf ook mee, eerst boven op de “troon” achter zijn typemachine en aan het einde vertelde hij zelf over zijn leven.

Laatste voorstelling
Helaas is vanmiddag (7-1-2017) de laatste voorstelling en gaat de voorstelling niet door tot 2024 (zoals hij zelf noemde in de voorstelling).
Wil je de musical graag nog zien! Er zijn nog kaartje voor de laatste voorstelling van vanmiddag om 14.30 uur. Voor meer informatie zie:

Jacques J.

Ik heb genoten van deze musical, van het prachtige toneelspel van de toneelspelers, van de prachtige liedjes die zijn gezongen en van de mooie muziek die is gespeeld.