Aqua Zoo Leeuwarden.

Aqua Zoo Leeuwarden.

2 mei 2018 2 Door Jeanet

Aqua Zoo is een leuke kindvriendelijke dierentuin in Leeuwarden in de provincie Friesland. Ik ben hier al meerdere keren geweest en vertel je graag over deze leuke kindvriendelijke dierentuin.

Dieren
In een dierentuin horen natuurlijk dieren. In deze dierentuin vind je veel dieren die thuis horen in de zee,vandaar denk ik ook de naam Aqua zoo.
Maar ook dieren die niet in het water thuis horen kan je hier bekijken. Een aantal dieren die hier wonen zijn uilen, ijsberen, pinquins, apen, flamingo’s, zeeleeuwen, zeehonden, stinkdieren en krokodillen. Er is zelfs een kleine kinderboerderij met geiten en konijnen. Voor meer informatie over welke dieren er in deze dierentuin leven, kan je het beste een kijkje nemen op de website.

Dieren eten geven.
Diverse dieren kunnen gevoerd worden door de bezoekers. Hierdoor kun je dichterbij de dieren komen en voor kinderen is dit vaak erg leuk. Op diverse plekken staan automaten waar je een handje voer voor € 0,50 uit kan halen, alleen dit voer mag je dan aan de daarvoor bestemde dieren geven. Deze automaten kunnen niet wisselen en accepteren alleen muntjes van € 0,50, mocht je dit willen is het dus handig om alvast dit mee te nemen, scheelt weer terug lopen naar de kassa. Niet alle dieren mogen
worden gevoerd, twijfel je vraag dan een van de verzorgers! Want anders loop je het risico dat een van de dieren ziek wordt door verkeerd voedsel.

Kijkraampjes op hoogte van de kinderen. 
Erg mooi aan deze dierentuin vind ik dat de kinderen de dieren ook echt goed kunnen zien. Er zijn raampjes op kijkhoogte van de kinderen of grote ramen die tot aan de grond zijn. Hierdoor hoef je niet steeds je kind op te tillen.

Avonturenroutes en speeltuinen.
Door het park heen zijn diverse routes waar de kinderen over boomstammetjes kunnen lopen, slootjes over kunnen lopen en door de bosjes kunnen lopen. Even het gewone pad af en op avontuur.
Bij het “pauzepunt” halverwege het park en bij de ingang van het park bij het restaurant is een speeltuin waar de kinderen kunnen spelen.

Presentaties.
Net als in andere dierentuinen, zijn hier ook diverse presentaties te bekijken. Zo kan je kijken naar het Pinguïn Haringhapfestijn, het spetter spektakel van de Zeeleeuwen en kan je op zeehondensafari.

 Wat ik jammer vond. 

Overal waar je komt zijn altijd wel dingen, die misschien net even want anders kunnen. Nu wil ik eigenlijk helemaal niet zeuren, maar dit zijn absoluut wel verbeterpuntjes maar ook puntjes die als bezoeker misschien fijn zijn om van te voren te weten. 
– Bij de ingang kan je wat te eten en te drinken krijgen en naar de wc. Verder is er halverwege het park nog een plek waar je naar de wc kan. Maar lang niet altijd wat kan eten en drinken. Het is dus zeker aan te raden om zelf wel eten en drinken mee te nemen én om bij de ingang even naar de wc te gaan.
– Bij het “pauze”punt halverwege is een enorm grote airtrampoline. Doodeng lijkt me, want als iemand verkeerd springt dan wordt er een grote smak naar beneden gemaakt. En de ambulance kan volgens mij niet op deze plek komen. Maar misschien ben ik wel zo’n overbezorgde moeder die beren ziet die er niet zijn.
– Niet overal is de omheining goed, waardoor op sommige plekken kinderen zo het water in kunnen rennen. Dit lijkt me soms erg gevaarlijk, vooral bij de vissen in combinatie met de smalle paadjes vond ik dit best opletten voor de kinderen.

Op de website van Aqua Zoo kan je meer informatie lezen, zoals de openingstijden, een plattegrond, de dieren die er zijn en nog veel meer informatie.

Met korting naar Aqua Zoo.
Met de Jumbo Dagje uit munten, via vakantieveilingen of via de website van Aqua Zoo kan je met korting naar Aqua Zoo in Friesland.

Aqua zoo is naar mijn mening een leuke kindvriendelijke dierentuin. Waar we zeker nog vaker gaan komen.

Ben jij al eens bij deze dierentuin geweest?