Evenementen die in de maand November worden georganiseerd.

Evenementen die in de maand November worden georganiseerd.

2 november 2018 0 Door Jeanet

De afgelopen maanden heb ik voor je op een rijtje gezet welke evenementen er worden gehouden in de maand. Net als de uitjes vind ik het erg leuk om dit op te zoeken, dus ook voor komende maand ben ik weer voor je op zoek gegaan. Komende maand zijn er vooral veel evenementen die te maken hebben met Sinterklaas, maar er zijn ook nog een aantal andere evenementen die worden georganiseerd.
Heb je aanvullingen? Laat het dan weten in een reactie op mijn blog, zodat anderen het ook kunnen lezen en ik het eventueel er bij kan toevoegen.

Intocht Sinterklaas.
Sinterklaas komt weer naar Nederland. De pepernoten liggen al maanden in de schappen, maar in november komt Sinterklaas dan echt aan in Nederland. De landelijke intocht van Sinterklaas vindt dit jaar plaats in de Noord-Hollandse gemeente Zaanstad, op zaterdag 17 november. Je kan dit volgen op de  NPO 3 op tv of door er zelf heen te gaan. In vele dorpen en andere steden komt hij ook aan. Dit kan zijn op 17 november, maar ook 24 november. Informeer bij je eigen dorp/stad waar je woont wanneer hij bij jou in de buurt aan komt als je deze binnenkomst graag wilt zien.
Verder zijn er in de weken na de intocht en voor 5 december vaak diverse evenementen met het thema sinterklaas, dit is verschillend per dorp/stad/gemeente. Infomeer daarom in je eigen buurt welke activiteiten er worden georganiseerd. Zo is er bijvoorbeeld in Helmond een kasteel van Sinterklaas. Van 17 november t/m 2 december kan je het Kasteel van Sinterklaas bezoeken.  Het Kasteel van Sinterklaas in Helmond kan jong en oud zich laten betoveren in de wereld van Sinterklaas. Op het voorterrein (die gratis toegankelijk is) is al van alles te beleven. Binnen kun je de ingerichte kamers bekijken en zien hoe de pieten aan het werk zijn.

Volg het pad van Flonkeringen bij het Boomkroonpad.
Staatsbosbeheer organiseert een nachtelijke speurtocht met kleine lichtpulsjes die je de weg wijzen. Volg in stilte het pad van flonkering en laat je leiden door een uniek lichtkunstwerk in de Drentse natuur. Het lichtkunstwerk is geïnspireerd door bestaande patronen in de natuur: de groepsintelligentie van een zwerm spreeuwen of vuurvliegjes. Op drie locaties op je route ontvouwen zich losstaande kunstwerken, door een samenspel van vele lichtjes. Daar is het zeker de moeite waard om even stil te staan. In november kan wordt dit georganiseerd op 3, 7, 10, 14, 17, 21, 24 en 28 november. Meer informatie over lees je op de website van Staatsbosbeheer.

1 t/m 4 november
– 2 en 3 november: Night of Darkness in Beverwijk. 
De engste Halloween route van Nederland vind je op 2 en 3 november dwars door Beverwijk.

– 3 november: museumnacht  in Amsterdam. 
Eén nacht per jaar openen ruim 50 Amsterdamse musea en culturele instellingen hun deuren tijdens de Museumnacht Amsterdam. Er zijn zo’n 250 bijzondere evenementen, zoals workshops, concerten, speciale rondleidingen, optredens en je kunt lekker eten en drinken.

-3 november: Ouder Natuurlijk Beurs n Doorwerth.
De Ouders Natuurlijk beurs is een beurs voor (toekomstige) ouders. Koop alvast je cadeautjes voor de decembermaanden, doe inspiratie op en volg mooie lezingen of workshops.  Ik ben er afgelopen zomer geweest, meer hierover lees je in mijn blog die ik er over schreef.

– 3 november: Natuurwerkdag. 
Ga samen met nog meer vrijwilligers buiten aan de slag tijdens de Natuurwerkdag. Samen zagen, snoeien en de natuur weer netjes maken. Even iets anders dan een wandeling door de natuur, maar lekker bezig in de natuur. Ook erg leuk voor kinderen! Op de website kan je vinden waar je bij jullie in de buurt kan helpen.

– 3 en 4 november: Flight stimulator weekend in Lelystad. 
Het grootste Flight Simulator evenement ter wereld, bij de Aviodrome in Lelystad. Een groot aantal flightsimclubs, flightdecks, real motion stands en aanbieders van software en hardware voor cockpitbouw zijn aanwezig. Er zijn worden doorlopend diverse flightsimclubs demonstraties gegeven.

5 t/m 11 november
– 9 t/m 11 november: Eurospoor in de jaarbeurshallen van Utrecht. 
Treinen, treinen en nog eens treinen, 2 Jaarbeurshallen vol met 60 van de mooiste modelspoorbanen van spoorclubs uit binnen- en buitenland, demonstraties op modelbouwgebied, stands van detaillisten en natuurlijk de modelspoormarkt van meer 800 meter lengte.

– 9 t/m 11 november, Hobby & Vrije tijdsbeurs in Leeuwarden. 
Op 9 t/m 11 november is het WTC EXPO omgetoverd tot de grootste hobby & vrije tijds beurs van het noorden. Een hal met beleving en activiteiten voor jong en oud.
Er zijn diverse activiteiten te doen, modelwerken te bekijken, materialen kunnen worden gekocht en er kan veel nieuwe inspiratie worden opgedaan. Een groot aanbod zo zijn er diverse modelbouwers, is er een legofestijn, kan je diverse sporten bekijken of zelf doen zoals survivallen op de survivalbaan, maak kennis met street fishing, voor de allerkleinsten is er een een clown en de sterkste man van Nederland laat zijn kunsten met zware gewichten zien.

– 10 of 12 november: Lampionnetje lopen.
11 november is de dag dat de kinderen weer met hun lampion mogen lopen. Zingend langs de deuren, snoepgoed op halen.  Een traditie die vooral bekend is in het noorden van het land. Dit jaar valt het op een zondag, het kan daarom voorkomen dat er wordt gelopen op zaterdag of maandag aangezien zondag een christelijke dag is en de winkels er dan veel winkels gesloten zijn.

-10 november: Sint Maarten parade in Utrecht. 
De Sint Maarten Parade is een schitterend feest van licht waarbij iedereen welkom is. Een optocht door de binnenstad van Utrecht met lichtsculpturen, orkesten, koren en theatrale acts. Zelf mag je ook mee lopen met een lampion, een kerstsnoer, reflecterende schoenzolen of iets anders wat licht geeft.  Samen wordt er een groots en sprookjesachtig lichtspektakel van. Ieder jaar staat een van de global goals centraal, dit jaar is dat Vrede & Veiligheid voor iedereen, met het thema Bruggenbouwers.

12 t/m 18 november.
– 10 t/m 17 november: Lichtkunstfestival Glow
Eindhoven staat voor de 13e keer in het teken van lichtkunstfestival GLOW. Zo’n dertig kunstenaars bieden met lichtinstallaties en lichtprojecties een verrassend nieuwe kijk op de stad. Deze lichtkunstprojecten zijn met elkaar verbonden middels een looproute. Een gratis festival!

– 12 november: Draagwandeling in Haren. 
Elke tweede maandag van de maand wordt er gewandeld vanaf het CJG in Haren, met onze kinderen in de draagdoek, draagzak of wandelwagen. Er is een draagconsulent aanwezig die je hulp kan bieden bij het knopen van de draagdoek of het omdoen van een drager. Ook is het mogelijk een drager te lenen en uit te proberen hoe je dragen ervaart. Draagervaring is niet nodig! Het tempo en de afstand passen we aan aan wie er meewandelen.

– 16 november: Draagwandeling in Leek. 
Op vrijdag 16 november organiseren MaLune, Babypraktijk Noord en LeutjeLaifde een draagwandeling.  Margreet en Roxane zullen tijdens de koffie / thee uitleg geven over ergonomisch dragen. De wandeling wordt gestart bij de praktijk van MaLune in Roden, na de koffie / thee zal er een wandeling van ongeveer 45 minuten gemaakt worden. Opgave kan bij info@babypraktijknoord.nl

– 17 november: Intocht Sinterklaas.
In Nederland komt in diverse steden en dorp Sinterklaas met zijn pieten aan. Zie ook het kopje met sinterklaas intocht, bovenaan dit artikel.

– 18 november: Kleuterbios Buurman en Buurman bij Kinepolis. 
Op zondag 18 november organiseert bioscoop Kinepolis een Kleuterbios met de favoriete onhandige buurmannen in de film Buurman & Buurman Winterpret. Bij binnenkomst krijgen alle kinderen een bekertje limonade en een klein snackje. Ook is er een kleur- en knutselhoek met kleurplaten van de film. Na afloop van de voorstelling ontvangen alle kinderen een echt Filmdiploma. Een onvergetelijke bioscoopervaring voor de allerjongste filmhelden! Speciaal voor de jonge bezoekers wordt tijdens de Kleuterbios het geluid in de zaal iets gedempt en blijft het zaallicht gedeeltelijk aan.

19 t/m 30 november
– 22 t/m 24 november: LUNA in Leeuwarden. 
Maak een betoverende nachtelijke wandeling door het Leeuwarder centrum, waarbij je onbekende en verborgen plekken ontdekt en steeds weer verrassende en boeiende lichtkunstwerken tegenkomt. Overal in de stad zijn de indrukwekkendste lichtkunstwerken te vinden van internationale kunstenaars waarbij je Leeuwarden letterlijk in een compleet ander licht ziet. Daarnaast is er van alles te beleven op het gebied van film, performance en geluidskunst.

– 23 november: Vollemaanwandeling in Appelscha.
Volle maan blijft een bijzonder natuurverschijnsel. Tijdens deze mystieke avond kun je bij Buitencentrum Drents-Friese Wold een bijzondere wandeling maken. Samen met een gids van Staatsbosbeheer dwaal je door de in stilte gehulde Duinen, dit unieke stuifzand, ook wel de Kale Duinen genoemd, en over door de maan verlichte velden. Al je zintuigen staan op scherp. Een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin.

– 23 t/m 25 november: Verlichte boerderijenroute Oldambt. 
De verlichte boerderijenroute Oldambt e.o. vrijdag 23 november is een route van ongeveer 55 km door het Oldambt. Op 3 aaneengesloten avonden namelijk op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 november 2018. Op vrijdag 23 en zaterdag 24 november kan deze route ’s avonds tussen 17.00 uur en 22.00 uur worden verreden, op zondag 25 november van 17.00 uur tot 21.00 uur.