Wat is er te doen op Koningsdag.

Wat is er te doen op Koningsdag.

21 april 2018 0 Door Jeanet

27 april is het Koningsdag. Koningsdag staat toch wel bekend om de vrijmarkten en muzikale festiviteiten die veelvuldig georganiseerd worden.
Maar er worden ook andere activiteiten georganiseerd in Nederland. Ik ging op zoek naar een aantal activiteiten die er te doen zijn op Koningsdag en schreef ze op in mijn blog.

Sommige activiteiten zijn gratis en voor anderen moet je betalen, bekijk dit van te voren even goed om eventuele teleurstelling te voorkomen. Voor meer informatie over de activiteit kan je klikken op de titel.

Koningsdag viert de Koning in Groningen.
Op vrijdag 27 april 2018 zijn koning Willem-Alexander en koningin Máxima met hun familie aanwezig bij de viering van Koningsdag in Groningen.
Diverse evenementen worden er georganiseerd in de stad Groningen en je kunt proberen om een glimp op te vangen van de koning door aan de kant te staan bij de route.

Bredewegfestival in Amsterdam.
Jaarlijks muziek- kunst- en theaterfestival in Amsterdam op de Bredeweg en omgeving.

Kingsday Andledon Festival Fantasy
Stap in de wereld van Koningen en Elfen. Van Mede en Brood. Van Muziek en Verhalen. Op deze middag is het Cultuurerf Andledon een Koninkrijk voor een ieder die zich wil laten vermaken. Er staan 3 Keltische Muziekformaties voor je klaar, vele kramen, een verhalenverteller en de huidige Koningin van Andledon. Dit evenement is in Den Andel, in de provincie Groningen.

Ubbo Emmiussingel “Blue Zone” tijdens Koningsdag.
De Ubbo Emmiussingel in Groningen wordt op Koningsdag blauw gemarkeerd. In de Blue Zone worden de hele dag, van 09:00 tot 17:00 uur, diverse activiteiten aangeboden gericht op de vier pijlers van een Blue Zone: Bewegen, Plezier & Ontspanning, Voeding en Mentale gezondheid & Rookvrij opgroeien. Diverse stands met lekkere (en gezonde) hapjes maken de zone compleet.
Tussen 11:00 tot 13:00 uur is de route van het koninklijk gezin te volgen via een groot LED scherm.

Koningsmarkt bij de Kruidhof met activiteiten voor jong en oud.
Op Koningsdag organiseert de Kruidhof, hortus van Fryslân een gezellige Koningsmarkt met activiteiten voor jong en oud.
Kinderen kunnen insectenhotels maken en zich uitleven in de speeltuin en op het springkussen. Er zijn proeverijen van likeuren en kruidige hapjes en er zijn verschillende standhouders met huis, tuin en lifestyle producten.

Motorcrosswedstrijden op de crossbaan in Trimunt.
Motorclub Marum en omstreken op het circuit Trimunt weer motocrosswedstrijden. Er zijn races in de ONK klassen 125cc als ook in de klassen ONK MX1 en ONK MX2. In het bijprogramma starten rijders in de Cup klassen MX1 en Cup MX2. In alle klassen zullen rijders uit de regio actief zijn. De races tellen mee voor het Open Nederlands Kampioenschap(ONK) van de KNMV.

Autocross in Pieterzijl.
AutoCross op de kleibaan in Pieterzijl. Kijken hoe de auto’s tegen elkaar crossen en welke auto het snelste is.
Alle klassen van AM en als gastklasse Div. V.

Tulpenfestival
Van Zaterdag 21 april tot en met zondag 6 mei 2018 vindt in de Gemeente Noordoostpolder vindt het Profytodsd Tulpenfestival plaats. Bekijk en bewonder, door middel van een uitgezette route in de auto, met de fiets of tijdens de wandeling in de Noordoostpolder, de prachtige uitgestrekte velden met tulpen.

Fietsen tussen de tulpen en tulpen plukken in Drenthe. 
Het gehele tulpenseizoen kan je tulpen komen plukken in de Tulpenpluktuin in Beilen. Op de Facebookpagina kan je ook fietsroute’s vinden langs de tulpenvelden in Drenthe, met aan het einde de tulpenpluktuin waar je tulpen kan plukken.

Fietstocht in de buurt van Zevenhuizen. 
Een fietstocht voor verschillende fietsers. Er zijn routes voor de wielrenners, ATB’ers maar er is ook een familietocht. De wielrenners en ATB’ers gaan onder leiding van een ‘wegkapitein’ en de familietocht is een uitgezette route op papier.

Vrijmarkt en/of muziek. 
Hier staat Koningsdag toch wel bekend om. Wil je wel graag naar een vrijmarkt, luisteren naar muziek en/of even de voetjes van de vloer?
In bijna elke gemeente worden er een of meerdere vrijmarkten georganiseerd en/of spelen diverse artiesten op.  Kijk voor de vrijmarkt of welke artiesten bij jou in de buurt spelen op Facebook, de lokale krant of zoek het op op internet. Bij diverse vrijmarkten is ook muziek en zijn diverse andere activiteiten te doen zoals een springkussen.

Promoot je eigen evenement.
Reageer in een reactie op Facebook welk evenement jij organiseert of kent én die je kan bezoeken op Koningsdag. Zo kunnen we elkaar inspireren voor een gezellig dagje uit.
Wil je graag een ander uitje delen, dit kan o.a. in mijn Facebookgroep Uitjes in Nederland.