Truckersfestival, een festival voor vrachtwagenliefhebbers.

Truckersfestival, een festival voor vrachtwagenliefhebbers.

25 juli 2018 0 Door Jeanet

Truckersfestival, is een festival met diverse vrachtwagens en spectaculaire shows. Het festival wordt georganiseerd door Truckstar op het TT Circuit in Assen. Een festival wat geschikt is voor vrachtwagenliefhebbers, maar als je geen vrachtwagenliefhebber bent kan je je ook prima vermaken op de tribune. Een evenement wat geschikt is voor het gehele gezin.

Diverse vrachtwagens
Er waren veel diverse vrachtwagens uit diverse landen. Vrachtwagens met/ zonder beschilderingen, met veel luxe en extra dingen erbij op-/aangemaakt, oldtimers, racevrachtwagens, echt een divers aanbod aan veel diverse soorten vrachtwagens.
Diverse beschilderingen op de diverse trucks, de een wat druk, veel kleuren, diverse afbeeldingen, de ander alleen een afbeelding. De mooiste beschilderingen vind ik toch wel de beschilderingen met echt een betekenis zoals de vrachtwagens die het bedrijf de afgelopen jaar al heeft gehad. Al die verschillende lampjes en accessoires zeggen mij eigenlijk niets. Maar de mannen, zelfs ons zoontje, keken hun ogen uit en hebben de vrachtwagens goed bewonderd.
Vrienden van ons stonden er met de kraan waar hij doordeweeks op werkt. Samen met mijn vriendin, ga ik omhoog in de kraan. Bovenin bekijken we hoe groot het terrein is, verbazingwekkend zoveel vrachtwagens bij elkaar.

truckersfestival, uitzicht vanuit de kraan, vrachtwagens

Kraampjes en kermis.
Naast de vrachtwagens zijn er ook diverse kraampjes waar je dingen kan kopen voor (uiteraard) de vrachtwagen, waar je informatie kan krijgen over het werken als vrachtwagenchauffeur, zijn er diverse kraampjes om wat te eten en te drinken en er zijn diverse podia’s waar je kan luisteren naar muziek. Er is een kermis en een gedeelte met springkussens voor de kinderen.

Kijken naar shows op de tribune.
Op de tribune kun je de gehele dag kijken naar de diverse shows. Je kan dus gerust alle vrachtwagens overslaan als je niet zoveel hebt met vrachtwagens. Want de shows op de tribune, zijn ook leuk als je geen vrachtwagenfan bent zoals ik ;). In de middag hebben we ons vermaakt op de tribune. Zo hebben we gekeken naar de caravan race, special paint verkiezing, de show van Team Cyril & Patrick Bourny die zijn vrachtwagen op twee wielen liet draaien en vervolgens ook nog op twee wielen ging slalom rijden en als laatste de finale van de decibellentest.

truckersfestival show

Een dagje uit voor jong en oud.
Ons zoontje was ook mee en keek zijn ogen uit. Voor zowel jonge kinderen, maar ook voor de volwassenen is er voldoende te zien en te doen. Wel is het aan te raden oorkleppen mee te nemen voor kinderen, in verband met de harde geluiden.

Zwaaien naar de vrachtwagens.
Wat we eigenlijk al jaren doen is de vrachtwagens bij de snelweg bekijken die naar huis rijden, i.p.v. stilstaan op het festival. Vlak voordat het festival volledig was afgelopen, reden we alvast naar de vaste sta plek. En keken we in de berm bij de weg vlak naast de snelweg bij Spier naar alle vrachtwagens die richting het zuiden van het land reden.

Meer informatie over het Truckersfestival, vind je op de website van Truckstar.

Ben jij al eens op het Truckersfestival geweest?