Wat is er te doen op tweede paasdag?

Wat is er te doen op tweede paasdag?

24 maart 2018 0 Door Jeanet

Op tweede paasdag worden er diverse activiteiten georganiseerd in Nederland. Ik ging op zoek naar welke activiteiten er allemaal te doen zijn en schreef ze op in deze blog. De meeste van deze activiteiten zijn in Groningen, Friesland en Drenthe.

Sommige activiteiten zijn gratis en voor anderen moet je betalen, bekijk dit van te voren even goed om eventuele teleurstelling te voorkomen. Voor meer informatie over de activiteit kan je klikken op de titel.

Ei Ei Westerkwartier. 
Hier in het Westerkwartier (provincie Groningen) wordt o.a. Ei Ei Westerkwartier georganiseerd. Er worden diverse activiteiten georganiseerd op diverse locaties die je kan bezoeken. Zo kan je bijvoorbeeld met een treintje door de boomgaard, genieten van diverse soorten muziek, naar de kermis en een rondje rijden op de kameel.

Vind het gouden ei met de speurtocht in de app van Soekky.
Met de Soekkyapp kan je op zoek gaan naar het gouden ei. Op diverse plekken in Nederland is een speurtocht uitgezet waar je met behulp van de app, op zoek kan gaan naar het gouden ei.

Wandelend theater in Niekerk.
De PKN organiseert voor de derde keer een wandelend theater, met dit keer als titel HANNA. Het is een combinatie van een kerstwandeling en “The Passion” en wordt gespeeld in de tijd van de bijbel.
Het publiek wordt mee genomen d.m.v. toneel en zang in de verhalen van de bijbel op een zeer toegankelijke manier. De liedjes zijn o.a. van Edsilia Rombley en Jan Smit.
De theaterwandeling start bij de Rotonde, duurt ca. 1 uur en is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De toegang is gratis, maar er is wel een collecteVanaf 12.00 tot doorlopend 17.00 uur wordt de theaterwandeling gespeeld.

Varkens aaien bij Long Snout Pork in Oldekerk.
Bekijk waar de varkens overwinteren en je kan de varkens aaien.

Kindertheater met Kikker bij DOT in Groningen. 

Diverse activiteiten bij de Stoer bij de Boer op de boerderij in Valthermond. 
Diverse activiteiten die je kan doen op de boerderij. Een aantal van deze activiteiten zijn eieren zoeken, genieten van de dieren op het erf,  knuffelen met de paashazen de allerkleinste biggetjes, oefenen met melken in de koeienstal of een stoere strohut bouwen. Maar er is nog veel meer te doen van 11.00 uur tot 16.00 uur op de boerderij in Valthermond.

AH Buitendag, op diverse locaties in Nederland. 
Diverse boeren, telers, brouwerijen en leveranciers besteden elke dag veel zorg aan de producten die in de winkels liggen. En dat laten ze graag zien, daarom openen vele locaties in Nederland de deuren.
Benieuwd waar de boerenkaas wordt gemaakt, hoe champignons worden geteeld en waar de bloemen vandaan komen? Bezoek dan een van de locaties tijdens de AH Buitendag.

Lammetjesdag bij Schaap en Co in Beerta. 
Lammetjes horen bij de Lente en bij Schaap en Co zijn er al diverse lammetjes te bewonderen. Kom op kraamvisite, eet een beschuit met muisjes en geniet met het hele gezin van de lammetjes en vele andere activiteiten.

De Friese paashazen zijn een beetje van de leg en zijn hun eitjes op weg naar Friesland kwijt geraakt. Nu hebben ze gelukkig via google maps de meeste locaties bij benadering kunnen pinpointen. Ook hebben de paashazen kort omschreven waar ze het ei kwijt zijn geraakt, voor zover ze zich dat konden herinneren. Vind jij een van eieren, dan win je een van de prijzen.

Paasfeest bij de Spitkeet in Harkema. 
Diverse activiteiten zijn er te doen bij de Spitkeet in Harkema. Een aantal activieiten zijn eieren zoeken, eieren schilderen, broodjes bakken en kijken naar de voorstelling van de professor met zijn clown.

Letters zoeken bij ‘De Sûkerei’ in Damwoude.
Bij museum ‘De Sûkerei’ kunnen de kinderen letters zoeken. Als ze het woord goed hebben, krijgen ze choco paaseieren. Verder is het museum geopend en kan er een kijkje worden genomen in het museum.

 Er zijn weer wandelroutes uitgezet met verschillende afstanden. De langere routes, 25 km en 35 km  gaan dit jaar richting Tijnje en Gersloot. De kortere afstanden, 12 km en 6 km, blijven in de buurt van Nij Beets.
U krijgt een route beschrijving. Ook wordt de route met pijlen aangegeven.

Voor de kinderen tot 12 jaar ligt gratis een medaille klaar.  Inschrijving kan in het entreegebouw van het museum.

Oldtimerbeurs in het Fries Congrescentrum in Drachten. 
Heel het Fries Congrescentrum 13.000+ m2 (3 hallen, 3 zalen & 2 winkelstraten) is gevuld met klassiekers. Je kunt op deze locatie classic cars, motoren en bromfietsen waarvan het bouwjaar dateert van voor december 1990 bekijken. Ook zijn er deelnemers met miniaturen, jukeboxen, overige gadgets en worden er demonstraties gehouden.

Autocross in Kollum.
Het seizoen van de autocross wordt op tweede paasdag geopend in Kollum. Bekijk de races tussen de verschillende auto’s.

Muzikale kindervoorstelling “Antonia” in het Heerenhuis in Groningen!
 een muzikale en avontuurlijke voorstelling met vreemde vogels, lieveheersbeestjes, een zoektocht, een eekhoorn, vriendschap en een valse wekker. Geschikt voor kinderen van 2 tot 7 jaar.

Paasfeest bij de Naturij in Drachten. 
Eieren zoeken, het eitje-tikspel en spelen bij de Naturij in Drachten.

Mini trail op barefootstyle in Arnhem.
‘Off-road’ rennen gaat op barefootstyle. Een mini-trail dus! Ervaar hoe het lopen op diverse ondergronden is! Loop je al hard en wil je Natural Running eens ervaren? Dan is dit je een mooie kans.

Wist je dat je op Facebook ook gemakkelijk kan zoeken naar evenementen bij jou in de buurt?  Als een bedrijf hun evenement op Facebook ook plaatst als evenement, kan je dit terug zien bij evenementen op Facebook. Door te klikken op geïnteresseerd of gaat, blijf je op de hoogte van de berichten die het bedrijf in het bericht plaatst, wijzigt en je krijgt een herinnering als het evenement bijna plaatst vindt.

Staat jou activiteit of evenement niet in deze lijst?
Mis je nog een activiteit of evenement in deze lijst? Reageer dan onder dit bericht op mijn Facebookpagina. De reacties op Facebook worden namelijk sneller gelezen, dan de reacties op mijn website.