Wat vond ik van de Puur & hecht Beurs.

Wat vond ik van de Puur & hecht Beurs.

10 juli 2018 0 Door Jeanet

Afgelopen zaterdag werd de Puur & hecht beurs voor de 3de keer georganiseerd. Alle keren ben ik aanwezig geweest, dus zo ook deze keer. Ik vind het erg leuk om hier aanwezig te zijn. Informatie op te doen over het natuurlijk ouderschap door diverse lezingen te volgen en stands te bekijken. De Ouders Natuurlijk Beurs is ook een beurs waar ik dan ook graag kom, echter is deze toch echt wel bijna 2 uur voor me rijden. De Puur & hecht Beurs is in Groningen en ben ik in 20 minuten.

Goodiebag.
De eerste bezoekers konden kiezen uit de bak met goodies welke ze mee wouden naar huis. Niet iedereen kreeg dus standaard een tasje, maar iedereen kon zelf kiezen wat hij/zij mee nam. Enorm handig bedacht, maar ook vooral duurzaam! Zo kreeg je niet onbewust troep mee naar huis.
De goodies die je uit kon zoeken waren: Een boomerang van Speeltastisch die je zelf in kan kleuren, een deurhanger van taal voor taal, een haarelastiekje van liefs juf Elien, een hanger van doek van Rolien, Weleda zwangerschapsolie van Zorg vanuit je hart kraamzorg en lactatiekundige en een kaarsje van kaarsenmakerij om de Noord.

goodiebag puur en hecht beurs


Diverse stands.
Daarna liep ik eerst richting de kraampjes. Een zaal vol met kraampjes, maar wel met genoeg ruimte om er tussendoor te kunnen lopen en er een kijkje te kunnen nemen. Ik heb weer veel leuke dingen gezien en leuke gesprekken heb ik gehad. Door het bloggen kijk ik nog weer anders tegen diverse dingen aan, maar heb je ook ineens ander contact met sommige mensen. Erg leuk om ervaringen uit te wisselen en met veel enthousiasme te kunnen vertellen over het bloggen.
Draag Natuurlijk volgde ik al via Facebook en Instagram, maar maakte ik nu in real life kennis mee. Ze is nog maar kort begonnen met haar webshop, maar heeft veel mooie spullen te koop, zoals draagzakken, badspeelgoed (zonder die gaatjes), houten speelgoed, kleding, kinderkamer en kijk gerust op haar website voor welke dingen nog meer!
Het Nieuwe Zwanger Worden is het boek dat je kunt lezen als je op een bewuste manier wilt werken aan het verbeteren van je vruchtbaarheid, aan een gezonde zwangerschap en een probleemloze natuurlijke bevalling. Van dit boek had ik nog nooit gehoord en ook nog nooit gezien. Naast het boek is er ook een website vol met informatie. Een aanrader voor alle moeders die zwanger willen worden of zwanger zijn.
Anders Luisteren had een ruime kraam met diverse boeken. Prentenboeken met echt een leerzaam aspect voor de kinderen, maar ook voor volwassenen hadden ze diverse boeken te koop. Ze gaven ook een lezing of intutief luisteren. Elke 3de woensdagavond van de maand hebben ze vanaf september een lezingscyclus in Groningen over de luisterkindmethode.
Sleepy Mindz, is kinderslaapcoach en kan je bellen voor gratis 15 minuten consultgesprek als het slapen van je kind niet gaat zoals je zou willen. Ze woont in Leek, nooit geweten dat we zo dichtbij een slaapcoach hebben. Een slaapcoach die op een liefdevolle manier, zonder veel tranen slapen bij je kindje kan aanleren. We hadden een leuk gesprek en ik won bij haar een waardebon. Zelf ben ik nog aan het nadenken of ik deze zelf ga gebruiken of verloten onder mijn lezers.
Kangatraning komt binnenkort naar Groningen! Dan kunnen we ook in onze provincie dansen met een kind in de drager of draagdoek!
Dragen in Groningen is een samenwerkingsverband met diverse draagconsulenten in Groningen. Elkaar niet meer zien als concurrent maar als collega’s, prachtig! Tips nodig of op zoek naar de juiste draagzak voor je kindje. Neem dan contact op met deze lieve draagconsulenten die je met veel liefde, kennis en plezier willen helpen.
Het loopt op Wolletjes had de Druppies staan. De meest barefoot regenlaarzen. We raakten in gesprek over een totaal ander onderwerp en de Druppies vergat ik uiteindelijk te kopen.
En zo waren er nog wel meer diverse stands die aanwezig waren. Maar ik kan nou eenmaal niet alles noemen, dan wordt de blog veel te lang! Voor een overzicht van alle standhouders, kijk je op de website van Puur & hecht beurs, onder het kopje standhouders.

puur en hecht beurs flyers

Wat kocht ik op de beurs?
Bij Touching Child Care heb ik eerder al een workshop gewonnen, binnenkort zal ik deze ook delen in een van mijn blogs. De massageverhalen vind mijn zoontje erg leuk om te doen. Ik kocht daarom bij haar het boekje de 10 mannetjes. Het boekje is inmiddels thuis favoriet. Ze had diverse massageverhalen liggen, voor jonge kinderen maar ook zeker voor oudere kinderen. Niet alleen verhalen, maar ook kaarten, vlinders, ballen. Kindermassage is voor alle kinderen, maar ook voor volwassenen.
Bij Wasbaar Wonderland kocht ik 2 wasbare oefenbroekjes en kletste ik even gezellig bij met Marlous. Getwijfeld of ik wel wasbare oefenbroekjes zou aanschaffen, maar Marlous gaf me de tip dat ze aantrok tijdens de peuterspeelzaal of een uitstapje. De luier neemt een dikke plas op, waardoor je niet gelijk alles nat hebt wat vooral onderweg soms erg vervelend kan zijn. Super handige tip en besloot ik ze toch maar wel mee te nemen. Mijn zoontje vond ze thuis gelijk prachtig. En ze zien en voelen als een onderbroek, dus we doen gewoon alsof het een onderbroek is.

aankopen puur en hecht

Interessante, leerzame en informatieve lezingen.
Er waren zoveel leuke lezingen dat ik echt moest gaan kiezen. Door het mooie weer en plannen in de middag besloot ik om maar 2 lezingen te volgen.
Praktijk Novastar gaf de lezing: Je kind als spiegel van jezelf. De sleutel voor meer ontspanning, plezier en liefde in het gezin!
Een interessante lezing over hoe kinderen onbewust het gedrag van de omgeving spiegelen, waardoor ze ‘lastig’ gedrag vertonen. Doordat de ouder na gaat denken waarom het kind dit gedrag vertoont, en wat de spiegel is voor zichzelf kan de ouder hierin bij zichzelf wat veranderen en verwerken. Als de ouder het heeft veranderd of het heeft verwerkt, zal het ‘lastige’ gedrag verminderen of verdwijnen. In de lezing werden diverse tips, uitleg en concrete voorbeelden gegeven en deden we zelf ook een korte spiegeloefening in stilte.
Het spiegelen gebruik ik al bij mezelf, geleerd door lieve Janina die me hielp met veranderen. Voor mij was het even weer een bewustwording dat dit een super goede en fijne manier is, voor alle dingen waarbij er iets getriggerd wordt bij me.
Ouderschap vanuit je hart, gaf de lezing; Je macht loslaten, opvoeden zonder straffen en belonen.
Dit was ook een interessante lezing waarin ik me ook weer even bewust werd dat straffen en belonen echt niet meer helpt. De lezing ging over het opvoeden van je kind vanuit verbinding en gelijkwaardigheid dus zonder straffen en belonen. Een positievere manier van opvoeden, waardoor je meer in verbondenheid komt met je kind.  Een manier die niet alleen voor jou als ouder, maar ook voor het kind positieve effecten heeft. Ik probeer het al wel, maar soms lukt het me even niet. Fijn om even weer tijdens deze lezing tips te krijgen en even weer bewust te worden van deze mooie manier van opvoeden. Op de website, kan je gratis een ebook downloaden waarin je kan lezen waarom straffen en belonen niet werkt.

Ook voor de kinderen.
Voor de kinderen was er ook van alles te doen. De gehele dag konden de kinderen buiten springen op het springkussen en op een fiets hun eigen smoothie maken bij SKSG. Er was een speelruimte ingericht waar kinderen konden spelen en ouders kennis konden maken met de visie van Emmi Pikler en de speelgroepen van Visje in het water en Sensus babywerk. Verder werden er in de kinderzaal diverse activiteiten georganiseerd die je als ouder met je kind samen kon doen. Bij de Tuin van Maria konden de kinderen hun eigen zeepje maken van bijenwas. En Speeltastisch had weer een leuk speelpleintje gemaakt waar de kinderen konden spelen.

Leuke gesprekken.
Niet alleen maar stands bekijken, gesprekken maken met standhouders en lezingen volgen. Maar ook leuke gesprekken gehad met mensen waarmee ik wel contact heb via Facebook en/of Instagram maar nog nooit in het echt had gesproken. Of waarmee ik al een paar keer had afgesproken maar gewoon even weer (bij)kletsen.

Parkeren.
Er is genoeg parkeergelegenheid. Ik parkeerde mijn auto bij de Babywinkels, maar tegenover Hanza Plaza zit een groot parkeerterrein waar je nog beter je auto neer kan parkeren.

Rustiger dan anders. 
Normaal gesproken wordt het georganiseerd in begin april, maar dit keer later in het jaar omdat er anders geen plek was in het gebouw. Het was een warme dag buiten, waardoor wellicht minder bezoekers zijn geweest als het een regenachtige dag was. Minder stands, wellicht door de vele dingen die worden georganiseerd op dit moment worden er ook zoveel dingen weekends georganiseerd. Maar helaas waren er ook diverse stands die door omstandigheden niet meer konden komen. Ondanks dat kon je je er gerust nog een hele dag vermaken. Ik was er om 10.00 uur en ben rond 15.00 uur weer naar huis gegaan. De entreeprijs is echt top, voor maar 5 euro entree kan je onbeperkt lezingen volgen, mee doen aan de workshops in de kinderzaal, mensen ontmoeten, gezellige gesprekken hebben en de kinderen springen op het springkussen.

Wat een leuke dag. Met een vrolijk humeur, veel inspiratie en enthousiasme ben ik weer vertrokken naar huis. En nu ik de blog typ zit die big smile weer op me gezicht. Wat een gezelligheid, leuke gesprekken, interessante lezingen kortom super geslaagde dag!

Puur & hecht beurs