Ei ei Westerkwartier op 2de paasdag.

Ei ei Westerkwartier op 2de paasdag.

21 maart 2018 0 Door Jeanet

Op tweede paasdag (maandag 2 april) worden er diverse activiteiten in Nederland georganiseerd. Hier in het Westerkwartier (provincie Groningen) wordt o.a. Ei Ei Westerkwartier georganiseerd. In deze blog lees je meer over dit evenement en de locaties die je kan bezoeken.

Ei Ei Westerkwartier. 
Tijdens Ei Ei Westerkwartier worden er op diverse locaties in het Westerkwartier, diverse activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Je kan er voor kiezen om een locatie te gaan bezoeken, maar je kan ook meerdere locaties gaan bezoeken.

Officiële opening. 
De officiële opening is om 10.30 uur bij de CazemierBoerderij in Tolbert. Maar gehele dag kan je van 10.30 – 17.00 uur diverse bedrijven bezoeken in het Westerkwartier.

10de editie
Dit jaar is het alweer de tiende editie van Ei Ei Westerkwartier.

Locaties
Op diverse locaties worden activiteiten georganiseerd voor jong en oud, zo kan je dus een gezellige dag hebben met het hele gezin.
De locaties waar je heen kunt gaan en waar activiteiten worden georganiseerd zijn:
Fruitteeltbedrijf Oudebosch in Niehove.
Hier kan je met de appeltrein door de boomgaard, kinderen kunnen zelf appelsap persen, kan je een rondvaart  krijgen met de boot rondom de appelboomgaard, de boerderijwinkel is geopend, er is een markt waar je diverse dingen kan bekijken maar ook proeven, er is een paasworkshop voor de kinderen en een schildersworkshop voor volwassenen.
De Cazemierboerderij in Tolbert.
Hier is een wandeltocht waarbij je hond mee kan, kan je neuten schaiten, een expositie bekijken, genieten van de muziek van het mannenkoor en het Shantykoor, honden bekijken tijdens de hondenshow, luisteren naar de verhalen die worden verteld en voor de kinderen is er een kinderfilm, grond en loten kopen en zijn er diverse activiteiten met eieren te doen.
De HJC Manege in Tolbert.
Hier zijn diverse paardenactiviteiten die je kan bekijken zoals dressuur, spring en diverse shows.
De Postwagen in Tolbert.
Hier kan je luisteren naar diverse soorten muziek en zijn er diverse eetkraampjes. Voor de kinderen zijn er paashazen, grabbeljurken,een springkussen, een melkkoe en de kinderen kunnen gesminkt worden.
De Handelsfabriek in Tolbert.
De Handelsfabriek is geopend. Bij de Handelsfabriek vind je unieke, originele oude meubelen, lampen en woonaccessoires. Alle items komen rechtstreeks uit het verleden. Met elk item zijn eigen verhaal. Van stoere industriële werkbanken, fabriekslampen tot bijzondere vintage woonaccessoires. In de authentieke fabriek vind je unieke items in diverse woonstijlen, Landelijk, industrieel, retro, vintage, robuust, stoer, sober en chique.
Roesd in Tolbert.
Roesd is een kunstwinkel die bestaat uit een showroom, cadeauwinkel en brasserie. Tijdens Ei Ei Westerkwartier organiseert RoesD een open dag. Om 12.00, 13.30 en 15.00 uur zijn er gratis demonstraties over het reproductieproces van een Giclée. Verder is de kunstwinkel en de brasserie ook geopend van 11.00 tot 17.00 uur.
De Kruisweg in Marum.
De paaskermis start vrijdag 29 maart al om 14.oo uur. Op de kermis kan je o.a. een zweefmolen, autoscooter, een mini achtbaan, bungee jumping en een schiettent vinden.
Zaterdagavond en zondagavond kan je op stap in de Kruisweg, even de voetjes van de vloer.
In het restaurant kan je beide dagen genieten van kopje koffie met paasgebak en/of een paasbuffet.
– Stichting Ezelpark in Marum.
Hier kan je ezels knuffelen, paardje rijden, of een rondje op de kameel. Is het rijden of knuffelen wat te spannend dan kan je ze ook alleen bekijken.
Bij de Duitse braadworststand, een bierstube en een nostalgische snackwagen kan je terecht voor een lekker hapje en een drankje.
Er is een paardenshow, een clown met ballonnen, smink en een show en er is muziek in de tent.
In de winkel kan je terecht voor diverse streekproducten.
– Theetuin Blotevoetenhof in Opende.
De eerste openingsdag voor het recreatieseizoen. De nieuwe polsstokroute kan gedaan worden. Verder worden er in in samenwerking met Staatsbosbeheer diverse activiteiten in en rondom de theetuin georganiseerd. En je kan natuurlijk het blote voetenpad bewandelen.
Abel Tasman Museum in Lutjegast.
In het Museum, het aangrenzende dorpshuis ’t Kompas én in de nabijgelegen Torenkerk is van alles te ontdekken. Zo kan je zien en ontdekken hoe je nieuwe muziek maakt met oude instrumenten of wat de geheimen zijn van andere culturen.
Verder kan je een kijkje nemen bij de tentoonstelling:  1642-1643 Het spannende leven van scheepschirurgijn Hendrik Haalbos.
– Blik, trommel en oudhedenmuseum in Niezijl.
Neem een kijkje in het Blik Trommel en Oudhedenmuseum en ontdek welke blikken en trommels ze vroeger gebruikten.  Verder is er buiten een paling/makreel rokerij en binnen komt Rienet Veldman met haar magneet sieraden  “Amina Jewels “.
Verder staat er koffie met het lekkere museumgebak klaar.
Fietsmuseum Garage Birza in Zuidhorn.
Het museum is geopend. Welke activiteiten hier worden georganiseerd is nog niet bekend, wel is bekend dat ze mee doen. Op de website en Facebookpagina kan je terecht voor de meest actuele informatie.
 Best Western Plus Hotel Restaurant in Aduard.
Welke activiteiten hier worden georganiseerd is nog niet bekend, wel is bekend dat ze mee doen. Op de website en Facebookpagina kan je terecht voor de meest actuele informatie.
Kerkje in Harkema.
Welke activiteiten hier worden georganiseerd is nog niet bekend, wel is bekend dat ze mee doen. Op de website en Facebookpagina kan je terecht voor de meest actuele informatie.
Museum Nienoord in Leek.
In het museum kan je op dit moment de expositie van tekenend verteller Rien Poortvliet zien.
Verder is Leek dit jaar Kabouterstad, waarbij je in het museum op reis kan door de wondere wereld van de kabouters. Je kan dingen zien, ontdekken, luisteren naar kabouterverhalen én mee doen aan de speurtocht en show.

Sommige activiteiten zijn de gehele dag te bekijken, maar bepaalde activiteiten zijn echt op tijd. De locaties kan je bijna allemaal gratis bezoeken, voor sommige locaties of activiteiten moet je wel een bijdrage betalen. Voor de tijden en prijzen kan je een kijkje nemen op de website.

Onze ervaring. 
Vorig jaar ben ik zelf bij de …. geweest. Met een soort treintje gingen we over het terrein en tussen de fruitbomen door, af en toe stonden we stil en kregen we uitleg over hoe ze werken en wat voor bomen er staan. Verder kon je een kijkje nemen in het bedrijf, was er een markt, kon je verse appelsap proeven en zien hoe het gemaakt werd, kon je gratis een appel eten en was er een plek waar de kinderen konden spelen.

Op de website en de Facebookpagina van Ei Ei Westerkwartier kan je meer informatie vinden over dit evenement.

*Afbeelding is in overleg en met toestemming van Ei Ei Westerkwartier geplaatst.