Natuurgebied Harderbos in Flevoland.

Natuurgebied Harderbos in Flevoland.

5 oktober 2018 0 Door Jeanet

Harderbos is een natuurgebied van natuurmonumenten in de provincie Flevoland. Er zijn diverse wandelroutes (ook een speciaal voor rolstoelers) en een speelnatuurplek voor kinderen. Een natuurgebied wat op sommige plekken op een oerwoud lijkt, waar je kan genieten van de rust en de natuur, waar je op avontuur kan gaan en je sporen kan vinden van de bever.

Speelnatuur
10 jaar geleden is Speelnatuur Harderbos helemaal bedacht en gemaakt door leerlingen van basisscholen vanuit heel Nederland. Samen hebben ze van een kaal stuk grond een ontdekbos gemaakt, wat nog steeds een leuke plek is om te komen spelen.
Je kan er wandelen en fruit plukken in het plukbos, dwalen in het doolhof en zwemmen in de grote vijver. Geniet in de zomer van de vlinders op de vlinderstruiken. In het bos zijn spannende slingerende ontdekpaadjes en een blote voetenpad.

harderbos

Wandelroutes.
Je kan er voor kiezen om je eigen route te bepalen, of je te laten verassen door een van de 5 uitgezette wandelroutes.
Ga op avontuur en neem de avonturenroute, over de wiebelbrug, bekijk een kijkje vanuit de hoogte op de uitkijktoren en vervoer je met de trekpont over het water.
Volg de sporen van de bever tijdens de beverroute en wie weet kom je de bever in het echt te zien.
Ook als je in een rolstoel zit kan je genieten van de prachtige natuur. Door te kiezen voor de rolstoelroute kom je ook van alles te zien en kan ook jij genieten van de rust, de stilte en de natuur.
Geniet van de volgels, bloemen en kunst op je laarzen als je het Giezenpad bewandeld.
Ontdek het Oerbos tijdens het bewandelen van de Wiedewaalroute.

Plaats: Biddinghuizen en omgeving.
Provincie: Flevoland
Adres: Voor het specifieke adres voor het beginpunt van je wandelroute kan je het beste even kijken op de website. Dit is namelijk per route verschillend.
Openingstijden: Altijd
Meer informatie kan je lezen op: de website van natuurmonumenten.

*Elke vrijdag probeer ik een gratis uitje te plaatsen op de website, elke maand uitjes uit een andere provincie. Voor meer (gratis) uitjes in Nederland kan je ook kijken op  de FacebookpaginaFacebookgroep en natuurlijk deze website.
** Weet je ook een leuk uitje? Deel deze dan gerust in de Facebookgroep. Ook andere bloggers, mogen hier uitjes plaatsen van uitjes in Nederland.
*** Weet je ook een gratis uitje, laat het dan gerust weten zodat ik deze ook kan vermelden op mijn website.

Door elkaar te informeren, kunnen we elkaar inspireren.

gratis er op uit in nederland