Wat vond ik van Blogger By Nature

Wat vond ik van Blogger By Nature

7 juni 2018 1 Door Jeanet

Vorig jaar ben ik begonnen met bloggen en inmiddels is het een hobby geworden. Met veel plezier schrijf ik de blogs en hoop ik anderen te informeren en te inspireren. Blogger by Nature organiseerde afgelopen zaterdag 2 juni hét kennisevent voor bloggers. Tijdens deze dag hoopte ik kennis te maken met leuke collega bloggers en volgde ik diverse trainingen om meer verdieping te krijgen van diverse dingen die bij het bloggen komen kijken. Marstyle organiseerde dit event samen met Website4Mama en MamsatWork.nl. Ze hebben er keihard aan gewerkt en om van editie 2 een groot succes maken.
In deze blog vertel ik je wat ik van dit evenement vond en wat ik er heb geleerd.

De autoreis met Marjo.
Via Facebook maakte ik kennis met blogster Marjo van der Noord van Mar-JoYa. We hebben een paar keer contact gehad via Facebookmessenger en Whatsapp maar verder hadden we elkaar nog nooit ontmoet. Dat we vandaag samen zouden rijden hadden we al een hele tijd afgesproken. Ze woont namelijk redelijk in de buurt en samen rijden is toch gezelliger dan de reis alleen te maken, aangezien de reis toch bijna 2,5 uur rijden was.
Best spannend vond ik het, maar toen ik eenmaal bij haar was en haar zag staan voelde het gelijk goed en vertrouwd.  Er is geen moment van stilte geweest en voor we het wisten waren we er al. Gezellige gesprekken over ons persoonlijk, maar natuurlijk ook over het bloggen!

Autoreis naar Blogger by Nature

Trainingen, netwerken en kennismaken met andere bloggers.
Binnenkomst.
Nadat we ons hadden aangemeld, kregen we de goodiebag. Even naar de wc, een bakje thee halen en even kletsen met andere bloggers. Ik was enorm blij dat ik niet alleen daar naar binnen stapte, maar al een blogger kende. Ik herkende wel diverse bloggers, maar echt er op af stappen om hoi te zeggen was toch nog wel spannend.

SEO voor gevorderden.
De eerste training was SEO voor gevorderden. Deze training werd gegeven Caroline Geven, ze werkt bij Yoast en heeft daarnaast ook haar eigen blog Kaktussen. Ze vertelde enthousiast en met humor veel interessante en leerzame informatie over hoe je ervoor zorgt dat je blog goed te vinden zijn.

Lunch
Het was al tijd voor de lunch, keuze in diverse belegde stokbroodjes, soep, salade, fruit, yoghurt en drinken.
Buiten aan de picknicktafel at ik de lunch op, terwijl ik ook kennismaakte en kletste met andere bloggers.
Erg leuk om ervaringen met elkaar uit te wisselen en te kletsen over het bloggen.

Lunch Blogger By Nature

Netwerkplein
Na de lunch was het tijd om te netwerken met bedrijven. Erg leuk om kennis te maken met diverse bedrijven voor eventuele samenwerkingen. Fijn om gezichten te zien die bij het bedrijf horen en waar ik een keer contact mee zou kunnen hebben. Bij diverse stands kregen we iets leuks mee voor mee naar huis.

Goodies Netwerkplein Blogger by Nature

Google Analytics 
De training over Google Analytics werd gegeven door Gea Siemons, van Jouw webwinkel coach en heeft daarnaast ook haar eigen blog Sien & Co.  Ze vertelde over dat je meer kan doen met Google Analystics dan alleen maar naar de cijfertjes kijken. Hierdoor kan je je meer verdiepen in je bezoekers en wellicht meer aansluiten bij je bezoekers.

Pauze 
Een korte pauze, even naar de wc en en een kop thee drinken. En natuurlijk ook weer even kennismaken en kletsen met andere bloggers.

Pinterest
De laatste training ging over Pinterest en werd gegeven door Jody Hoogendoorn van de Pinacedemie. Ze vertelde op een leuke enthousiaste manier én heeft me laten inzien dat Pinterest een hele belangrijke toevoeging is voor mijn blogs. Binnenkort zal er dus ook een Pinterest account aan worden gemaakt voor mijn blogs. Maar ook voor mijn werk bij de Coole Kids Box, want ook daarvoor is Pinterest handig om in te zetten.

Bubbels met Bitterballen
De dag werd afgesloten met Bubbels, fris, sapjes en bitterballen. Tijd om nog even weer met andere bloggers te kletsen en kennis te maken. Erg fijn dat hier tijd voor in was gepland!

Rond 17.45 uur stapten we weer in de auto om naar huis te gaan. Cassandra Pater van Momambition reed ook mee en zo werd er in de auto nog even gezellig door gekletst.

Kennismaken en kletsen met andere bloggers.
Wat was het leuk om kennis te maken met bloggers en te kletsen over het bloggen. Elkaar snappen en begrijpen dat bloggen écht meer is dan alleen een verhaaltje schrijven is. Want bloggen is toch écht een baan, maar wat helaas hierin regelmatig wordt onderschat.
Sommige bloggers herkende ik, maar durfde ik niet op af te stappen. Ik wou wel met ze kletsen, even een praatje maken maar wist totaal niet wat ik dan zou moeten zeggen. Doordat ik veel bloggers volg, weet ik vaak ook niet meer wie wat dan precies heeft geplaatst, wel ongeveer als ik de profielfoto op social media er bij zie. En alleen hoi zeggen en verder geen idee hebben wat je wil zeggen, maar wel voor diegene leek me ook zo raar. Dan komt de onzekerheid toch om de hoek en blijf ik maar gewoon gezellig kletsen met de bloggers die al bij ons stonden en kwamen staan.
Maar ook dit was erg gezellig, ongedwongen en eigenlijk was hier de onzekerheid een stuk minder! Kennis gemaakt met de gezichten achter de blogs die ik al volgde, maar ook kennis gemaakt met bloggers die ik nog niet volgde en natuurlijk samen veel ervaringen uitgewisseld.
Herkend worden door andere bloggers, (best wel leuk!) maar soms geen idee hebben wie ze waren. Thuis dan op de bank zitten, Instagram bekijken en denken ow! jij was dat! En dan bedenken ow maar met jou had ik nog wel langer en andere praatjes willen maken! Herkennen is niet me sterkste punt.  Nogmaals sorry! als je een volger van me bent en ik je niet heb herkend.

Wat zat er in de goodiebag?!
De goedgevulde goodiebag die we aan het begin kregen, bekeek ik de volgende ochtend. Ik merkte gelijk dat dit niet handig is om te doen als je zoon wakker is. Er zaten leuke dingen in voor kinderen, maar ook voor mijzelf.
Op Instagram plaatste ik een foto met de inhoud van de goodiebag.

Het was een lange dag. 7 uur vertrok ik vanaf huis en rond 20.30 uur was ik weer thuis.
Wat was het een leuke, gezellige en leerzame dag! Ik ga zeker volgend jaar weer heen!
Wil je nou ook heen volgend jaar? Hou dan de Facebookpagina én website van Blogger By Nature in de gaten!

restaurant blogger by nature

Deze tekst las ik in het restaurant tijdens de lunch, zeer toepasselijk bij deze dag!