Neem een kijkje in de kas.

Neem een kijkje in de kas.

1 april 2018 0 Door Jeanet

In het eerste weekend van april kan je een kijkje nemen in diverse kassen in Nederland. Een unieke gelegenheid om te komen zien, ruiken, proeven en ervaren wat er allemaal gebeurd achter het glas van de kas. Een leerzaam gratis dagje uit voor het hele gezin.

Proeven
Bij diverse kassen kan je ook proeven van de producten die in de kassen worden geteeld. Zoals een tomaatje, een komkommertje of een stukje paprika. Er worden diverse kookdemonstraties gegeven met de producten uit de kassen.

Ook leuk voor kinderen! 
Er gebeuren een heleboel opmerkelijke, leuke en spannende dingen voor kinderen. Denk bijvoorbeeld aan robots die 40.000 plantjes tegelijk water geven.
Een dag in de kas is niet alleen leerzaam, het is ook nog eens heel lekker en leuk. Er valt overal veel te proeven en te smullen. Ook worden diverse activiteiten georganiseerd, zo is er in veel kassen een springkussen waarop kinderen kunnen spelen, kunnen kinderen geschminkt worden of paard rijden.

Virtuele speurtocht in de kas.
In de KomInDeKas app kan je meedoen aan de virtuele speurtocht in de kas. In en rondom het terrein zitten 7 plaatsje van helden verstopt.  Als je 1 van de helden hebt gevonden kan je de held bekijken met je camera. Als je de held goed in beeld hebt, komt de gevonden held tot leven. Door je telefoon te bewegen kan je de held van alle kanten bekijken en meer informatie krijgen.

Welke kas zit bij jou in de buurt?
Op de website kan je gemakkelijk vinden, welke kas en welke soort er bij jou in de buurt te vinden is.

Ga op pad met het gehele gezin en maak er een leuke leerzame dag van.

*Afbeelding is met toestemming én in overleg met Kom in de Kas gebruikt.