Oostvaardersplassen een bijzonder natuurgebied.

Oostvaardersplassen een bijzonder natuurgebied.

19 oktober 2018 0 Door Jeanet

De Oostvaardersplassen is een bijzonder natuurgebied wat zich bevind in de provincie Flevoland. In heel Europa is er geen gebied dat met de Oostvaardersplassen te vergelijken valt. De natuur schiep een groot moerasgebied met rietvlaktes, ruige graslanden en waterplassen, wat wij nu de Oostvaarderplassen noemen. Ganzen, lepelaars en aalscholvers, reeën, vossen, hazen, vleermuizen, vlinders en zelfs de zeearend hebben zich gevestigd in het gebied. Om graslanden tot ontwikkeling te brengen zijn er Heckrunderen, konikpaarden en edelherten in het gebied losgelaten. Met elkaar leven deze dieren hier een natuurlijk leven, in een ruig natuurgebied.

In het gebied kan je diverse routes wandelen of fietsen. Er is een mountainbike route en diverse wandelroutes zijn ook rolstoeltoegankelijk.

Het buitencentrum is het startpunt voor een ontdekkingsreis door de Oostvaardersplassen. Er starten verschillende wandel- en fietsroutes, tal van excursies en andere activiteiten. In het bezoekerscentrum is ook horeca te vinden met een wijds uitzicht over de plassen vanaf het terras. En je vindt er een infobalie, winkel en een film- en vergaderzaal.

In het natuurbelevingscentrum kan je in de panoramaruimte op de eerste verdieping, genieten van het uitzicht. Er staan telescopen en verrekijkers, waarmee je de dieren in het gebied kunt observeren. In het weekend zijn er vaak hulpboswachters van Staatsbosbeheer aanwezig, om uitleg te geven over alles wat er te zien is.

Plaats: Lelystad en omgeving.
Provincie: Flevoland
Adres: Het buitencentrum kan je vinden op Kitsweg 1.
Openingstijden: Het gebied is altijd toegankelijk, het buitencentrum heeft wel openingstijden.
Meer informatie kan je lezen op: de website van staatsbosbeheer.

*Elke vrijdag probeer ik een gratis uitje te plaatsen op de website, elke maand uitjes uit een andere provincie. Voor meer (gratis) uitjes in Nederland kan je ook kijken op  de FacebookpaginaFacebookgroep en natuurlijk deze website.
** Weet je ook een leuk uitje? Deel deze dan gerust in de Facebookgroep. Ook andere bloggers, mogen hier uitjes plaatsen van uitjes in Nederland.
*** Weet je ook een gratis uitje, laat het dan gerust weten zodat ik deze ook kan vermelden op mijn website.

Door elkaar te informeren, kunnen we elkaar inspireren.

gratis er op uit in nederland