Een kijkje achter de schermen tijdens het Weekend van de Wetenschap.

Een kijkje achter de schermen tijdens het Weekend van de Wetenschap.

4 oktober 2019 0 Door Jeanet

Tijdens het Weekend van de Wetenschap, 5 en 6 oktober 2019, kan je backstage in de wereld van wetenschap en technologie. Op diverse plaatsen in Nederland worden diverse gratis activiteiten georganiseerd voor jong en oud.

Iedereen kan op een toegankelijke manier, meer inzicht krijgen in de wereld van wetenschap en technologie. Op deze manier maken kinderen en jongeren op een leuke manier kennis met toepassingen en beroepen van de toekomst zoals wetenschappers, laboratoriummedewerkers en restaurateurs. Kinderen, maar ook hun ouders en grootouders krijgen een kijkje in een wereld die normaliter verborgen is. Een leuk maar ook zeker een leerzaam uitje voor kinderen vanaf 8 jaar.

Een uniek kijkje achter de schermen.
Het kan zomaar zijn dat we over tien jaar allemaal naar de maan kunnen vliegen. Een heel gek idee. Het gaat namelijk heel hard met de ontwikkelingen binnen de wetenschap en technologie en zonder dat je het weet heb jij er ook dagelijks mee te maken.  Tijdens het Weekend van de Wetenschap is er is veel te ontdekken en te zien.
Een paar voorbeelden van de leerzame en ontdekkende activiteiten zijn:
– Bij Space Expo in Noordwijk kan je alles over de ruimtevaart ontdekken.
– Bij Micropia Artis kan je ontdekken en onderzoeken of melkzuurbacteriën wellicht een oplossing zijn voor het milieuvervuilende plastic probleem.
– Bij Dairy Campus in Leeuwarden kan je meer leren over melk én mag je zelf ook aan de slag.
– Bij Lightyear in Eindhoven kan je de allereerste auto die op zonne-energie kan rijden bekijken.
– Bij Larsen & Buhl kan je raketonderdelen zien.
Maar dat is nog lang niet alles er zijn veel meer locaties waar je een ontdekkingstocht kan doen. Door heel het land zijn diverse locaties te bezoeken. Alle deelnemende locaties en activiteiten kan je vinden op hun website.

Voor iedereen vanaf 8 jaar.
Weekend van de Wetenschap is (bijna) geschikt voor alle leeftijden. Misschien iets minder geschikt voor de allerkleinsten, maar vanaf ongeveer 8 jaar kun je volop zelf ontdekken wat de wonderbaarlijke wereld van wetenschap en techniek allemaal te bieden heeft.

Weekend van de Wetenschap wordt georganiseerd door NEMO in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en met ondersteuning van Europa om de Hoek.